ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-1-2021

Διάκριση για το Coradia iLint το πρώτο τρένο υδρογόνου στον κόσμο

Η εταιρεία LNVG βραβεύτηκε με το European Railway Award 2021 για την πρωτοποριακή της συνεργασία με την Alstom

Διάκριση για το Coradia iLint το πρώτο τρένο υδρογόνου στον κόσμο

Το Coradia iLint, το πρωτοποριακό τρένο υδρογόνου της Alstom, το οποίο κατασκευάστηκε για λογαριασμό της Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG), διακρίθηκε με το βραβείο European Railway Award. Το σημαντικό αυτό βραβείο παρέλαβε η Carmen Schwabl, Διευθύνουσα Σύμβουλος της LNVG, σε ειδική, διαδικτυακή τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου. Μαζί με τους συνεργάτες της στο έργο, η LNVG έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία δοκιμαστικής λειτουργίας υδρογόνου ως καύσιμο σε τακτικές επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές.

Το Coradia iLint είναι το πρώτο επιβατικό τρένο παγκοσμίως, το οποίο τροφοδοτείται από μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου, που παράγει ηλεκτρική ενέργεια με σκοπό την πρόωση. Πλήρως απαλλαγμένο από τις εκπομπές ρύπων, το τρένο αυτό είναι αθόρυβο και αποβάλλει μόνο υδρατμούς και νερό συμπύκνωσης. Το τρένο διαθέτει ποικίλες καινοτομίες: μετατροπή καθαρής ενέργειας, ευέλικτη αποθήκευση ενέργειας σε συσσωρευτές, και έξυπνη διαχείριση κινητήριας ισχύος και διαθέσιμης ενέργειας. Ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε γραμμές χωρίς ηλεκτροκίνηση, το Coradia iLint καθιστά εφικτές τις καθαρές, βιώσιμες σιδηροδρομικές λειτουργίες.

Το Coradia iLint της Alstom προτάθηκε για το βραβείο από μια επιτροπή που απαρτίζεται από Διευθύνοντες Συμβούλους σιδηροδρομικών οργανισμών, οργάνων αποφασιστικής σημασίας στην αγορά της ΕΕ, προηγούμενους βραβευθέντες στην κατηγορία και επιλεγμένους δημοσιογράφους. Στην δήλωσή της, η κριτική επιτροπή επαίνεσε την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των εταίρων του έργου, της LNVG, της Alstom, του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, της Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser GmbH (evb) και της εταιρείας αερίου Linde. Η Alstom, μαζί με τους συνεργάτες της, απέδειξε με αυτό το έργο ότι η πρόωση υδρογόνου αποτελεί μια αξιόπιστη και απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων εναλλακτική στα ντιζελοκίνητα περιφερειακά τρένα που κινούνται σε μη ηλεκτροκίνητες γραμμές.

«Δεν είναι δεδομένο μια δημόσια αρχή vα ενεργοποιήσει και να συμμετάσχει σε μια τεχνολογική εξέλιξη αυτού του εύρους. Με τους συνεργάτες μας στην δοκιμαστική φάση, επιτεύχθηκε μια πραγματική πρωτιά στην εξυπηρέτηση επιβατών στην Κάτω Σαξονία,» σχολίασε η Carmen Schwabl, Διευθύνουσα Σύμβουλος της LNVG. «Ο στόχος μας ήταν να προσφέρουμε μια πρακτική εναλλακτική στο ντίζελ, να την κάνουμε εμπορεύσιμη και να την αξιοποιήσουμε σε ένα πρώτο δίκτυο στην καθημερινή επιβατική λειτουργία.»

Από το Σεπτέμβριο του 2018 έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2020, τα δυο τρένα Coradia iLint της Alstom κάλυπταν επιτυχημένα περισσότερα από 180.000 χιλιόμετρα σε τακτικά δρομολόγια επιβατών. Πλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη η σειριακή παραγωγή αυτής της ρηξικέλευθης καινοτομίας για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και η πρώτη σειρά υδρογονοκίνητων τρένων αναμένεται να τεθεί σε τακτική λειτουργία στην Γερμανία από το 2022.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο πελάτης μας, η LNVG, βραβεύτηκε για το πρωτοποριακό έργο των αμαξοστοιχιών υδρογόνου. Το κοινό μας έργο Coradia iLint δείχνει μια γενναία δέσμευση προς την πράσινη κινητικότητα σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής. Σήμερα, μπορούμε να είμαστε πολύ υπερήφανοι για το καινοτόμο Coradia Ilint, το πρώτο και μοναδικό τρένο υδρογόνου στον κόσμο,» δήλωσε ο Gian Luca Erbacci, Senior Vice President Ευρώπης στην Alstom.

European Railway Award

Από το 2007 η τελετή απονομής European Railway Award πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την UNIFE, το Σύνδεσμο της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Σιδηροδρόμων και τη Κοινότητα Ευρωπαϊκών Εταιρειών Σιδηροδρόμων και Υποδομών (CER) με σκοπό να τιμήσει τα εξαιρετικά επιτεύγματα στην ανάπτυξη οικονομικά και οικολογικά βιώσιμων λύσεων στις σιδηροδρομικές μεταφορές.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis

Eπιλέξτε την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα παιδιά σας

Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis
Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης
Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte
Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Gaming monitor LG 27GR75Q-B
Gaming monitor LG 27GR75Q-B

Με 165Ηz ρυθμό ανανέωσης και 1ms χρόνο απόκρισης αυξάνει τις πιθανότητες σου για τη νίκη




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge