Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-2-2020

Δραματικές αλλαγές στην κινητή τηλεφωνία προϊδεάζει ο πρόξενος των ΗΠΑ

Δεν είναι αξιόπιστοι οι πάροχοι - αναμένονται αμερικανικές εταιρείες

Δραματικές αλλαγές στην κινητή τηλεφωνία προϊδεάζει ο πρόξενος των ΗΠΑ
fontsize

Μεγάλη δόση μυστηρίου για τις εξελίξεις όσον αφορά το επόμενο δίκτυο πέμπτης γενιάς κινητής τηλεφωνίας, κρύβουν οι δηλώσεις του πρόξενου των ΗΠΑ Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο οποίος από το βήμα του 2ο Thessaloniki Regional Forum τόνισε την ανάγκη να γίνουν προσεκτικά βήματα, ενώ επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την αμερικανική για το θέμα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι πάροχοι (υλικού ή υπηρεσιών;;) δεν είναι αξιόπιστοι αλλά το θέμα θα το λύσουν αμερικανικές εταιρείες(;) αφού ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τις ανάλογες επαφές (ή παραχωρήσεις..).

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εκτιμούν ότι είναι δυνατόν να μετριαστεί επαρκώς ο κίνδυνος περιορίζοντας τον ρόλο ενός μη αξιόπιστου προμηθευτή σε ορισμένα μόνο τμήματα του δικτύου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόξενος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το ΑΠΕ αναφέρει:

Στην ανάγκη προσεκτικών κινήσεων στο ζήτημα της μετάβασης στην τεχνολογία 5G αναφέρθηκε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ (Gregory Pfleger), μιλώντας στο 2ο Thessaloniki Regional Forum, που διεξήχθη, χθες και σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αμερικανός πρόξενος επέστησε την προσοχή σε αυτή την πορεία μετάβασης από το 4G σ' ένα νέο ψηφιακό περιβάλλον και στην τεχνολογία 5G που θα αρχίσει να μας «δένει» όλους με νέους τρόπους και σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζουν αρχές και αξίες κοινές για τις δύο χώρες σε ό,τι αφορά τον χειρισμό τέτοιων δύσκολων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ζητημάτων.

Υπογράμμισε, δε, ότι δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση που εφιστά την προσοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα, παραπέμποντας στην κοινή εργαλειοθήκη μέτρων μετριασμού που συμφωνήθηκε από τα κράτη- μέλη της Ένωσης για την αντιμετώπιση των κινδύνων για την ασφάλεια που σχετίζονται με την ανάπτυξη των δικτύων 5G, της πέμπτης γενιάς δικτύων κινητών επικοινωνιών.

«Πολύ απλά, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εκτιμούν ότι είναι δυνατόν να μετριαστεί επαρκώς ο κίνδυνος περιορίζοντας τον ρόλο ενός μη αξιόπιστου προμηθευτή σε ορισμένα μόνο τμήματα του δικτύου», σημείωσε ο κ. Φλέγκερ, εξηγώντας την αμερικανική στάση στο ζήτημα. Επικρότησε, παράλληλα, τις αποφάσεις που ανοίγουν τον δρόμο ώστε να έρθουν αξιόπιστοι πάροχοι στα δίκτυα της Ελλάδας.

Στη βάση της αξιοπιστίας έθεσε και τη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η σχέση Ηνωμένων Πολιτειών - Ελλάδας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο τώρα. Κι αυτό επειδή έχουμε εμπιστοσύνη ότι η δύσκολη περίοδος, την οποία διήλθε την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα είναι πλέον πίσω μας, έχουμε εμπιστοσύνη στις ευκαιρίες και τη δυναμική της ψηφιακής οικονομίας και των καινοτόμων τομέων -ιδιαίτερα εδώ στη βόρεια Ελλάδα- κι εμπιστευόμαστε τις αξίες και τις πεποιθήσεις που μοιραζόμαστε από κοινού με τους Έλληνες εταίρους μας, οι οποίες και καθιστούν την Ελλάδα έναν τόσο αξιόπιστο σύμμαχο και ηγέτη σ' αυτή την περιοχή, μια περιοχή που βλέπουμε από κοινού να αναπτύσσεται».

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη Θεσσαλονίκη, ο Αμερικανός πρόξενος υπογράμμισε την (ψηφιακή) μεταμόρφωσή της, επισημαίνοντας πως πλέον οι αμερικανικές εταιρείες βλέπουν «το ανθρώπινο κεφάλαιο, το ζωντανό εκπαιδευτικό τοπίο, τις δυνατότητες σε ό,τι αφορά τα logistics και την επικοινωνία που συνυπάρχουν εδώ στη Θεσσαλονίκη» και οι οποίες αποτελούν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την πόλη και την περιοχή.

«Με ενθουσιασμό υποστηρίζουμε τη Cisco και τη Pfizer στην απόφασή τους να έρθουν εδώ και να λειτουργήσουν κέντρα καινοτομίας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε εταιρείες όπως η Deloitte και η Veltio αλλά και άλλες που ήδη εργάζονται εδώ σ' αυτούς τους τομείς», σημείωσε ο Αμερικανός πρόξενος, τονίζοντας πως η παρουσία αυτών των εταιρειών εδώ συνιστά μια σαφή αναγνώριση του κομβικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Φλέγκερ έκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2018, αλλά και στο περίπτερο «Digital Greece» την επόμενη χρονιά, ενώ υπογράμμισε τις διάφορες δράσεις της πρεσβείας και του προξενείου για την προώθηση της εκπαίδευσης STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), όπως το πρόγραμμα «Code Girls» που υλοποιείται σε διάφορες ελληνικές πόλεις.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την επόμενη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, παρότρυνε τους συμμετέχοντες στο φόρουμ από τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής να προωθήσουν την ιδέα ώστε να έρθουν στη διοργάνωση start-ups από όλες τις γωνιές των Βαλκανίων.
Βρέθηκαν σχόλια: 1
ΑΝΩΝΥΜΟ
2020-02-09 17:58:05
Δεν ξέρει που να πρωτοξεπουλησει η ελληνικη κυβερνηση , μισα οι γερμανοι , μισα οι αμερικανοι και οτι απομεινει οι τουρκοι.
0
0ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ESET: Πόσο ασφαλής είναι ο τρόπος που κλειδώνετε την οθόνη του κινητού σας;
ESET: Πόσο ασφαλής είναι ο τρόπος που κλειδώνετε την οθόνη του κινητού σας;

Η ESET ενημερώνει για το πόσο ασφαλείς ή μη ασφαλείς είναι οι βασικοί τρόποι κλειδώματος οθόνης

16-6-2020

Καθηγητές του ΑΠΘ στους κορυφαίους στον τομέα των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής
Καθηγητές του ΑΠΘ στους κορυφαίους στον τομέα των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής

Στην 6η ετήσια έκδοση της κατάταξης των κορυφαίων χιλίων επιστημόνων στον συγκεκριμένο τομέα

3-6-2020


Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα του ΑΠΘ στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών
Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα του ΑΠΘ στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών

Μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

15-5-2020


Το Tech Talent School ξεκίνησε δωρεάν μαθήματα μέσω Διαδικτύου
Το Tech Talent School ξεκίνησε δωρεάν μαθήματα μέσω Διαδικτύου

#Menoume_Spiti και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε!

19-3-2020

Η SAS ανακηρύσσεται κορυφαία εταιρεία στο 2020 Gartner Magic Quadrant
Η SAS ανακηρύσσεται κορυφαία εταιρεία στο 2020 Gartner Magic Quadrant

Για τις πλατφόρμες του Data Science και της Μηχανικής Εκμάθησης

21-2-2020

Η ViewSonic  στην ISE 2020
Η ViewSonic στην ISE 2020

Nέες λύσεις απεικόνισης

19-2-2020

Δραματικές αλλαγές στην κινητή τηλεφωνία προϊδεάζει ο πρόξενος των ΗΠΑ
Δραματικές αλλαγές στην κινητή τηλεφωνία προϊδεάζει ο πρόξενος των ΗΠΑ

Δεν είναι αξιόπιστοι οι πάροχοι - αναμένονται αμερικανικές εταιρείες

9-2-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ