ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-7-2023

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

Το TechPro Academy, μετά από την πετυχημένη διεξαγωγή του πρώτου κύκλου επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα τεχνολογίας το 2022-2023, ενισχύει την αποστολή του για την μετεκπαίδευση πτυχιούχων στην τεχνολογία, την πιο δυναμική βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας.

Το TechPro Academy διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές καθώς λειτουργεί ως ένα προσομοιωμένο εργασιακό περιβάλλον, που αφουγκράζεται τις ανάγκες της τεχνολογικής βιομηχανίας της Βόρειας Ελλάδας και εστιάζει στην καλλιέργεια και τη διεύρυνση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των νεοεισερχομένων εργαζομένων.

Οι πυλώνες ανάπτυξης του TechPro Academy είναι:

1. Ενίσχυση και ανάπτυξη πτυχιούχων STEM
Ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης του TechPro Academy είναι η ενίσχυση του γνωστικού δυναμικού και των επαγγελματικών δεξιοτήτων των πτυχιούχων από τους κλάδους STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά). Οι γνώσεις και δεξιότητες που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των τεχνολογικών εταιρειών στη Βόρεια Ελλάδα. Τα bootcamps αναδυόμενων τομέων όπως ανάπτυξη back-end, front-end και της επιστήμης των δεδομένων που λαμβάνουν χώρα στο TechPro Academy, έχουν συνδιαμορφωθεί από ακαδημαϊκούς, ενεργούς επαγγελματίες και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εταιρειών τεχνολογίας της Βόρειας Ελλάδας.

Πέρα από τους πτυχιούχους STEM, το TechPro Academy δύναται να παράσχει εκπαίδευση και σε πτυχιούχους από διάφορες επαγγελματικές και ακαδημαϊκές κατευθύνσεις που ενδιαφέρονται να μεταβούν στον κλάδο της τεχνολογίας. Το TechPro Academy αναγνωρίζει ότι οι διαφορετικές προοπτικές και εμπειρίες μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη διορατικότητα στην επίλυση τεχνολογικών προβλημάτων. Ως εκ τούτου, στοχεύει στην προσέλκυση πτυχιούχων και επαγγελματιών που έχουν επενδύσει στην ευρύτερη εκπαίδευσή τους στην επιστήμη των υπολογιστών, αλλά προέρχονται από διαφορετικά επαγγελματικά υπόβαθρα, βοηθώντας τους να στραφούν σε καριέρες στον τομέα της τεχνολογίας.

2. Προσέλκυση και ανακατεύθυνση πτυχιούχων ή επαγγελματιών από άλλους τομείς

3. Προώθηση του κλάδου και προβολή των μεγαλύτερων εταιρειών της Βόρειας Ελλάδας
Μια άλλη κρίσιμη πτυχή της αποστολής του TechPro Academy είναι η προβολή και η εξωστρέφεια του κλάδου της τεχνολογίας στη Βόρεια Ελλάδα. Παρουσιάζοντας τις επιτυχίες και τις καινοτόμες προσπάθειες των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας της περιοχής, το TechPro Academy στοχεύει στην τόνωση του ενδιαφέροντος για τον κλάδο και στην προσέλκυση ταλέντων από το τοπικό ή το διεθνές περιβάλλον.

Διερεύνηση προγραμμάτων για το 2023-2024
Στο πλαίσιο της δέσμευσής του να παρέχει πρωτοποριακή και στοχευμένη εκπαίδευση, το TechPro Academy διερευνά νέα προγράμματα για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Σχεδιάζεται η εισαγωγή θεματικών όπως η επιστήμη των δεδομένων, η αλγοριθμική σκέψη και η μηχανική μάθηση, αντανακλώντας τις τελευταίες τάσεις και ανάγκες στον κλάδο της τεχνολογίας.

Ο επόμενος κύκλος του TechPro αναμένεται να ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου 2023 και να προσφέρει εξειδικεύσεις σε τεχνολογίες Back – end, Front – end αλλά και σε Data Science.

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν λάβουν περισσότερες πληροφορίες στο www.techproacademy.gr, στο info@techproacademy.gr ή στο 231 11 18 094.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis

Eπιλέξτε την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα παιδιά σας

Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis
Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης
Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte
Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Gaming monitor LG 27GR75Q-B
Gaming monitor LG 27GR75Q-B

Με 165Ηz ρυθμό ανανέωσης και 1ms χρόνο απόκρισης αυξάνει τις πιθανότητες σου για τη νίκη
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge