ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
27-11-2018

Ο Βαφτιστικός, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για δύο παραστάσεις

Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου

Ο Βαφτιστικός,  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για δύο παραστάσεις

Η λατρεμένη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη Ο Βαφτιστικός ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για δύο παραστάσεις στις 22 και 23 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2). 

Η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, επιστρέφουν στο Μέγαρο για αυτή τη Χριστουγεννιάτικη έκπληξη, με μία από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις που έχουν ανέβει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης τα τελευταία χρόνια. 

Μετά τις μεγάλες επιτυχίες του με την Τόσκα και τους Γάμους του Φίγκαρο, διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα και τη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης ο Χρήστος Κτιστάκης. Στο ρόλο της Βιβίκας η Ειρήνη Κώνστα, που σημείωσε τον Οκτώβρη του 2018 μεγάλη επιτυχία στο ΜΜΘ με τον ρόλο της Μιμί στην Μποέμ που ανέβασε η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος. Στο ρόλο του Χαρμίδη ο Φίλιππος Μοδινός, ενώ στο ρόλο του Ζαχαρούλη ο Δημοσθένης Σταυριανός. Τον ρόλο του Συνταγματάρχη, μετά τις επιτυχίες του με τον Σκάρπια και Σωνάρ ενσαρκώνει ο Αλέξανδρος Γάβαρης ενώ τον ρόλο του Κορτάση θα ερμηνεύσει ο Θεσσαλονικιός ηθοποιός Αθανάσιος Μαργούτας. 
 
Η Υπόθεση:

Το ζεύγος Ζαχαρούλη, που ζει στην Αθήνα, γιορτάζει τη δεύτερη επέτειο των γάμων του. Ο Ζαχαρούλης, επιστρατευμένος λόγω του πολέμου, έχει κατορθώσει να βγει βοηθητικός και να τοποθετηθεί στο τάγμα αυτοκινήτων. Συζητώντας με τους προσκεκλημένους του, ο Ζαχαρούλης διηγείται ότι η γυναίκα του (Βιβίκα), όταν ήταν ακόμα παιδί, είχε βαφτίσει κάποιον στη Λειβαδιά και πως ο βαφτιστικός της αυτός, βρίσκεται τώρα στρατιώτης στο μέτωπο. Η καινούργια στολή του Ζαχαρούλη που έρχεται από το ραφείο γίνεται αιτία ενός καυγά. Η Βιβίκα κατηγορεί τον άντρα της πως είναι δειλός, και «κουραμπιές». Το μόνο που την παρηγορεί, είναι ο βαφτιστικός της (ο Μάρκος Κορτάσης) που βρίσκεται στο μέτωπο και πολεμά σαν ήρωας.
Ένας στρατιώτης παρουσιάζεται βρώμικος και αξύριστος, αυτοσυστήνεται: Μάρκος Κορτάσης, μάγειρος 4ου Λόχου, 61ου Συντάγματος, ο Κεραυνός. Η Βιβίκα ενθουσιάζεται, ο Ζαχαρούλης χάνει το κέφι του. Αργότερα μαθαίνουμε ότι αυτός που παρουσιάστηκε ως Μάρκος Κορτάσης, δεν είναι άλλος από τον Πέτρο Χαρμίδη, αρχιτέκτονα από το Αίγιο. Ο Μάρκος Κορτάσης μη ξέροντας γράμματα, έβαζε αυτόν να απαντάει στην αλληλογραφία του. Εκεί του ήρθε η σκέψη να εκμεταλλευτεί το γεγονός. Παίρνει την άδεια του Κορτάση, το βιβλιάριό του και τη φωτογραφία της νουνάς του και παρουσιάζεται ως Μάρκος Κορτάσης. Ο Χαρμίδης είναι παντρεμένος.

Η Κική, παλιά φίλη της Βιβίκας από το σχολείο, έρχεται από το Αίγιο με σκοπό να παρακαλέσει τη Βιβίκα να ζητήσει από το Συνταγματάρχη θείο της άδεια για τον άντρα της. Η Κική είναι γυναίκα του Χαρμίδη. Η Κική φεύγει και ο βαφτιστικός εξομολογείται τον έρωτά του στη Βιβίκα. Την ώρα που τη φιλάει παρουσιάζεται ξαφνικά ο Συνταγματάρχης. Η Βιβίκα για να δικαιολογηθεί παρουσιάζει τον βαφτιστικό της ως άντρα της και τον Ζαχαρούλη που έρχεται σε λίγο για βαφτιστικό της. Σε λίγο φθάνει μία ορχήστρα τσιγγάνων και διασκεδάζει τους προσκεκλημένους. Όταν όλοι φεύγουν η Βιβίκα και ο βαφτιστικός της βρίσκουν ευκαιρία να χαρούν την αγάπη τους. Ο Συνταγματάρχης διηγείται στο τραπέζι ότι ερχόμενος από την Πάτρα, γνώρισε μια χαριτωμένη κυρία. Από τη συζήτηση, αποκαλύπτεται πως η κυρία του τρένου, δεν είναι άλλη από την Κική Χαρμίδη, τη φίλη της Βιβίκας.

Η Κική παρακαλεί το Συνταγματάρχη να φροντίσει για την άδεια του άντρα της. Η ορχήστρα των τσιγγάνων έρχεται για να πληρωθεί και ο Συνταγματάρχης φέρνει τον υποτιθέμενο σύζυγο της Βιβίκας, να τον γνωρίσει στην Κική. Οι δύο γυναίκες λιποθυμούν και ο Ζαχαρούλης πέφτει στην αγκαλιά του Συνταγματάρχη που του έχει ανακοινώσει ότι τον παίρνει μαζί του στο μέτωπο.

Σκηνοθεσία: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης
Σκηνικά/Κοστούμια: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Αθανάσιος Μαργούτας
Μακιγιάζ: Απόστολος Μαρινόπουλος
 
Ερμηνεύουν:
Βιβίκα: Ειρήνη Κώνστα
Χαρμίδης: Φίλιππος Μοδινός
Ζαχαρούλης: Δημοσθένης Σταυριανός
Κική: θα ανακοινωθεί
Συνταγματάρχης: Αλέξανδρος Γάβαρης
Κορτάσης: Αθανάσιος Μαργούτας
 
Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης
Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
30€ (20€*), 25€ (15€*), 20€ (10€*)
* Φοιτητικό, παιδικό, κάρτα ανεργίας, πολύτεκνοι-τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, κάρτα αλληλεγγύης



Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge