gothess Home Page
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-6-2022

Οικιακή λύση εξαερισμού με ανάκτηση ενέργειας από την LG Electronics

Ο εξαιρετικά αποδοτικός εξαερισμός ελαχιστοποιεί την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

Οικιακή λύση εξαερισμού με ανάκτηση ενέργειας από την LG Electronics

Η LG Electronics (LG) παρουσίασε την πρώτη της οικιακή λύση εξαερισμού με ανάκτηση ενέργειας (ERV) στην Ευρώπη. Καθώς όλα τα νέα κτήρια στις χώρες της ΕΕ απαιτείται πλέον να είναι «σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας» (nZEB) και υπάρχει έντονη επιθυμία από τους πολίτες της ΕΕ να μειώσουν το ενεργειακό αποτύπωμα των κατοικιών τους, η ζήτηση για ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα όπως το οικιακό ERV της LG δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη.

Αποτελώντας μια ολοκληρωμένη λύση οικιακού εξαερισμού, εξοπλισμένη με φιλτράρισμα πολλαπλών επιπέδων, το νέο προϊόν υψηλής απόδοσης της εταιρείας βοηθά στη δημιουργία ενός ευχάριστου και υγιεινού εσωτερικού περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Συμβατό με την εφαρμογή LG ThinQ™, παρέχει επίσης μια εύκολη εμπειρία χρήστη, με παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της συγκέντρωσης λεπτής σκόνης και των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και έλεγχο από όπου και αν βρίσκεστε.

Ο σωστός εξαερισμός είναι σημαντικός για τη διατήρηση ενός υγιούς εσωτερικού χώρου, την απομάκρυνση του στάσιμου αέρα και την αντικατάστασή του με καθαρό αέρα. Χάρη στον εναλλάκτη θερμότητας της LG, το νέο οικιακό ERV όχι μόνο προσφέρει αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα, αλλά μειώνει σημαντικά και τη σπατάλη ενέργειας – ανακτώντας έως και 85 τοις εκατό της ενέργειας θέρμανσης1 το χειμώνα και 83 τοις εκατό της ενέργειας κλιματισμού2 το καλοκαίρι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας κατά τη λειτουργία του, κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού μπορούν να απολαμβάνουν δυνητικά χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος.

Το οικιακό ERV χρησιμοποιεί επίσης αρκετές από τις εξελιγμένες τεχνολογίες καθαρισμού αέρα της LG, ώστε να απαλλάσσει τον αέρα από επιβλαβή σωματίδια και μικρόβια και να διατηρήσει τη βέλτιστη απόδοση του προϊόντος. Η τεχνολογία UVnano™, που χρησιμοποιείται σε πολλές οικιακές συσκευές LG, συμπεριλαμβανομένων των κλιματιστικών DUALCOOL της εταιρείας, διασφαλίζει καθαρή ροή αέρα εμποδίζοντας το 99,99 τοις εκατό των βακτηρίων και των ιών3 να αναπτυχθούν στις επιφάνειες του προφίλτρου του ERV, το οποίο συλλαμβάνει μεγάλα σωματίδια σκόνης πριν μπορέσουν να μπουν στο σπίτι. Η ποιότητα του εσωτερικού αέρα βελτιώνεται ακόμα περισσότερο χάρη στο φίλτρο λεπτής σκόνης 95 τοις εκατό ePM1 του προϊόντος, το οποίο κατακρατεί πάνω από το 95 τοις εκατό των σωματιδίων λεπτής σκόνης.4

Επιπλέον, το οικιακό ERV της LG προσφέρει ακριβή παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα σε πραγματικό χρόνο, με τους αισθητήρες Dual Laser Fine Dust και CO2. Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση της ποιότητας του αέρα μέσω της εφαρμογής ThinQ και του προαιρετικού ενσύρματου τηλεχειριστηρίου. Για απόλυτη ευκολία, η απόδοση εξαερισμού προσαρμόζεται αυτόματα σύμφωνα με τα επίπεδα σκόνης/CO2 που ανιχνεύονται. Επιπλέον, οι αισθητήρες Dual Laser Fine Dust επιτρέπουν στο ERV να προσδιορίζει πότε χρειάζεται αλλαγή το φίλτρο λεπτής σκόνης, ειδοποιώντας τους χρήστες μέσω smartphone και ενσύρματου τηλεχειριστηρίου όταν είναι ώρα για αντικατάσταση.

" Το οικιακό ERV της LG μειώνει αποτελεσματικά τη σπατάλη ενέργειας, βελτιώνει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και προσφέρει μια έξυπνη εμπειρία χρήστη», δήλωσε ο James Lee, επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Air Solution στην LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις τεχνολογίες καθαρισμού του αέρα μας και να επεκτείνουμε τη σειρά αποτελεσματικών λύσεων οικιακού αέρα για να προσφέρουμε στους πελάτες καθαρότερο εσωτερικό αέρα, μεγαλύτερη άνεση και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας».1 Με βάση το αποτέλεσμα της δοκιμής της απόδοσης ανταλλαγής θερμοκρασίας υπό συνθήκες θέρμανσης Προϊόντων που σχετίζονται με την Ενέργεια (ErP). Ανακτά έως και 80 τοις εκατό της ενέργειας θέρμανσης σε λειτουργία Super High / High και 84 τοις εκατό σε χαμηλή λειτουργία. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε εσωτερική θερμοκρασία 20,5 βαθμών Κελσίου με σχετική υγρασία 59,5 τοις εκατό και εξωτερική θερμοκρασία 5 βαθμών Κελσίου με σχετική υγρασία 65 τοις εκατό σύμφωνα με το Ιαπωνικό Βιομηχανικό Πρότυπο.

2 Ανακτά έως και 74 τοις εκατό της ενέργειας ψύξης σε λειτουργία Super High / High και 83 τοις εκατό σε χαμηλή λειτουργία. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε εσωτερική θερμοκρασία 26,5 βαθμών Κελσίου, με σχετική υγρασία 64,5 τοις εκατό και εξωτερική θερμοκρασία 34,5 βαθμών Κελσίου, με σχετική υγρασία 75 τοις εκατό, σύμφωνα με το Ιαπωνικό βιομηχανικό πρότυπο.

3 Δοκιμάστηκε από την TÜV Rheinland με μέτρηση του αριθμού των αποικιών βακτηρίων (Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Klebsiella pneumoniae) σε θερμοκρασία 25±2 βαθμούς Κελσίου με σχετική υγρασία 50±10 τοις εκατό μετά από 2 ώρες λειτουργίας του προϊόντος.

4 Αιχμαλωτίζει το 95 τοις εκατό της λεπτής σκόνης με μέγεθος σωματιδίων 0,3 ㎛. Δοκιμασμένο από την Korea Conformity Laboratories σε θερμοκρασία 23±5 βαθμούς Κελσίου με σχετική υγρασία 45±10 τοις εκατό.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Phishing - smishing - spoofing: Είστε θύμα ηλεκτρονικής απάτης;
Phishing - smishing - spoofing: Είστε θύμα ηλεκτρονικής απάτης;

Τα μέτρα προφύλαξης για προστασία από κακόβουλες κλήσεις και μηνύματα

Electronics – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis
Electronics – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis

Για μαθητές Δ Δημοτικού – B Γυμνασίου

3ο Εργαστήριο: Τεχνολογία Κατανεμημένης Εγγραφής (Blockchain)
3ο Εργαστήριο: Τεχνολογία Κατανεμημένης Εγγραφής (Blockchain)

Κύκλος εργαστηρίων για τις κύριες τεχνολογίες της Βιομηχανίας 4.0

3D Modelling 3D Printing - Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis
3D Modelling 3D Printing - Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis

Για μαθητές Δ Δημοτικού - Β Γυμνασίου

LG Transparent OLED - νέα διάσταση στο digital signage
LG Transparent OLED - νέα διάσταση στο digital signage

Η Transparent OLED δίνει ζωή στο περιεχόμενο συνδυάζοντας πλούσια εικόνα με υψηλή διαφάνεια

Sitecore: H εταιρία φτάνει τις 160 προσλήψεις στελεχών για το τεχνολογικό hub της Αθήνας
Sitecore: H εταιρία φτάνει τις 160 προσλήψεις στελεχών για το τεχνολογικό hub της Αθήνας

Συνεχίζει την επενδυτική της δραστηριότητα στην Ελλάδα


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter