ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
5-2-2019

Δωρεάν παραστάσεις για 540 δημότες στη Νεάπολη

ΚΑΠΗ και Σύλλογοι Γονέων στην «Εξέγερση της μύτης»

Δωρεάν παραστάσεις για 540 δημότες στη Νεάπολη
FREE

Με δύο ξεχωριστές, δωρεάν παραστάσεις, αύριο, Τετάρτη 6, και μεθαύριο, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, για 270 μέλη των ΚΑΠΗ, αλλά και για 270 μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου, αντίστοιχα, συνεχίζεται ο κύκλος παραστάσεων της νέας παραγωγής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας «Η Εξέγερση της Μύτης» στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Συκεών, με τα έξοδα να καλύπτονται αποκλειστικά από το ταμείο του δήμου.

Η αυλαία των 17 συνολικά παραστάσεων άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα και θα συνεχιστεί έως και τον Μάρτιο για 4.077 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων του δήμου, στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας του δήμου με το Κ.Θ.Β.Ε., με οδηγό και συνεχίζοντας την παράδοση της περσινής παραγωγής του ΚΘΒΕ «Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον, που ξεκίνησε την περιοδεία του ανά τη χώρα από το δήμο Νεάπολης-Συκεών.

«Το Θέατρο ξαναβγαίνει έξω και έρχεται στη γειτονιά μας, εκεί όπου μπορεί να ελπίζει ότι θα διαμορφωθούν οι νέοι θεατρόφιλοι, αλλά και οι μεγαλύτεροι που θα αγαπήσουν ή θα ξανααγαπήσουν το ‘‘διαμάντι Πολιτισμού’’ που λέγεται Κ.Θ.Β.Ε.», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, σημειώνοντας ότι «είναι μεγάλη μας χαρά να προσφέρουμε στους μικρούς και μεγαλύτερους συνδημότες και συμπολίτες μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, δίπλα στο σπίτι τους, μεγάλες και ποιοτικές παραστάσεις, καθιστώντας το θέατρο ως δυναμικό πυρήνα του πολιτισμού της καθημερινότητας του τόπου μας».

«Η Εξέγερση της Μύτης» αποτελεί μια σύνθεση κειμένων των σπουδαίων Ρώσων συγγραφέων Νικολάι Γκόγκολ και Δανιήλ Χαρμς, οι οποίοι σημάδεψαν τη ρωσική αλλά και την παγκόσμια λογοτεχνία. Σε σκηνοθεσία του Φούλη Μπουντούρογλου, το κοινό θα απολαύσει μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στη σάτιρα και το παράλογο- και καταφέρνει να μεταφέρει στη σκηνή καταστάσεις, που παρουσιάζουν με έναν ευφυή και υπονομευτικό τρόπο, την πραγματικότητα της εποχής.

Να σημειωθεί για όσους συνδημότες μας επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις στις 6 και 7 Φεβρουαρίου, ότι θα διατεθούν κάποια επιπλέον εισιτήρια με σειρά προτεραιότητας. Επιπλέον πληροφορίες στο τηλέφωνο 2313 329 577.

Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge