Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-1-2021

ESET: Η συμπεριφορά των καταναλωτών για τις εφαρμογές FinTech

Οι μισοί δεν γνωρίζουν εάν η εφαρμογή πουλάει τα δεδομένα τους

ESET: Η συμπεριφορά των καταναλωτών για τις εφαρμογές FinTech
fontsize

Η ESET, ηγέτιδα στην κυβερνοασφάλεια διεθνώς, αποκαλύπτει ότι το 42% των καταναλωτών διεθνώς χρησιμοποιεί μια δωρεάν εφαρμογή ή πλατφόρμα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech). Από αυτούς, οι μισοί (50%) δε γνωρίζουν εάν η εφαρμογή που χρησιμοποιούν πουλάει τα δεδομένα τους. Η ESET διερεύνησε το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων των καταναλωτών στην παγκόσμια έρευνα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech), στην οποία συμμετείχαν 10.000 καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία.

Η έρευνα αποκαλύπτει ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το πώς οι καταναλωτές προστατεύουν τις ευαίσθητες πληροφορίες τους όταν χρησιμοποιούν εφαρμογές FinTech.

Η έρευνα δείχνει ότι, εκτός από το μεγάλο ποσοστό καταναλωτών που δε γνωρίζουν εάν πωλούνται τα δεδομένα τους, μόνο το 31% των ανθρώπων που συμμετείχαν δηλώνουν ότι διαβάζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας εφαρμογής FinTech πριν από την εγκατάσταση της, και μόνο το 29% έχει διαβάσει την πολιτική απορρήτου.

Τα ευρήματα ρίχνουν φως στα μέτρα που λαμβάνουν - ή δεν λαμβάνουν - οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τα οικονομικά τους, και ότι πολλοί από αυτούς ενδέχεται να είναι ευάλωτοι στις απειλές που εγκυμονούν στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με την έρευνα:

Σχεδόν οι μισοί (48%) από τους καταναλωτές δε χρησιμοποιούν VPN (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο) και το 42% των καταναλωτών συνδέεται στις εφαρμογές μέσω δημόσιου δικτύου Wi-Fi.

Ένας στους πέντε καταναλωτές διεθνώς εκτιμούν ότι έχουν προχωρημένες γνώσεις τεχνολογίας. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και από αυτούς, το 31% δε χρησιμοποιεί κάποια εφαρμογή για τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης.

Είναι επίσης ενδιαφέρον, ότι από το 22% των ερωτηθέντων που μπορούν να θεωρηθούν ως "FinTech adopters" (εκείνοι που χρησιμοποιούν τέσσερις ή περισσότερες εφαρμογές FinTech), το 93% έχουν εγκατεστημένο λογισμικό ασφαλείας σε τουλάχιστον μερικές από τις συσκευές τους.

Ταυτόχρονα, για τους “FinTech non-adopters” (εκείνοι που χρησιμοποιούν μία έως τρεις εφαρμογές), αυτό το ποσοστό μειώνεται στο 85%. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται περισσότερο να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές FinTech λαμβάνουν περισσότερες προφυλάξεις για την κυβερνοασφάλεια όσον αφορά τα προσωπικά τους οικονομικά δεδομένα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Ignacio Sbampato, chief business officer της ESET, δήλωσε: «Η προστασία των ευαίσθητων οικονομικών δεδομένων των καταναλωτών δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Η χρηματοοικονομική τεχνολογία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο δρόμο της προσωπικής και κοινωνικής οικονομικής ανάκαμψης και είναι ζωτικής σημασίας να προστατεύονται επαρκώς οι λύσεις FinTech και οι χρήστες τους. Τα ευρήματά μας σχετικά με τους καταναλωτές και τη στάση τους απέναντι στην ασφάλεια δεδομένων αποκαλύπτουν ότι πολλοί άνθρωποι ενδέχεται να είναι ευάλωτοι σε κινδύνους στον κυβερνοχώρο και είναι αποστολή μας να διασφαλίσουμε ότι οι πιο πολύτιμες πληροφορίες των χρηστών τεχνολογίας προστατεύονται με προηγμένο λογισμικό ασφαλείας. "
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δ. Παπαδημούλης: Δεν είναι δυνατόν όλοι να πληρώνουν φόρους και όχι οι  «ψηφιακοί γίγαντες»
Δ. Παπαδημούλης: Δεν είναι δυνατόν όλοι να πληρώνουν φόρους και όχι οι «ψηφιακοί γίγαντες»

Ομιλία του Δ. Παπαδημούλη στην Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου

Ο Bil Gates εξηγεί γιατί χρησιμοποιεί Android smartphone αντί για iPhone
Ο Bil Gates εξηγεί γιατί χρησιμοποιεί Android smartphone αντί για iPhone

Συχνά πυκνά πειραματίζομαι με τα iPhone αλλά αυτό που κουβαλώ μαζί μου είναι Android..

Παραγωγή νανοϋλικών και βιοπολυμερών από φυτική βιομάζα
Παραγωγή νανοϋλικών και βιοπολυμερών από φυτική βιομάζα

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην ΕΕ συντονίζει επιστημονική ομάδα από το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ

Το SAS Viya κάνει προσιτά τα Analytics για όλους
Το SAS Viya κάνει προσιτά τα Analytics για όλους

Οι πελάτες επωφελούνται από την διευκόλυνση της μετάβασης στο cloud

15 Ευρωπαϊκές χώρες καταγγέλλουν το TikTok για παραβιάσεις Νομοθεσίας Προστασίας του Καταναλωτή
15 Ευρωπαϊκές χώρες καταγγέλλουν το TikTok για παραβιάσεις Νομοθεσίας Προστασίας του Καταναλωτή

Δεν προστατεύει τα παιδιά από κρυφές διαφημίσεις και ακατάλληλο περιεχόμενο

Η ΕSET προειδοποιεί για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ύδρευσης
Η ΕSET προειδοποιεί για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ύδρευσης

Τι μπορούν να κάνουν οι Δήμοι για την καλύτερη προστασία των συστημάτων ύδρευσης από hackers

Oracle: Απαραίτητη η καινοτομία για την διασφάλιση της επιχειρηματικής ευημερίας
Oracle: Απαραίτητη η καινοτομία για την διασφάλιση της επιχειρηματικής ευημερίας

Νέα έρευνα της IDC για λογαριασμό της Oracle στις χώρες της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ

© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας