ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
8-8-2019

#Odysseia: ένα πρόγραμμα από τη EUNIC Θεσσαλονίκη

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου - Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

#Odysseia: ένα πρόγραμμα από τη EUNIC Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των δράσεων της EUNIC (European Union National Institutes for Culture) (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), έχουμε τη χαρά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους συνεργάτες μας στη EUNIC Θεσσαλονίκη (Goethe-Institut Θεσσαλονίκης, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Federico Garcia Lorca») καθώς και με την Εταιρεία Θεάτρου Μικρός Βορράς  στην οργάνωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές που βασίζεται στο έπος της «Οδύσσειας» κι έχει τίτλο «#Odysseia».

Η «#Odysseia» είναι ένα πρόγραμμα υπό την επιμέλεια της ομάδας του Μικρού Βορρά, στο οποίο συμμετέχουν παιδιά με περιορισμένες ευκαιρίες ενασχόλησης με την τέχνη, τα οποία επιλέχθηκαν από τρία συνεργαζόμενα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2019 και περιλαμβάνει μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων στα οποία ειδικοί επαγγελματίες (θέατρο-παιδαγωγοί, εμψυχωτές, ηθοποιοί, ψυχολόγοι, κινησιολόγοι και μουσικοί) θα συνεργαστούν με τα παιδιά με κύριο στόχο την ανάπτυξη των εκφραστικών τους μέσων, την καλλιέργεια των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και την ενδυνάμωσή τους μέσω της θεατρικής τέχνης, της δημιουργικής κίνησης και της μουσικής, αλλά και μέσα από τη χαρά της συνεργασίας και της δημιουργίας.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς των παιδιών θα παρουσιαστεί σε μία παράσταση που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019.

Το πρόγραμμα συν-χρηματοδοτείται από την EUNIC.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες!

Η EUNIC (European Union National Institutes for Culture) (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) είναι το δίκτυο εθνικών πολιτιστικών ινστιτούτων της Ευρώπης, με 36 μέλη από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα μέλη της EUNIC έχουν ενωθεί σε περισσότερες από 100 ομάδες παγκοσμίως για να συνεργαστούν σε κοινά προγράμματα. Η αποστολή της EUNIC είναι να οικοδομήσει την εμπιστοσύνη και την κατανόηση μεταξύ των λαών της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου μέσω του πολιτισμού.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge