ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-12-2019

Προς δημιουργία κέντρου καινοτομίας η Cisco

Στην περιοχή των παλιών σφαγείων

Προς δημιουργία κέντρου καινοτομίας η Cisco

Στρατηγική συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Cisco για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των παλιών σφαγείων, είναι έτοιμος να συνάψει ο κεντρικός δήμος της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου δήλωσε την πρόθεση της Cisco να δημιουργήσει κέντρο καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, με επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι το μόνο που βρίσκεται προς αναζήτηση είναι ένας χώρος 1.000 περίπου τ.μ. για να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις.

Ακολούθησαν συζητήσεις εκπροσώπων του τεχνολογικού κολοσσού με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των οποίων έπεσε από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα η ιδέα της εγκατάστασης του Κέντρου στο κτήριο Labattoir, επιφάνειας 1.200 τ.μ.

Πρόκειται για τα άλλοτε δημοτικά σφαγεία, που τα τελευταία χρόνια αξιοποιήθηκαν και λειτουργούσαν ως χώρος πολιτισμού, που μάλιστα βρίσκεται κοντά στο ακίνητο που θα φιλοξενήσει τις νέες εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (πρώην ΣΒΕ). Παρότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει, οι συζητήσεις συνεχίζονται, βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και είναι πιθανό να ολοκληρωθούν θετικά στα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρόκειται για το 14ο Co-Innovation Center που δημιουργεί η αμερικανική εταιρεία παγκοσμίως (έχει ήδη σε Τορόντο, Τόκιο, Παρίσι, Βερολίνο, Ντουμπάι κτλ), σε συνεργασία και με τοπικούς φορείς, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων για την κοινωνία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τη Θεσσαλονίκη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο που θα αναπτύσσει τις ψηφιακές δεξιότητες νέων αλλά και επαγγελματιών, ενώ εξετάζονται και άλλοι τομείς ενδιαφέροντος, όπως η ανάπτυξη τεχνολογιών για τις έξυπνες πόλεις, το Internet of Things και οι ειδικές εφαρμογές για τον αγροδιατροφικό τομέα. 

Μάλιστα, το ζητούμενο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν είναι η απλή παραχώρηση του κτηρίου στη Cisco, αλλά και η δική του συμμετοχή στο project ως στρατηγικού εταίρου. Έτσι, πέρα από την προσφορά του Κέντρου Καινοτομίας στην εκπαιδευτική κοινότητα και τελικά στην τοπική οικονομία, εάν βέβαια ευοδωθούν οι συζητήσεις, είναι πιθανό ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα για την ψηφιακή εξέλιξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και την αξιοποίηση των ευκαιριών που ανοίγει και στην τοπική αυτοδιοίκηση η νέα ψηφιακή εποχή. 

ΠΗΓΗ naftemporiki
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis

Eπιλέξτε την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα παιδιά σας

Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis
Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης
Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte
Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Gaming monitor LG 27GR75Q-B
Gaming monitor LG 27GR75Q-B

Με 165Ηz ρυθμό ανανέωσης και 1ms χρόνο απόκρισης αυξάνει τις πιθανότητες σου για τη νίκη




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge