ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-7-2022

Βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο τροφοδοτεί πτήσεις της Singapore Airlines

Στόχος να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο τροφοδοτεί πτήσεις της Singapore Airlines

H Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης (CAAS), η Singapore Airlines και η GenZero, μια επενδυτική πλατφόρμα που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Temasek και είναι αφιερωμένη στην επιτάχυνση της απανθρακοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέστησαν στην παράδοση του πρώτου Βιώσιμου Αεροπορικού Καύσιμου (SAF) στο διεθνές αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης. Είναι η πρώτη φορά που βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο τροφοδοτεί πτήσεις της Singapore Airlines και της θυγατρικής της Scoot που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Changi με το γεγονός αυτό να αποτελεί μέρος σχετικού πιλοτικού προγράμματος της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα, 1.000 τόνοι βιώσιμου καυσίμου θα παρασχεθούν από τη Neste και θα αναμειχθούν με αεροπορικό καύσιμο στις εγκαταστάσεις της ExxonMobil στη Σιγκαπούρη, γεγονός που αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 2.500 τόνους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του ίδιου πιλοτικού προγράμματος, τον περασμένο μήνα, η CAAS, η Singapore Airlines και η Temasek ανακοίνωσαν την πώληση 1.000 πιστώσεων SAF από τον Ιούλιο του 2022. Αυτό προσφέρει στους εταιρικούς και ιδιώτες πελάτες, καθώς και τους μεταφορείς εμπορευμάτων, μια διέξοδο για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακά τους, την τόνωση της ζήτησης για βιώσιμα καύσιμα, την υποστήριξη της ανάπτυξης της εκκολαπτόμενης βιομηχανίας βιώσιμων καυσίμων και την προώθηση της υιοθέτησης των βιώσιμων καυσίμων για την αεροπορική βιωσιμότητα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής αντιστάθμισης άνθρακα του ομίλου της Singapore Airlines, από το τέταρτο τρίμηνο του 2022, οι πελάτες της Singapore Airlines θα μπορούν να αγοράζουν ένα μείγμα από πιστώσεις βιώσιμων καυσίμων και αντισταθμίσεις άνθρακα. Η Singapore Airlines θα συνεργαστεί επίσης με το Climate Impact X (CIX), ένα παγκόσμιο χρηματιστήριο ποιοτικών μονάδων άνθρακα, για να εισαγάγει ένα συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο που θα αποτελείται από μονάδες βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων και μονάδες άνθρακα. Το προϊόν θα σχεδιαστεί για να καλύψει την εταιρική ζήτηση για βιώσιμα καύσιμα, εξισορροπώντας παράλληλα την οικονομική προσιτότητα.

«Αυτή η πρώτη επιτυχής χρήση καυσίμων SAF αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην πορεία της Σιγκαπούρης προς την αειφόρο αεροπορία» ανέφερε ο κ. Han Kok Juan, Γενικός Διευθυντής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης. «Δείχνει ότι το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης είναι έτοιμο για τη χρήση βιώσιμων καυσίμων. Παρέχει επίσης χρήσιμα επιχειρησιακά σημεία ενημέρωσης σχετικά με την υιοθέτηση των βιώσιμων καυσίμων, τα οποία μελετά η CAAS στο πλαίσιο των εργασιών μας για ένα σχέδιο βιώσιμου αεροπορικού κόμβου. Στόχος μας είναι να δημοσιεύσουμε το σχέδιο στις αρχές του επόμενου έτους. Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να επιτύχουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.»
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis

Eπιλέξτε την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα παιδιά σας

Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis
Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης
Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte
Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Gaming monitor LG 27GR75Q-B
Gaming monitor LG 27GR75Q-B

Με 165Ηz ρυθμό ανανέωσης και 1ms χρόνο απόκρισης αυξάνει τις πιθανότητες σου για τη νίκη




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge