Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-12-2019

Έξυπνοι αισθητήρες παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στα Τρίκαλα

Καινοτόμα εφαρμογή από την DRAXIS Περιβαλλοντική Α.Ε.

Έξυπνοι αισθητήρες παρακολουθούν  την ποιότητα του αέρα στα Τρίκαλα
fontsize

Από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης των Τρικάλων έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν καθώς μετακινούνται μέσα στην πόλη, χάρη στην καινοτομία που αναπτύχθηκε από την DRAXIS Περιβαλλοντική Α.Ε. για την παρακολούθηση και πρόγνωση της ποιότητας του εξωτερικού αέρα.

Η DRAXIS, μία ελληνική εταιρεία περιβαλλοντικής πληροφορικής, τοποθέτησε και έθεσε σε λειτουργία τρεις έξυπνους αισθητήρες παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα στην πόλη των Τρικάλων για την έγκαιρη ενημέρωση τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και των ίδιων των πολιτών.

Οι αισθητήρες, ευγενική χορηγία της DRAXIS, εγκαταστάθηκαν στο Αντλιοστάσιο των Τρικάλων, στο Μουσείο Τσιτσάνη, και στο κτίριο του Δημαρχείου.
Για τους επόμενους τρεις μήνες θα μετρούν πιλοτικά τον πιο επιβλαβή για την υγεία τύπο ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τη σωματιδιακή, που προσβάλει το ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα και ευθύνεται για την αύξηση των λοιμώξεων τα τελευταία χρόνια.

Οι μετρήσεις παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο στον χάρτη της εφαρμογής Envi4All, όπου εξελιγμένα μοντέλα πρόγνωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης δίνουν έγκαιρη ενημέρωση στη Δημοτική Αρχή, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών από τυχόν αυξημένα επίπεδα ρύπανσης.

Μετά το πέρας της πιλοτικής εφαρμογής, ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την παρακολούθηση της ρύπανσης με τη συνεργασία της DRAXIS αναλαμβάνοντας τα κόστη συντήρησης και ανάπτυξης της λύσης όπου χρειαστεί.

Οι παραπάνω υπηρεσίες είναι διαθέσιμες τόσο στους πολίτες, όσο και στους επισκέπτες της πόλης των Τρικάλων, η προσέλευση των οποίων αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Μύλου των Ξωτικών, και επηρεάζει τα επίπεδα αέριας ρύπανσης λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας των οχημάτων.

Το Envi4All είναι ένα αποτελεσματικό πακέτο υπηρεσιών που βοηθάει τις Δημόσιες αρχές τόσο στην παρακολούθηση όσο και στην πρόγνωση της ποιότητας του αέρα. Η πρωτοπορία του Envi4All είναι, όχι μόνο η προσωποποιημένη προσέγγισή του για ομάδες πληθυσμού με συγκεκριμένες ανάγκες (πχ ασθματικούς και ηλικιωμένους), αλλά και το γεγονός ότι παρέχει αξιόπιστη πρόγνωση της ποιότητας του αέρα με την εφαρμογή μοντέλων χαμηλής κατανάλωσης υπολογιστικών πόρων.

Tα δεδομένα του Envi4All προέρχονται από επίσημους σταθμούς, αισθητήρες χαμηλού κόστους και δορυφορικές αποστολές, και εκτιμήσεις μοντέλων. Οι υπηρεσίες του Envi4All διατίθενται μέσω διαδικτύου και μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, ενώ πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα ο νέος χάρτης του Envi4All που πλέον απεικονίζει δεδομένα από περισσότερους από 9.000 σταθμούς σε όλο τον κόσμο. Νέα εξελιγμένη έκδοση της εφαρμογής αναμένεται να διατεθεί δωρεάν στις αρχές τους 2020. 

Η DRAXIS αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν τις παραπάνω υπηρεσίες μέχρι το Μάιο του 2020 για να γνωρίσει ο κόσμος τα πλεονεκτήματα και την χρησιμότητά τους, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να διατίθενται αποκλειστικά στους πελάτες της.

Το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων μπορούν να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι και ενδιαφερόμενοι φορείς, καθώς, σε συνεργασία με την DRAXIS, οι υπηρεσίες του Envi4All μπορούν να επεκταθούν σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε ενδιαφερόμενου φορέα και να συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση πολιτικών για τη δημιουργία βιώσιμων πόλεων, τη βελτίωση του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της καλής υγείας των πολιτών.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Acer συμμετέχει στο GameAthlon 2020
Η Acer συμμετέχει στο GameAthlon 2020

Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Παλαιού Φαλήρου

17-1-2020

Δωρεάν απεριόριστα data για δέκα ημέρες από την Cosmote
Δωρεάν απεριόριστα data για δέκα ημέρες από την Cosmote

Από το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου

18-12-2019

Έξυπνοι αισθητήρες παρακολουθούν  την ποιότητα του αέρα στα Τρίκαλα
Έξυπνοι αισθητήρες παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στα Τρίκαλα

Καινοτόμα εφαρμογή από την DRAXIS Περιβαλλοντική Α.Ε.

18-12-2019

Προς δημιουργία κέντρου καινοτομίας η Cisco
Προς δημιουργία κέντρου καινοτομίας η Cisco

Στην περιοχή των παλιών σφαγείων

18-12-2019


Η Data Communication παρουσίασε εφαρμογές Νέας Γενιάς
Η Data Communication παρουσίασε εφαρμογές Νέας Γενιάς

Το Dynamics 365 αλλάζει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων

11-12-2019

Η νέα γενιά καυσίμων που θα χρησιμοποιεί η Ελλάδα το 2050
Η νέα γενιά καυσίμων που θα χρησιμοποιεί η Ελλάδα το 2050

Τέλος στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

11-12-2019Το PlayStation 5 δεν μοιάζει με αυτό που ήξερες
Το PlayStation 5 δεν μοιάζει με αυτό που ήξερες

Αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ένα χρόνο

2-12-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ