ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
4-4-2019

"Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα" του Σάιμον Στήβενς

Έκτακτες παραστάσεις για το κοινό

Η παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Simon Stephens, που παρουσιάζεται φέτος από τη Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ με τεράστια επιτυχία, στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), συνεχίζει τις καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και τις παραστάσεις για το κοινό κάθε Σάββατο στις 17:00, ενώ τον Απρίλιο θα πραγματοποιήσει έκτακτες παραστάσεις για το κοινό τις εξής ημερομηνίες:
Σάββατο 13 Απριλίου, στις 17:00 & στις 21:00
Κυριακή 14 Απριλίου, στις 19:00
Σάββατο 20 Απριλίου, στις 17:00 & στις 21:00
Κυριακή 21 Απριλίου, στις 19:00

Πρόκειται για μια θεατρική προσαρμογή του βραβευμένου μυθιστορήματος του Mark Haddon, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, με κεντρικό ήρωα τον 15χρονο Κρίστοφερ, ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού.

Έγραψαν για την παράσταση:
«Η παράσταση που έφτιαξε με πολλή ευαισθησία και λιτές, καθαρές γραμμές η Ελεάνα Τσίχλη είναι μια δυνατή δουλειά. Ο τεράστιος άσσος της είναι αυτός ο νέος ηθοποιός… Ο Ντάρμας γίνεται όσο αθώος είναι ο Κρίστοφερ. Ο Ντάρμας επιμένει όπως ο Κρίστοφερ, φοβάται όπως αυτός, αλλά και τολμά να προχωρήσει μπροστά όπως εκείνος.»
Μπουζιώτης, Βασίλης, enikos.gr

«Η κραυγή του ιδιαίτερου Κρίστοφερ Μπουν που ο κόσμος επιλέγει να αποκλείσει. Σάββατο 5 το απόγευμα και το θέατρο γεμάτο! Στο τέλος το κοινό χειροκροτά όρθιο τον καταπληκτικό Βασίλη Ντάρμα (μεγάλη αποκάλυψη!) και τους άλλους σπουδαίους ηθοποιούς. Δεν έχω λόγια. Συγχαρητήρια στην σκηνοθέτιδα Ελεάνα Τσίχλη. Σε όλους συγχαρητήρια.»
Κυριακή Μπεϊόγλου, Εφημερίδα των Συντακτών

«Στο Κρατικό, το ονομάζουν «εφηβική σκηνή». Μα δεν είναι μοναχά! Παράσταση που κάθε ενήλικας θα πρέπει να δει. Η Ελεάνα Τσίχλη σε συνεργασία με το Βασίλη Ντάρμα που ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο δούλεψαν στη λεπτομέρεια και κέρδισαν το στοίχημα… Ένα έργο για όλους. Ένα έργο που στο τέλος-δεν θα κρατηθείς-και θα σηκωθείς να χειροκροτήσεις όρθιος τον Βασίλη Ντάρμα».
Γιώργος Παπανικολάου, rejected.gr

Στο "Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα” ο Βασίλης Ντάρμας στο δύσκολο ρόλο του Κρίστοφερ είναι καθηλωτικός. Ο λόγος του είναι συχνά σαρωτικά παραληρηματικός, αναλύει εξαιρετικά τα μονοπάτια της σκέψης ενός ιδιαίτερου μυαλού, ενώ η κίνησή του είναι νευρική και φοβική, αποτυπώνοντας έτσι τη φοβία της σωματικής επαφής που τον διακατέχει. Ούτε στιγμή δε φλερτάρει με την υπερβολή, ή την καρικατούρα, αλλά αντίθετα έχει χιούμορ, συναίσθημα και μια πειστικότητα σε αυτά που λέει που σε παρασύρει αυθόρμητα στον κόσμο του. Υποδειγματική ερμηνεία από ένα νέο παιδί, το οποίο αφήνει υποσχέσεις για μια σπουδαία συνέχεια.
Γιώργος Χριστόπουλος, OnlyTheater

Συντελεστές
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη
Σκηνικά - κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Μάνος Μυλωνάκης
Επιμέλεια Κίνησης: Σοφία Παπανικάνδρου
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Video: Αναστασία Φλωκατούλα, Γιώργος Σουμελίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Μπαγανά
Β΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Κούτση
Βοηθός σκηνογράφου και ενδυματολόγου: Δανάη Πανά
Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Παίζουν: 
Μαριάννα Αβραμάκη (Νο. 37 -Μία γειτόνισσα, Περαστική στο δρόμο, πληροφορίες, Πανκ, Φωνή 5), Μελίνα Γαρμπή (Mrs. Judy Boone -Μητέρα), Μαρία Μπαγανά (Mrs. Alexander -Μία γειτόνισσα-, Περαστική κυρία, Φωνή 6), Βασίλης Ντάρμας (Christopher Boone -15χρονος), Ορέστης Παλιαδέλης (Mr. Ed Boone -Πατέρας), Χάρης Παπαδόπουλος (Mr. Roger Shears -πρώην σύζυγος γειτόνισσας, Γείτονας, Αρχιφύλακας, Ταμίας, Μεθυσμένος, Περαστικός, Φωνή 2), Γωγώ Παπαϊωάννου (Siobhan -Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής), Θοδωρής Πολυζώνης (Reverend Peter - Καθηγητής και ιερέας στο σχολείο Κρίστοφερ, Θείος Terry, Ασφάλεια του σταθμού, Φωνή 4), Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος (Ένας αστυνομικός, Mr. Thompson - γείτονας, Λονδρέζος αστυνομικός, Άντρας με κάλτσες, Μεθυσμένος περαστικός, Φωνή 3), Χρύσα Τουμανίδου (Mrs. Eileen Shears-ιδιοκτήτρια σκύλου, Διευθύντρια σχολείου, Συνεπιβάτης στο τρένο, Ιδιοκτήτρια καταστήματος, Φωνή 1)




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Από τις 13 έως τις 21 Απριλίου 2019
Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη έως Παρασκευή, στις 10:30
Παραστάσεις για κοινό: Κάθε Σάββατο, στις 17.00

Πού?
Σκηνή Σωκράτης Καραντινός

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 10€
Σχολικό: 6€ (Ισχύει για ομαδική παρακολούθηση)
ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ)
Δωρεάν - Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)
Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσεων
ΑΤΕΛΕΙΕΣ: Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών.
ΑΜΕΑ: Δωρεάν
Πολύτεκνοι: 5€
Δάσκαλοι-Καθηγητές: 10€
Οπλίτες θητείας, Υπάλληλοι ΥΠΠΟΑ: 5€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του Κ.Θ.Β.Ε. συμπεριλαμβανομένου του Παιδικού-Βρεφικού-Εφηβικού Έργου)
Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων: 8€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του Κ.Θ.Β.Ε. συμπεριλαμβανομένου του Παιδικού-Βρεφικού-Εφηβικού Έργου)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα εκπτωτικά εισιτήρια (Φοιτητικά, Άτομα άνω των 65, Πολύτεκνοι, Δάσκαλοι, Καθηγητές) ισχύουν μόνο με την αγορά των εισιτηρίων από τα ταμεία του ΚΘΒΕ

Προπώληση εισιτηρίων
Ταμεία ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200)
viva.gr
11876

Ώρες λειτουργίας ταμείων ΚΘΒΕ
Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου):
Δευτέρα: 8.30- 15.30
Τρίτη έως Κυριακή: 8:30 - 21:30
Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους:
Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 10:00 - 15:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 - 14:00 & 17:30 - 20:00
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2):
Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 - 21:30
Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη):
Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 - 21:30

Επικοινωνία
2315 200 200
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
DIRE STRAITS LEGACY live in Greece!DIRE STRAITS LEGACY live in Greece!

Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα


Μονή Λαζαριστών

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge