ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
19-11-2018

Δράσεις συμμετοχής από το ΚΘΒΕ για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου

Δράσεις συμμετοχής από το ΚΘΒΕ για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
KIDS

Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με  την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  και γιορτάζει  την 20η Νοεμβρίου, επέτειο για την  Παγκόσμια Ημέρα για τα  Δικαιώματα  του Παιδιού με τις ακόλουθες δράσεις:

1.  «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» Άλκη Ζέη
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει την παράσταση στο Βασιλικό θέατρο και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, θα γίνει συλλογή παιδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, από 11 Νοέμβρη έως και 20 Νοεμβρίου, για τα Παιδιά που στηρίζει το Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη.

2.  «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ» του Σάϊμον Στήβενς
Σκηνοθεσία: Ελεάνα  Τσίχλη
ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 

Μετά την  παράσταση στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών  θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές, καθηγητές, την σκηνοθέτιδα κ. Ελεάνα Τσίχλη και την Ειδική παιδαγωγό και Υπ. Διδάκτορα Παν/μίου Θεσσαλίας κ.Φωτεινή Τσιφτζή  για το ζήτημα της διαφορετικότητας.

3.  «ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ» του David Holman - Β’Εκδοχή
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Ματζίρη

Το ΚΘΒΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση στο 3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές, δασκάλους, ηθοποιούς και τη σκηνοθέτιδα Κωνσταντίνα Ματζίρη για το ζήτημα της διαφορετικότητας και των ανισοτήτων.

4.  «ΜΠΑΛ you…!!» - B’ ΕΚΔΟΧΗ
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
για παιδιά 10 ετών και πάνω

Το ΚΘΒΕ  θα πραγματοποιήσει παράσταση στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές, δασκάλους και ηθοποιούς  για το ζήτημα σχέσης γονέων και παιδιών βασισμένη στην αμοιβαιότητα και την εμπιστοσύνη.

5.  «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ»
Σκηνοθεσία: Άννη Τσολακίδου

Μια Δράση του ΚΘΒΕ στα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και από φέτος σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης. Α- Παιδεία ΑΕ  στις 6 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ηθοποιούς και τη σκηνοθέτιδα  Άννη Τσολακίδου..
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge