ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31-1-2021

Συνολικά 14 ευρωβουλευτές ζητούν διάλυση της Google, του Facebook, του Twitter και της Amazon

Οι γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυθαιρετούν..

Συνολικά 14 ευρωβουλευτές ζητούν διάλυση της Google, του Facebook, του Twitter και της Amazon

Οι αυθαιρεσίες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και των γιγάντων του Διαδικτύου, που λειτουργούν μονοπωλιακά στο επίπεδο της παρεχόμενης πληροφόρησης, εξανάγκασαν 14 ευρωβουλευτές, από διαφορετικές χώρες, αλλά από την Ομάδα Ταυτότητας και Δημοκρατίας, να καταθέσουν Πρόταση Ψηφίσματος, με την οποία ζητείται η ...διάλυση τους!

Στην πρόταση τους οι ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι, λαμβάνουν υπόψη ότι οι γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαγράφουν ολοένα και περισσότερο αυθαίρετα μηνύματα και αποκλείουν λογαριασμούς, ύστερα από την αφαίρεση των λογαριασμών ενός Προέδρου των ΗΠΑ, επιδεικνύοντας την τεράστια δύναμή τους στη δημόσια συζήτηση .

Στην πρόταση υπογραμμίζεται ακόμη ότι, οι νεοεισερχόμενοι εμποδίζονται επίσης να εισέλθουν στην διαδικτυακη αγορά επειδή, δεν επιτρέπεται η χρήση διακομιστών και καταστημάτων εφαρμογών .

Για παράδειγμα,αναφέρουν ότι, η εφαρμογή «Parler» απαγορεύεται από το κατάστημα εφαρμογών της Google και τους διακομιστές της Amazon ενώ το Twitter αντιτίθενται στην ελευθερία που απαιτεί η Δημοκρατια περιορίζοντας τον Libero Quotidiano .

Οι ευρωβουλευτές σημειώνουν ότι, η απουσία ανοικτής πλατφόρμας εμποδίζει τον ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο και ενδέχεται να προκαλέσει ριζοσπαστικοποίηση και βία και υπενθυμίζουν στους τεχνολογικούς γίγαντες τη δημοκρατική τους ευθύνη, για να παρέχουν μια ανοιχτή πλατφόρμα .

Με το Ψήφισμα τους, τέλος, καλούν την Κομισιόν να επιβάλει πρόστιμα και να διαλύσει το Google, το Facebook, το Twitter και το Amazon λόγω της μονοπωλιακής τους θέσης που διαταράσσει την αγορά.

Την Πρόταση Ψηφίσματος υπογράφουν οι ευρωβουλευτές:

Tom Vandendriessche, Susanna Ceccardi, Elena Lizzi, Marco Campomenosi, Francesca Donato, Filip De Man, Markus Buchheit, Roman Haider, Nicolaus Fest, Virginie Joron, Annika Bruna, Jaak Madison, Gilles Lebreton, Gerolf Annemans

Εναπόκειται δε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου να υπερψηφίσει ή όχι την Πρόταση και στην Κομισιόν νά πράξει τα δέοντα.

ΠΗΓΗ zougla.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis

Eπιλέξτε την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα παιδιά σας

Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis
Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης
Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte
Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Gaming monitor LG 27GR75Q-B
Gaming monitor LG 27GR75Q-B

Με 165Ηz ρυθμό ανανέωσης και 1ms χρόνο απόκρισης αυξάνει τις πιθανότητες σου για τη νίκη




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge