ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
30-10-2018

"Francis Bacon – Παραμορφώσεις" - Παράταση παραστάσεων

Εως τις 5 Νοεμβρίου 2018

Λόγω της θερμής ανταπόκρισης και της μεγάλης προσέλευσης του κοινού, οι παραστάσεις για την εικαστική performance «Francis Bacon – Παραμορφώσεις» σε σύλληψη και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Παυλίδη, συνεχίζονται στο Vis Motrix Performance Studio μέχρι τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου. 

Η performance βασίζεται στο βιβλίο του κριτικού τέχνης David Sylvester «Η ωμότητα των πραγμάτων – Συζητήσεις με τον Francis Bacon» (Εκδόσεις Άγρα, 2009) και αποτελεί την προσπάθεια μιας ομάδας καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους να προσεγγίσει την ωμότητα του «αιρετικού» Francis Bacon ρίχνοντας φως στο καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό έργο του.

 «…Το αν οι παραμορφώσεις, που εγώ πιστεύω πως μερικές φορές βοηθούν να βγει η εικόνα προς τα έξω με πιο βίαιο τρόπο, είναι καταστροφές, μου φαίνεται πολύ αμφισβητήσιμο. Δε νομίζω ότι πρόκειται για καταστροφή. Μπορεί να θεωρηθεί σαν καταστροφή στο εικονογραφικό επίπεδο. Πάντως όχι σ' αυτό το πράγμα που εγώ θεωρώ ότι είναι τέχνη. Καθένας φέρνει στην επιφάνεια την αντίληψη και την αίσθηση της ζωής με τον μοναδικό τρόπο που μπορεί. Δε λέω ότι αυτός είναι καλός τρόπος, όμως ο καθένας προσπαθεί να πείσει με τον οξύτερο δυνατό τρόπο…» (Francis Bacon)

Η performance, που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ UKYA CITY TAKEOVER που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2019 στο Nottingham, είναι το εγχείρημα της δημιουργικής ομάδας να δοθεί παραστάσιμη μορφή στο καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό έργο του ζωγράφου Francis Bacon, συνθέτοντας μια ατμόσφαιρα στην οποία ο θεατής, ως μέρος μιας συνθήκης εργαστηρίου, γίνεται μάρτυρας της δόμησης και της αποδόμησής της.

Ευχαριστούμε θερμά τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ για την παραχώρηση άδειας χρήσης μεταφρασμένων αποσπασμάτων από το βιβλίο «Η ωμότητα των πραγμάτων – Συζητήσεις με τον Francis Bacon» του David Sylvester σε μετάφραση Σπύρου Παντελάκη.  


Συντελεστές

Σύλληψη ιδέας – Εικαστικό περιβάλλον - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Παυλίδης
Επιμέλεια κίνησης: Μαρία Λάππα
Μουσική σύνθεση & εκτέλεση: Γιώργος Αυφαντής, Φίλιππος Καραπάτσιος
Σχεδιασμός φωτισμού: Ελένη Χούμου
Φωτογραφίες - video: Karen Gkiounasian
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Ξηροκώστας
Επιμέλεια παραγωγής: Σάσα Νάτση

Performers:

Θανάσης Διμηνάς
Δημήτρης Ήλκος
Σία Κουτλή
Αναστασία Κωστοπούλου
Μαρία Σαρώφ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Έως τις 5 Νοεμβρίου | Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή & Δευτέρα στις 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 8€ μειωμένο | Κάθε Δευτέρα 5€ για όλους τους φοιτητές των Σχολών Καλών Τεχνών (Τμήματα Εικαστικών)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6943 92 25 32

Vis Motrix Performance Studio

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge