Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-9-2021

Start at Upstream: Πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης για μηχανικούς λογισμικού

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα βιογραφικά τους από τις 6 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 17 Οκτωβρίου

Start at Upstream: Πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης για μηχανικούς λογισμικού
fontsize

Έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου του κύκλου, το Start at Upstream επιστρέφει. Πρόκειται για ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα 12μηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης για μηχανικούς λογισμικού (software engineers) της Upstream, της ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας, ηγέτιδας στον χώρο του mobile marketing. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα βιογραφικά τους από τις 6 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

Προϋπόθεση για να συμμετάσχει κανείς στο πρόγραμμα είναι να έχει πτυχίο ή να ολοκληρώνει τις σπουδές του στην επιστήμη των υπολογιστών, την πληροφορική, τον προγραμματισμό ή κάποιον παρεμφερή τομέα. Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα, αφού στην Upstream εργάζονται άτομα 30 διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ δραστηριοποιείται εμπορικά σε περισσότερες από 45 χώρες ανά τον κόσμο.

Όπως και κατά τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ο οποίος διεξήχθη από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, έτσι και κατά τον δεύτερο, η εταιρεία προτίθεται να εντάξει στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξής της στην Αθήνα δέκα από τους υποψηφίους. Πέντε από αυτούς ή αυτές θα εκπαιδευτούν και θα εργαστούν ως back-end Java developers και πέντε ως full-stack web developers. Η επιλογή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα θα γίνει κατόπιν μιας διαδικασίας αξιολογήσεων και συνεντεύξεων, μέσα από την οποία οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Upstream, το αντικείμενο και τους ανθρώπους της εταιρείας.

H Chief Technology Officer της εταιρείας, Ναταλία Μήλα, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που διοργανώνουμε και πάλι το Start at Upstream. Κατά το προηγούμενο πρόγραμμα, μείναμε πολύ ικανοποιημένοι τόσο από την ανταπόκριση των υποψηφίων, καθώς δεχτήκαμε εκατοντάδες βιογραφικά εν μέσω καλοκαιριού, όσο και από το επίπεδο των επιτυχόντων. Δεν είναι τυχαίο ότι επτά από τα παιδιά που συμμετείχαν, συνεχίζουν μαζί μας και μετά το πέρας του 12μηνου προγράμματος».

«Θεωρούμε πως είμαστε το ιδανικό περιβάλλον για να ξεκινήσει κάποιος την καριέρα του ως προγραμματιστής. Μπαίνοντας στην Upstream, εντάσσεται σε μια ομάδα 120 μηχανικών λογισμικού, που εργάζονται πάνω σε πολλά διαφορετικά projects χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες. Είναι πάρα πολλά τα παιδιά που ξεκίνησαν μαζί μας και έχουν σταδιοδρομήσει στον κλάδο», συνέχισε η CTO της Upstream.

Οι δέκα προγραμματιστές (προγραμματίστριες) που θα επιλεγούν θα ξεκινήσουν την πρακτική τους άσκηση τον Νοέμβριο. Για τους δύο πρώτους μήνες αυτή θα περιλαμβάνει εντατική εκπαίδευση πάνω σε μια διαφορετική θεματική προγραμματισμού σχεδόν κάθε μέρα. Πρόκειται για ένα πολύ υψηλού επιπέδου πρόγραμμα, το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κόστιζε αρκετές χιλιάδες ευρώ για να παρακολουθήσει κανείς. Μολαταύτα, οι συμμετέχοντες στο Start at Upstream όχι μόνο θα το παρακολουθήσουν δωρεάν, αλλά θα αμείβονται για να εκπαιδευτούν.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος τους προγράμματος, θα ενταχθούν στις ομάδες των μηχανικών της Upstream, δουλεύοντας πάνω σε πραγματικά προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας, που φτάνουν σε 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων. Καθ’ όλη τη διάρκεια των 12 μηνών, καθένας από τους 10 developers θα έχει έναν από τους έμπειρους μηχανικούς της Upstream ως μέντορα, προκειμένου να τον καθοδηγεί σε κάθε του βήμα.

«Από τα πρώτα του στάδια το Start at Upstream ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Βρήκα πρόσφορο έδαφος για να εκφραστώ και να εξελιχθώ. Έμαθα να δουλεύω σε νέες ‘hot’ τεχνολογίες, που δεν γνώριζα καθόλου, συνεργάστηκα με εκπληκτικούς ανθρώπους και ανακάλυψα τι σημαίνει να είσαι software engineer σε μια τεχνολογική εταιρεία. Οι μέντορές μας ήταν πάντα εκεί να μας βοηθούν στα πιο απαιτητικά project, να μας εξηγούν τί κάνουμε σωστά και τί λάθος και να μας τονώνουν την ψυχολογία όταν τα πράγματα δυσκόλευαν. Δεν ήταν μια εύκολη διαδρομή, αλλά μετά από σχεδόν δύο χρόνια στην Upstream δεν θα άλλαζα τίποτα», ανέφερε σχετικά ένας από τους συμμετέχοντες του πρώτου κύκλου του Start at Upstream, ο Ανδρέας Δεδούσης, που συνεχίζει να εργάζεται στην εταιρεία.

Από την πλευρά της, η Ναταλία Μήλα συμπλήρωσε: «Διεθνώς υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για software engineers. Ωστόσο, επίσης διεθνώς, υπάρχει ένα σημαντικό χάσμα ανάμεσα στις τεχνικές δεξιότητες που απαιτούν οι εταιρείες από τους υποψήφιους εργαζόμενους και αυτές που έχουν οι νέοι πτυχιούχοι βγαίνοντας από το πανεπιστήμιο. Εμείς με το Start at Upstream αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συνεισφέροντας στη γεφύρωση του χάσματος αυτού».

#startatupstream #joinupstream #jobhunting #graduateprogram #traineeship #softwaretrainee #developertrainee #fullstackdeveloper #backenddeveloper

Περισσότερες πληροφορίες στο www.startatupstream.com.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς θα σερφάρετε στο διαδίκτυο με ασφάλεια
Πώς θα σερφάρετε στο διαδίκτυο με ασφάλεια

Μάθετε πώς να εντοπίζετε απειλές και να παραμείνετε ασφαλείς

Βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο τροφοδοτεί πτήσεις της Singapore Airlines
Βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο τροφοδοτεί πτήσεις της Singapore Airlines

Στόχος να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Γιατί δεν πρέπει να αναρτάτε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο
Γιατί δεν πρέπει να αναρτάτε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο

«Εσείς είστε, και πρέπει να είστε, η πρώτη τους επαφή με ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο»

Οικιακή λύση εξαερισμού με ανάκτηση ενέργειας από την LG Electronics
Οικιακή λύση εξαερισμού με ανάκτηση ενέργειας από την LG Electronics

Ο εξαιρετικά αποδοτικός εξαερισμός ελαχιστοποιεί την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

Το ΑΠΘ δημιουργεί την πρώτη οπτική «κρυφή» μνήμη Cache στον κόσμο
Το ΑΠΘ δημιουργεί την πρώτη οπτική «κρυφή» μνήμη Cache στον κόσμο

Η έρευνα ανακοινώθηκε πρόσφατα στο Παγκόσμιο Διεθνές Συνέδριο Οπτικών Επικοινωνιών

Μνημόνιο συνεργασίας της ΕΥ με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης
Μνημόνιο συνεργασίας της ΕΥ με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Στόχος η αξιοποίηση τεχνογνωσίας αιχμής για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών και νέων προϊόντων και υπηρεσιών

LG UVnano Filter Box - λύση στον έλεγχο της ποιότητας του αέρα
LG UVnano Filter Box - λύση στον έλεγχο της ποιότητας του αέρα

Για κάθε επαγγελματική εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας