Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-7-2022

Βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο τροφοδοτεί πτήσεις της Singapore Airlines

Στόχος να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο τροφοδοτεί πτήσεις της Singapore Airlines
fontsize

H Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης (CAAS), η Singapore Airlines και η GenZero, μια επενδυτική πλατφόρμα που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Temasek και είναι αφιερωμένη στην επιτάχυνση της απανθρακοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέστησαν στην παράδοση του πρώτου Βιώσιμου Αεροπορικού Καύσιμου (SAF) στο διεθνές αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης. Είναι η πρώτη φορά που βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο τροφοδοτεί πτήσεις της Singapore Airlines και της θυγατρικής της Scoot που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Changi με το γεγονός αυτό να αποτελεί μέρος σχετικού πιλοτικού προγράμματος της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα, 1.000 τόνοι βιώσιμου καυσίμου θα παρασχεθούν από τη Neste και θα αναμειχθούν με αεροπορικό καύσιμο στις εγκαταστάσεις της ExxonMobil στη Σιγκαπούρη, γεγονός που αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 2.500 τόνους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του ίδιου πιλοτικού προγράμματος, τον περασμένο μήνα, η CAAS, η Singapore Airlines και η Temasek ανακοίνωσαν την πώληση 1.000 πιστώσεων SAF από τον Ιούλιο του 2022. Αυτό προσφέρει στους εταιρικούς και ιδιώτες πελάτες, καθώς και τους μεταφορείς εμπορευμάτων, μια διέξοδο για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακά τους, την τόνωση της ζήτησης για βιώσιμα καύσιμα, την υποστήριξη της ανάπτυξης της εκκολαπτόμενης βιομηχανίας βιώσιμων καυσίμων και την προώθηση της υιοθέτησης των βιώσιμων καυσίμων για την αεροπορική βιωσιμότητα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής αντιστάθμισης άνθρακα του ομίλου της Singapore Airlines, από το τέταρτο τρίμηνο του 2022, οι πελάτες της Singapore Airlines θα μπορούν να αγοράζουν ένα μείγμα από πιστώσεις βιώσιμων καυσίμων και αντισταθμίσεις άνθρακα. Η Singapore Airlines θα συνεργαστεί επίσης με το Climate Impact X (CIX), ένα παγκόσμιο χρηματιστήριο ποιοτικών μονάδων άνθρακα, για να εισαγάγει ένα συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο που θα αποτελείται από μονάδες βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων και μονάδες άνθρακα. Το προϊόν θα σχεδιαστεί για να καλύψει την εταιρική ζήτηση για βιώσιμα καύσιμα, εξισορροπώντας παράλληλα την οικονομική προσιτότητα.

«Αυτή η πρώτη επιτυχής χρήση καυσίμων SAF αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην πορεία της Σιγκαπούρης προς την αειφόρο αεροπορία» ανέφερε ο κ. Han Kok Juan, Γενικός Διευθυντής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης. «Δείχνει ότι το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης είναι έτοιμο για τη χρήση βιώσιμων καυσίμων. Παρέχει επίσης χρήσιμα επιχειρησιακά σημεία ενημέρωσης σχετικά με την υιοθέτηση των βιώσιμων καυσίμων, τα οποία μελετά η CAAS στο πλαίσιο των εργασιών μας για ένα σχέδιο βιώσιμου αεροπορικού κόμβου. Στόχος μας είναι να δημοσιεύσουμε το σχέδιο στις αρχές του επόμενου έτους. Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να επιτύχουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.»
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Copernicus με τη χρήση Big Data και Τεχνητής Νοημοσύνης
Copernicus με τη χρήση Big Data και Τεχνητής Νοημοσύνης

Eκδήλωση που διοργανώνεται από τέσσερα Ευρωπαϊκά έργα

Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή 2022
Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή 2022

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Robotics in space – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis
Robotics in space – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis

Για μαθητές Δ΄ Δημοτικού - B΄ Γυμνασίου

LG UltrafileTM OLED Professional
LG UltrafileTM OLED Professional

Η LG UltrafileTM OLED Pro θέτει νέα πρότυπα για την ποιότητα εικόνας

Astroparty 2022 στο ΝΟΗΣΙΣ
Astroparty 2022 στο ΝΟΗΣΙΣ

Ποικιλία δραστηριοτήτων, για όλες τις ηλικίες, από το πεδίο των επιστημών και της τεχνολογίας

LG UltraGearTM 24GQ50F monitor
LG UltraGearTM 24GQ50F monitor

Για μέγιστη παραγωγικότητα και υψηλή απόδοση εικόνας

Gaming οθόνη UltraGear™ OLED από την LG
Gaming οθόνη UltraGear™ OLED από την LG

Kυρτή OLED αντιθαμβωτική οθόνη 45 ιντσών

Tα προσωπικά σας δεδομένα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο;
Tα προσωπικά σας δεδομένα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο;

Tα 7 βήματα για να… «καθαρίσετε» το ψηφιακό σας αποτύπωμα

ESET: Προστατέψετε τις συσκευές των παιδιών σας
ESET: Προστατέψετε τις συσκευές των παιδιών σας

Για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά σε επίπεδο ψηφιακής ασφάλειας


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας