ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
8-3-2023

WairIt: Εκτίμηση της προσωπικής έκθεσης των πολιτών στην ατμοσφαιρική ρύπανση

Προσωποποιημένη πληροφόρηση για διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες

WairIt: Εκτίμηση της προσωπικής έκθεσης των πολιτών στην ατμοσφαιρική ρύπανση

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί τη σημαντικότερη περιβαλλοντική πρόκληση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες που κυκλοφορούν στα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία τους. Παρά τη σοβαρότητα του προβλήματος, οι μετρήσεις της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα συχνά δεν είναι εύκολα προσβάσιμες από τους πολίτες ή τα διαθέσιμα δεδομένα δεν μπορούν να αποτυπώσουν με μεγάλη ακρίβεια την έκθεση κάθε ατόμου στη ρύπανση και τις αναμενόμενες συνέπειες για την υγεία του.

Η λύση WairIt προσφέρει υπηρεσίες παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα με τη χρήση φορετών μετρητικών συσκευών που καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο τις συγκεντρώσεις των ατμοσφαιρικών ρύπων και τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επηρεάζουν τη συνολική ποιότητα του αέρα. Με γνώμονα την ποιότητα του αέρα, το WairIt παρέχει προσωποποιημένη πληροφόρηση για διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες, καθώς και πληροφορίες για τις βέλτιστες διαθέσιμες διαδρομές μεταξύ δύο περιοχών μέσω μίας διαδικτυακής πλατφόρμας και μίας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Τον Μάρτιο του 2023 ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή της λύσης WairIt από την εταιρεία ταχυμεταφορών IDS Courier που δραστηριοποιείται στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης. Οι οδηγοί της εταιρείας αποτελούν μία ομάδα του πληθυσμού ιδιαίτερα ευάλωτη στην ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω της μεγάλης διάρκειας μέσα στη μέρα που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο και εκτίθενται στη ρύπανση, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας τους από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Τα αποτελέσματά της πιλοτικής εφαρμογής αναμένεται να αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης λύσης για την εκτίμηση της έκθεσης των πολιτών στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η λύση WairIt αναπτύχθηκε στα πλαίσια του ομώνυμου έργου που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» - ΕΠΑνΕΚ κίνηση (2014-2020) από τις εταιρείες DRAXIS Περιβαλλοντική Α.Ε. και SEEMS IKE, και τη συμβολή της IDS Courier. Οι εταιρείες επιδιώκουν μέσω του έργου, και κατ’ επέκταση της ολοκληρωμένης λύσης WairIt, να βελτιστοποιήσουν τις υπάρχουσες τεχνικές μέτρησης της προσωπικής έκθεσης
των πολιτών στην αστική ατμοσφαιρική ρύπανση.

Επισκεφτείτε τη διαδικτυακή πλατφόρμα του WairIt για περισσότερες πληροφορίες
https://platform.wairit.gr/
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis

Eπιλέξτε την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα παιδιά σας

Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis
Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης
Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte
Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Gaming monitor LG 27GR75Q-B
Gaming monitor LG 27GR75Q-B

Με 165Ηz ρυθμό ανανέωσης και 1ms χρόνο απόκρισης αυξάνει τις πιθανότητες σου για τη νίκη




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge