Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13-3-2022

Το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Θεσσαλονίκης (CTC) θα αναβαθμιστεί με Σύστημα TMS

Η Alstom θα εκσυγχρονίσει τη γραμμή Θεσσαλονίκη-Ειδομένη με λύσεις ψηφιακής σηματοδότησης

Το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Θεσσαλονίκης (CTC) θα αναβαθμιστεί με Σύστημα TMS
fontsize

Η Alstom, παγκόσμιος ηγέτης στην έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα, υπέγραψε - στο πλαίσιο κοινοπραξίας της με την Avax - σύμβαση ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ με την ΕΡΓΟΣΕ. Το έργο εκσυγχρονισμού περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστημάτων σηματοδότησης, εργασίες ηλεκτροκίνησης και ανανέωση των γραμμών κατά μήκος 70 χιλιομέτρων της υφιστάμενης μονής γραμμής του κύριου τμήματος Θεσσαλονίκη - Ειδομένη.

Η εκσυγχρονισμένη γραμμή θα επιτρέπει την κυκλοφορία επιβατικών αμαξοστοιχιών με ταχύτητα που θα φτάσει τα 160km/h

Η Alstom θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, παράδοση, εγκατάσταση, δοκιμή και λειτουργία του Συστήματος Γραμμής ETCS Επιπέδου 1 «Atlas 100», της τεχνολογίας ηλεκτρονικής σύμπλεξης (Smartlock 400 + MooN), την αντικατάσταση του εσωτερικού και εξωτερικού εξοπλισμού (μετρητές αξόνων, μηχανήματα σημείων, σήματα), καθώς και την εγκατάσταση της ψηφιακής λύσης ελέγχου της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας «Iconis» στη Θεσσαλονίκη, τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο σιδηροδρομικό κόμβο της χώρας. Η εκσυγχρονισμένη γραμμή θα επιτρέπει την κυκλοφορία επιβατικών αμαξοστοιχιών με ταχύτητα που φτάνει τα 160km/h. Το έργο θα έχει διάρκεια τριών ετών για την εκτέλεση και άλλων τριών ετών για την εγγύηση.

«Η παροχή αναβαθμισμένων λύσεων σηματοδότησης σε αυτή τη σημαντική για την Ελλάδα σιδηροδρομική γραμμή, είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του διεθνή σιδηροδρομικού άξονα που συνδέει την Ελλάδα με την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη,» δήλωσε ο Σταύρος Βλάχος, Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom για την Ελλάδα και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Η εν λόγω γραμμή αποτελεί μέρος του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου Χ, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Βουδαπέστη, διασχίζοντας τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και την Ουγγαρία - ένα σιδηροδρομικό τμήμα που είναι παραδοσιακά γνωστό ως ένας από τους κύριους εμπορευματικούς διαδρόμους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Το ETCS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχου Τρένων) αποτελεί τη συνιστώσα σηματοδότησης και ελέγχου του Ευρωπαϊκού Συστήματος Διαχείρισης Σιδηροδρομικής Κυκλοφορίας (ERTMS), εξασφαλίζοντας διαλειτουργικότητα και διασυνοριακές λειτουργίες, αυξημένη χωρητικότητα, καθώς και μεγαλύτερη ασφάλεια και απόδοση για τους επιβάτες.

Η Alstom διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με πάνω από 120 έργα σηματοδότησης ETCS σε κύριες γραμμές παγκοσμίως. Το σύστημα ETCS «Atlas» της Alstom προσφέρει ένα δοκιμασμένο πακέτο με 100% διαλειτουργικό εξοπλισμό, ενώ το σύστημα του κέντρου ελέγχου «Iconis» βρίσκεται στον πυρήνα της διαδικασίας ψηφιοποίησης που αποσκοπεί στη βελτίωση της αποδοτικότητας στις πολυσύχναστες σιδηροδρομικές γραμμές.

Με συνεχή παρουσία στην Ελλάδα για πάνω από 40 χρόνια, η Alstom έχει συμμετάσχει με επιτυχία στα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα υποδομών μεταφορών στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό της Αθήνας, του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Αθήνας και της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά. Επιπλέον, η Alstom είναι ο πάροχος των τελευταίας γενιάς τραμ Citadis X05 για την Αθήνα. Τον Ιούνιο του 2021, η εταιρεία υπέγραψε τη σύμβαση για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ένα από τα μεγαλύτερα ετοιμοπαράδοτα έργα στην Ευρώπη.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Copernicus με τη χρήση Big Data και Τεχνητής Νοημοσύνης
Copernicus με τη χρήση Big Data και Τεχνητής Νοημοσύνης

Eκδήλωση που διοργανώνεται από τέσσερα Ευρωπαϊκά έργα

Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή 2022
Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή 2022

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Robotics in space – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis
Robotics in space – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis

Για μαθητές Δ΄ Δημοτικού - B΄ Γυμνασίου

LG UltrafileTM OLED Professional
LG UltrafileTM OLED Professional

Η LG UltrafileTM OLED Pro θέτει νέα πρότυπα για την ποιότητα εικόνας

Astroparty 2022 στο ΝΟΗΣΙΣ
Astroparty 2022 στο ΝΟΗΣΙΣ

Ποικιλία δραστηριοτήτων, για όλες τις ηλικίες, από το πεδίο των επιστημών και της τεχνολογίας

LG UltraGearTM 24GQ50F monitor
LG UltraGearTM 24GQ50F monitor

Για μέγιστη παραγωγικότητα και υψηλή απόδοση εικόνας

Gaming οθόνη UltraGear™ OLED από την LG
Gaming οθόνη UltraGear™ OLED από την LG

Kυρτή OLED αντιθαμβωτική οθόνη 45 ιντσών

Tα προσωπικά σας δεδομένα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο;
Tα προσωπικά σας δεδομένα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο;

Tα 7 βήματα για να… «καθαρίσετε» το ψηφιακό σας αποτύπωμα

ESET: Προστατέψετε τις συσκευές των παιδιών σας
ESET: Προστατέψετε τις συσκευές των παιδιών σας

Για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά σε επίπεδο ψηφιακής ασφάλειας


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας