Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-12-2019

Παραιτήθηκαν από την διοίκηση της Google οι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν

Αναλαμβάνει ο Σουντάρ Πιντσάι

Παραιτήθηκαν από την διοίκηση της Google οι Λάρι Πέιτζ και  Σεργκέι Μπριν
fontsize

Τέλος εποχής για τη Google, όπου το «μυθικό» δίδυμο των 46χρονων συνιδρυτών της, ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν, παραιτούνται άμεσα από τα καθήκοντά τους ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος αντίστοιχα της μητρικής εταιρείας Alphabet.

Όμως, θα παραμείνουν στο διοικητικό συμβούλιό της, όπου θα ελέγχουν από κοινού πάνω από το 51% των ψήφων, συνεπώς αν και δεν θα «τρέχουν» πια την εταιρεία, συνεχίζουν να κρατούν τον έλεγχο της. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Alphabet αναλαμβάνει ο 47χρονος διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιντσάι, ο οποίος κατέχει κάτω από το 1% των μετοχών της εταιρείας.

Η Alphabet, που έχει υπό την «ομπρέλα» της πολλές θυγατρικές, δημιουργήθηκε το 2015 στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ολοένα επεκτεινόμενης Google, η οποία με τη σειρά της είχε ιδρυθεί το 1998 σε ένα γκαράζ της Καλιφόρνια από τους Πέιτζ και Μπριν. Οι τελευταίοι «μετακόμισαν» από τη Google στην Alphabet, όταν αυτή δημιουργήθηκε, και τώρα αποφάσισαν να εγκαταλείψουν αυτά τα διευθυντικά καθήκοντα και να τα αναθέσουν στον θεωρούμενο ως πετυχημένο επικεφαλής της Google, τον ινδικής καταγωγής Πιντσάι.

Σε κοινή επιστολή τους το ιστορικό δίδυμο της Google που τη δημιούργησε εκ του μηδενός, αναφέρουν ότι θα παραμείνουν ενεργά εμπλεκόμενοι ως μέλη του ΔΣ, μέτοχοι και συνιδρυτές, προσθέτοντας ότι ήλθε η ώρα να απλοποιηθεί η δομή του μάνατζμεντ της εταιρείας. «Η Alphabet και η Google δεν χρειάζονται πια δύο διευθύνοντες συμβούλους και έναν πρόεδρο», επισημαίνουν και προσθέτουν ότι «θα αναλάβουν το ρόλο των υπερήφανων γονέων, προσφέροντας συμβουλές και αγάπη, αλλά όχι καθημερινή παρότρυνση», ενώ τόνισαν ότι «δεν υπάρχει καλύτερο πρόσωπο» από τον Πιντσάι να αναλάβει πλέον τα ηνία όλου του ομίλου.

Ο Ινδός μηχανικός σπούδασε στα αμερικανικά πανεπιστήμια Στάνφορντ και Πενσιλβάνια, προτού προσληφθεί στη Google το 2004, όπου απέκτησε φήμη ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Chrome και στη συνέχεια αρκετών άλλων προϊόντων και υπηρεσιών. Σε δήλωση του, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέφερε ότι «οι ιδρυτές έδωσαν σε όλους μας μια απίστευτη ευκαιρία να αφήσουμε το στίγμα μας στον κόσμο» και δήλωσε ανυπόμονος «να δούμε πλέον προς τα πού θα πάμε, συνεχίζοντας το ταξίδι με όλους σας».

Σχεδόν σίγουρα, αυτό το ταξίδι δείχνει προς την τεχνητή νοημοσύνη, όμως ο δρόμος θα είναι στρωμένος με εμπόδια, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και οι οργανώσεις πολιτών εμφανίζονται ολοένα πιο νευρικές και απαιτητικές απέναντι στη Google και στις άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για διάφορους λόγους, από τη φοροαποφυγή και την καταπάτηση του ελεύθερου ανταγωνισμού έως την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το PlayStation 5 δεν μοιάζει με αυτό που ήξερες
Το PlayStation 5 δεν μοιάζει με αυτό που ήξερες

Αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ένα χρόνο

2-12-2019

Hackathon «Local Hack Day: Build»
Hackathon «Local Hack Day: Build»

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στην Καλαμαριά

2-12-2019

Η κινητή τηλεφωνία απειλεί την πρόγνωση του καιρού
Η κινητή τηλεφωνία απειλεί την πρόγνωση του καιρού

Τι υποστηρίζει ο Σάκης Αρναούτογλου

29-11-2019


Το Twitter παγώνει τις διαγραφές αδρανών λογαριασμών
Το Twitter παγώνει τις διαγραφές αδρανών λογαριασμών

Ύστερα από έντονες αντιδράσεις των χρηστών

28-11-2019Ελον Μασκ: Οι μεγάλες αποτυχίες είναι μέρος των μεγάλων επιτυχιών
Ελον Μασκ: Οι μεγάλες αποτυχίες είναι μέρος των μεγάλων επιτυχιών

Τα αποκαλυπτήρια του νέου ηλεκτρικού φορτηγού της Tesla

23-11-2019

Τρία πανεπιστήμια εξελίσουν υβριδικές τεχνολογίες πρόωσης αεροσκαφών
Τρία πανεπιστήμια εξελίσουν υβριδικές τεχνολογίες πρόωσης αεροσκαφών

Με συντονιστή το ΑΠΘ το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο «HECARRUS»

22-11-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA