ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
18-9-2019

Έρχονται τον Οκτώβριο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Νέες μεγάλες παραγωγές, πρώτες πανελλήνιες παρουσιάσεις, επαναλήψεις και συνεργασίες-εκπλήξεις

Έρχονται τον Οκτώβριο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Ένα πλούσιο θεατρικό πρόγραμμα με ξεχωριστές παραστάσεις, εκδηλώσεις και δράσεις για όλους έρχεται τον Οκτώβριο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η χειμερινή θεατρική σεζόν ξεκινάει με νέες μεγάλες παραγωγές, πρώτες πανελλήνιες παρουσιάσεις έργων της σύγχρονης Ελληνικής και ξένης δραματουργίας, επαναλήψεις παραστάσεων που συζητήθηκαν και αγαπήθηκαν από κοινό και κριτικούς, σημαντικές μετακλήσεις και συνεργασίες-εκπλήξεις.

Ο Άκης Δήμου διασκευάζει το βραβευμένο έργο του Νίκου Μπακόλα «Η Μεγάλη Πλατεία», που παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, σε πανελλήνια πρώτη στο ΚΘΒΕ, 20 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου λογοτέχνη. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο ΚΘΒΕ το έργο του Μπράιαν Φρίελ «Μόλλυ Σουήνυ», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.

Παράλληλα, επιστρέφουν για 2η χρονιά αγαπημένες παραστάσεις:
«Υπηρέτης δυο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι – Β’ Εκδοχή
Παιδική Σκηνή ΚΘΒΕ: «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη
«Ο Ελέφας» του Κώστα Βοσταντζόγλου
Βρεφικό Θέατρο ΚΘΒΕ: «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω»
Νεανική Σκηνή ΚΘΒΕ: «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στήβενς – Β’ Εκδοχή

Δυο ενδιαφέρουσες μετακλήσεις θα φιλοξενηθούν τον Οκτώβριο στις σκηνές του ΚΘΒΕ:
«Η Τραγωδία του Βασιλιά Ριχάρδου Γ’» από την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων (Θέατρο ΕΜΣ - 3 & 4/10)
«Από ‘κει που φύτρωσες» από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και το Μικρό Θέατρο Αγρινίου (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών - 3 έως 6/10)

Σε συνεργασία με το Ωδείο Άνω Πόλης, παρουσιάζεται η όπερα του Τζοβάνι Μπαττίστα Περγκολέζι “La Serva Padrona” (Η Υπηρέτρια Κυρία) για δυο μόνο παραστάσεις στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019). Το ΚΘΒΕ σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την ενδιαφέρουσα παράσταση μουσειακού θεάτρου [ apoikίa ], με αφορμή την περιοδική έκθεση «Από τον Νότο στον Βορρά: Aποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο» (4/10).

Τέλος, οι δράσεις του ΚΘΒΕ, που παρουσιάζονται σε Νοσοκομεία και Ιδρύματα συνεχίζονται και φέτος. «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» συνεχίζει για τρίτη χρονιά τις παρουσιάσεις της, ενώ μια νέα δράση, «Το Ασχημόπαπο», θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.


ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ» του Νίκου Μπακόλα
Θεατρική Διασκευή: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ
Πρεμιέρα: 12/10/2019
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ

Το ΚΘΒΕ τιμά το Νίκο Μπακόλα και το έργο του.
Ο Άκης Δήμου ανέλαβε μετά από παραγγελία του Θεάτρου, να μεταφέρει στη σκηνή τη «Μεγάλη πλατεία», ένα εμβληματικό κείμενο της μεταπολεμικής ελληνικής πεζογραφίας. Ο Νίκος Μπακόλας δημιουργεί ένα μυθιστόρημα με κέντρο δράσης την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων έρχονται να συναντήσουν την Ιστορία ενώ η ίδια η πόλη προβάλλεται μέσα από τη συλλογική μνήμη αλλά και το βίωμα των χαρακτήρων της. Μία πόλη διαρκών ιστορικών και πολιτικών αναταραχών. Μια πλατεία που καθιστά τις πράξεις των ανθρώπων ορατές.

Η «Μεγάλη πλατεία» τιμήθηκε το 1988 με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος. Η σκηνική μεταφορά του πολυσύνθετου αυτού κειμένου, 20 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου συγγραφέα, αποτελεί μια γοητευτική αναμέτρηση για την Ελένη Ευθυμίου, μια εξαιρετικά ταλαντούχα σκηνοθέτη της νέας γενιάς, που σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ.

Κατάλληλη άνω των 13 ετών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Θεατρική διασκευή: Άκης Δήμου, Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου, Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ, Κοστούμια: Άγγελος Μέντης, Μουσική: Λευτέρης Βενιάδης, Κίνηση: Τάσος Παπαδόπουλος, Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη, Σχεδιασμός βίντεο: Δημήτρης Ζάχος, Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας, Α΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Κουϊτζόγλου, Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Βαρβαρέσος, Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Έλλη Ναλμπάντη, Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη

Παίζουν: Γιάννης Μαστρογιάννης (Φώτης), Nίκος Καπέλιος (Χρίστος), Κατερίνα Σισίννι (Αγγέλα), Χρήστος Παπαδημητρίου (Γιάννης), Χρήστος Παπαδόπουλος (Στρατής), Νίκος Μήλιας (Άγγελος), Μαρία Χατζηιωαννίδου (Μυρσίνη), Ελένη Θυμιοπούλου (Αμαλία), Νίκος Κουσούλης (Δημήτρης), Μελίνα Κοτσέλου (Αλκμήνη), Χριστίνα Σωτηριάδου (Αντιγόνη), Θεόδωρος Σκούρτας (Ευγένιος), Φωτεινή Τιμοθέου (Δόμνα), Μάρα Τσικάρα (Ευθαλία), Δημήτρης Σακατζής (Παυλάκης), Βικτώρια Φώτα (Μπετίνη), Εύη Σαρμή (Ελένη), Δημήτρης Μορφακίδης (Ηλίας), Βασίλης Τρυφουλτσάνης (Χάρης), Γιάννης Καραμφίλης (Ευριπίδης)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη στις 18:00 
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 20.00
Κυριακή στις 19:00


«ΜΟΛΛΥ ΣΟΥΗΝΥ» του Μπράιαν Φρίελ
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
ΦΟΥΑΓΙΕ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΜΣ
Πρεμιέρα: 20/10/2019
Για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ

Ο Φρίελ εμπνέεται από το δοκίμιο του νευρολόγου Όλιβερ Σακς «Να βλέπεις και να μην βλέπεις» καθώς και από ένα αληθινό περιστατικό. Η Μόλλυ, μια ανεξάρτητη γυναίκα, τυφλή από δέκα μηνών, μοιάζει να ζει ευτυχισμένη μέσα στο σκοτάδι της − με φίλους, δουλειά κι έναν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Ο Φρανκ, ο άντρας της, είναι πεπεισμένος ότι εκείνη θα ολοκληρωθεί μόνον όταν πάψει να είναι τυφλή. Ο κύριος Ράις, ο χειρουργός, ελπίζει να ξαναβρεί τη χαμένη ιατρική του φήμη από μια επικείμενη επιτυχημένη επέμβαση. Μέσα από τρεις παράλληλους μονολόγους παρακολουθούμε την πορεία της Μόλλυ πριν και μετά την τυφλότητα. Οι ήρωες μιλούν με ειλικρίνεια και ωμότητα αλλά και με δόσεις χιούμορ, σαν να διαβάζουν σελίδες από τα προσωπικά τους ημερολόγια. Ίσως δεν ήταν τυφλή η Μόλλυ Σουήνυ − τυφλοί να ήταν οι άλλοι...

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1994 στο Δουβλίνο, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και δύο χρόνια μετά μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη, για να επιστρέψει στο Λονδίνο με περγαμηνές και βραβεία. Στην Ελλάδα ο Αντώνης Αντύπας σύστησε το έργο στο αθηναϊκό κοινό το 1996 στο Απλό Θέατρο.

Ο Μπράιαν Φρίελ (1929-2015) γεννήθηκε στο Killyclogher της Βόρειας Ιρλανδίας και σπούδασε στο Maynooth και στο Μπέλφαστ. Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς της Μ. Βρετανίας και της Ιρλανδίας, με έργα που γνώρισαν επιτυχία στην πατρίδα του και στο εξωτερικό. Κυριότερα από αυτά: «Αμφίβολος παράδεισος» (1959), «Φιλαδέλφεια, σου έρχομαι!» (1964), «Οι εραστές» (1967), «Πολίτες δεύτερης κατηγορίας» (1973), «Ο θαυματοποιός» (1979), «Μόλλυ Σουήνυ» (1985), «Χορεύοντας στη Λούνασα» (1990) και άλλα. Τιμήθηκε με τρία θεατρικά βραβεία Τόνι το 1992 για το έργο του «Χορεύοντας στη Λούνασα», έργο το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1998.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου, Μουσική: Κωστής Βοζίκης, Φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου, Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Καραμανίδου, Φωτογράφιση παραγωγής: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη

Παίζουν: Ιωάννα Δεμερτζίδου (Μόλλυ), Γιώργος Κολοβός (Κύριος Ράις), Βασίλης Χατζηδημητράκης (Φρανκ)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως και Κυριακή στις 21:15



ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

«ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ» του Κάρλο Γκολντόνι – Β’ Εκδοχή (2ος Χρόνος)
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Έναρξη: 05/10/2019
Με υπέρτιτλους στα αγγλικά κάθε Παρασκευή

Ο ευφάνταστος και παμπόνηρος Τρουφαλντίνο μετακομίζει στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου από τον Οκτώβριο για να ξεσηκώσει με τις περιπέτειες και τα τεχνάσματά του το κοινό μετά από τη μεγάλη αγάπη που «εισέπραξε» από τους θεατές μέχρι σήμερα. Μια από τις πιο πετυχημένες παραγωγές της περσινής χρονιάς, ο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ώστε να την δουν όσοι δεν πρόλαβαν και να την ξαναδούν όσοι την απόλαυσαν.

Ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων, ανατροπών και κωμικών καταστάσεων, σε ένα έργο γραμμένο από τον αναμορφωτή της Ιταλικής κωμωδίας, Κάρλο Γκολντόνι, που σατιρίζει ανελέητα την κοινωνία της εποχής του, παραμένοντας, ωστόσο, κλασικό αλλά και επίκαιρο έως και σήμερα. Η ευρηματική μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ και η δημιουργική σκηνοθεσία του Μιχάλη Σιώνα ζωντανεύουν επί σκηνής μια από τις καλύτερες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, χαρίζοντας άφθονο γέλιο στο κοινό.

Στο ρόλο του Υπηρέτη ο Θανάσης Ραφτόπουλος.

Λίγα λόγια για το έργο
Ένας Υπηρέτης, δύο Αφεντάδες. Ο Τρουφαλντίνο, ο παμπόνηρος, πολυμήχανος, γκαφατζής αλλά και συνάμα άκακος ήρωας που εκπροσωπεί τους υπηρέτες όλων των εποχών υπηρετεί, ξεγελά, πληρώνεται από δύο κυρίους και σταδιακά φτάνει να διαφεντεύει τις ζωές τους. Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, το πάθος, η ευτυχία… αλλά κι η προσπάθεια του Υπηρέτη για επιβίωση. Κανένας δεν μπορεί να τον υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο Υπηρέτη παρά μόνον ο έρωτας….

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές, Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας, Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας, Μουσική: Αλέξανδρος Ιωάννου, Κίνηση: Έντγκεν Λάμε, Φωτισμοί: Jörg Schuchardt, Μάσκες-Κατασκευή μασκών: Μάρθα Φωκά, Βοηθός σκηνογράφου: Ελένη Κανακίδου, Βοηθοί σκηνοθέτη: Σταυρούλα Κουλούρη, Ευτυχία Σπυριδάκη, Φωτογράφιση παραγωγής: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren

Παίζουν: Λίλα Βλαχοπούλου (Μπριγκέλλα), Γιώργος Δημητριάδης (Ντοττόρε), Χρήστος Διαμαντούδης (Καμαριέρης/Σερβιτόρος), Θανάσης Δισλής (Σερβιτόρος), Αριστοτέλης Ζαχαράκης (Σίλβιο), Στεφανία Ζώρα (Κλαρίσσα), Γεωργία Κυριαζή (Σερβιτόρος), Ειρήνη Κυριακού (Αχθοφόρος), Φανή Ξενουδάκη (Σερβιτόρος), Νίκος Ορτετζάτος (Πανταλόνε), Θανάσης Ραφτόπουλος (Τρουφαλντίνο), Άννα Σωτηρούδη (Μπεατρίτσε), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Φλορίντο), Άννη Τσολακίδου (Σμεραλντίνα)
Μουσικός επί σκηνής: Γεώργιος Μαδίκας

Διάρκεια: 120’ (διάλειμμα 10’)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη στις 18:00
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 
Κυριακή στις 20:00
Με υπέρτιτλους στα αγγλικά κάθε Παρασκευή.


ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΘΒΕ

«Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» της Άλκης Ζέη (2ος Χρόνος)
Διασκευή: Σάββας Κυριακίδης, Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Έναρξη: 13/10/2019

Το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων της Άλκης Ζέη ζωντανεύει για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, σε διασκευή των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά, και μας μεταφέρει στην Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου. Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι και που θα μας κρατήσει συντροφιά ως της γιορτές.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο πόλεμος ξεσπάει και όλα αλλάζουν: οι άνθρωποι, οι σχέσεις, η ίδια η ζωή. Η πείνα και η φτώχεια δεν είναι απλές αφηγήσεις ενός μακρινού παρελθόντος αλλά αποτελούν τη νέα συνθήκη ζωής. Ο μικρός Πέτρος καλείται να πάρει θέση, να αποφασίσει, να αναλάβει ευθύνες, να μεγαλώσει. Ο πόλεμος χάνει την ηρωική του αίγλη. Η ομορφιά των εμβατηρίων και των μεταλλίων γίνεται πόνος και απώλεια·πραγμάτων, ανθρώπων αλλά και της ίδιας της παιδικής ανεμελιάς. Παρόλα αυτά, τα παιδιά με την υπέροχη ικανότητα να βλέπουν τα πράγματα αλλιώς και με όπλο τη φαντασία τους και το παιχνίδι, καταφέρνουν να δώσουν μια άλλη διάσταση στην τραγική πραγματικότητα. Και μέσα από τα παιδικά μάτια καλούμαστε και εμείς να ξαναδούμε τον πόλεμο αλλά και να θυμηθούμε την πρόσφατη ιστορία μας.

Στο ρόλο του Πέτρου ο Γιάννης Γκρέζιος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Διασκευή: Σάββας Κυριακίδης, Τάκης Τζαμαργιάς, Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς, Σκηνικά-Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου, Μουσική: Δημήτρης Ζαβρός, Στίχοι τραγουδιών: Δημήτρης Ζαβρός, Νέβι Κανίνια, Κίνηση: Φρόσω Κορρού, Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος, Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας, Video Art: Χρήστος Δήμας, Άντα Λιάκου, Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Τσεσμελής, B΄Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστόδουλος Ανδρέου, Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Δανάη Πανά, Β΄ Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Μαρία Όσσα, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

Παίζουν: Λευτέρης Αγγελάκης (Αχιλλέας), Ιορδάνης Αϊβάζογλου (Γιαούρτερ-Ψηλέας-Αγαρηνός), Ιωάννης Βαρβαρέσος (Γιάννης), Γιάννης Γκρέζιος (Πέτρος), Δημήτρης Καρτόκης (Θείος Άγγελος-Ιταλός στρατιώτης), Αίγλη Κατσίκη (Δροσούλα-Κουκλοπαίκτης), Δημήτρης Κολοβός (Παππούς), Άννα Κυριακίδου (Μητέρα), Παναγιώτα Μπιμπλή (Ρίτα-Κουκλοπαίκτης), Βασίλης Παπαδόπουλος (Σωτήρης), Κατερίνα Πλεξίδα (Αντιγόνη), Πολυξένη Σπυροπούλου (κυρία Λεβέντη), Εύα Σωφρονίδου (Νιούρα-κυρία του Ερυθρού Σταυρού-Κοπέλα), Στέργιος Τζαφέρης (Πατέρας), Δημήτρης Τσεσμελής (κύριος Λουκάτος-Μάικλ-Ιταλός στρατιώτης-Μούρα-Γκαριμπάλντι), Μανώλης Φουντούλης (Διερμηνέας-Σούρα)

Διάρκεια: 120’ (διάλειμμα 10’)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη έως Παρασκευή στις 10.00
Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή στις 11:00
Βραδινές παραστάσεις 25/12-26/12/2019 & 1/1/2020 στις 20.00


«Ο ΕΛΕΦΑΣ» του Κώστα Βοσταντζόγλου (2ος Χρόνος)
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
Έναρξη: 17/10/2019

Ο «Ελέφας», η παράσταση-έκπληξη της περσινής χρονιάς που λάτρεψαν οι θεατές και οι κριτικοί μετά από μια εντυπωσιακή σεζόν με sold out παραστάσεις και μετά τη φιλοξενία του στα Γιάννενα από το ΔΗΠΕΘΕ, επιστρέφει στη Μονή Λαζαριστών για να μας αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας και να μας «απογειώσει» με τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους του και τις «σουρεαλιστικές καταστάσεις» του.

Ο Κώστας Βοσταντζόγλου καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο και, ταυτόχρονα, την αγανάκτησή μας, «κακοποιώντας» εύστοχα την ελληνική γλώσσα και προβάλλοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ριζωμένα (θαμμένα ή κρυμμένα) στις συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του λαού μας.

Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια-Επιμέλεια Video: Γιάννης Λεοντάρης, Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτης: Μαριλένα Κατρανίδου, Φωτογράφιση παραγωγής: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη, Δημοσθένης Πάνος

Παίζουν: Σοφία Καλεμκερίδου (Γωγώ), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μήτσος), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Τάσος), Μαριάννα Πουρέγκα (Βούλα)

Διάρκεια: 90’ (χωρίς διάλειμμα)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, στις 19:00
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο, στις 21:15
Κυριακή, στις 20:00



ΒΡΕΦΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΘΒΕ

«Έξω Πάνω Μέσα Κάτω» (2ος χρόνος)
Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Έναρξη: 19/10/2019
Κάθε Σάββατο, στις 12.00

Η εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση του Βρεφικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω», που παρακολούθησαν ήδη πάνω από 1.000 βρέφη και νήπια με τους γονείς τους, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, επιστρέφοντας τα Σάββατα στο Βασιλικό Θέατρο!

Λίγα λόγια για το έργο
Ένα μωρό, αυτή τη φορά αγόρι, ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. Κι αν το έξω φοβίζει; Κι αν το πάνω είναι πολύ πάνω; Ναι, αλλά το έξω και το πάνω έχει περισσότερη πλάκα και μαθαίνεις... Τι μαθαίνεις; Να μη φοβάσαι και να τολμάς να αλλάζεις τα πράγματα μέχρι να φτάσει η ώρα για το μεγάλο έξω.. Όταν το σπίτι γίνεται μικρό και δε σε χωράει πια!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σύλληψη ιδέας – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα, Σκηνικά – Κοστούμια: Λίλη Κυριλή, Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση Παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη
Παίζει ο Γιάννης Μαστρογιάννης.

Διάρκεια: 35’
Κάθε Σάββατο στις 12.00



ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ» του Σάιμον Στήβενς – Β’ Εκδοχή (2ος Χρόνος)
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ
Έναρξη: 26/10/2019

Η καθηλωτική παράσταση της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Simon Stephens, αφού συγκίνησε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε. Μια θεατρική προσαρμογή του βραβευμένου μυθιστορήματος του Mark Haddon, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, με κεντρικό ήρωα τον 15χρονο Κρίστοφερ, ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Κρίστοφερ είναι ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι, με ειδικές ικανότητες και εξαιρετικό ταλέντο στα μαθηματικά. Η κοινωνική του συμπεριφορά συχνά τον δυσκολεύει στην καθημερινή του ζωή. Δεν ανέχεται να τον αγγίζει κανείς, παθαίνει κρίσεις όταν ταράζεται και δεν διαχειρίζεται τα συναισθήματά του με τον τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν. Κάποια στιγμή αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο της δολοφονίας ενός σκύλου. Η έρευνα όμως αυτή θα τον οδηγήσει στο να ανακαλύψει μια μεγάλη αλήθεια για την προσωπική του ζωή. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μόνος του, μετά από αυτή την αποκάλυψη;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου, Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη, Σκηνικά-κοστούμια: Τίνα Τζόκα, Μουσική: Μάνος Μυλωνάκης, Επιμέλεια Κίνησης: Σοφία Παπανικάνδρου, Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου, Video: Αναστασία Φλωκατούλα, Γιώργος Σουμελίδης, Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Μπαγανά, Β΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Κούτση, Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Δανάη Πανά, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Παίζουν: Μαριάννα Αβραμάκη (Νο. 37, Περαστική στο δρόμο, Πληροφορίες, Πανκ, Φωνή 5), Μελίνα Γαρμπή (Τζούντυ Μπουν), Μαρία Μπαγανά (Κυρία Αλεξάντερ, Περαστική κυρία, Φωνή 6), Βασίλης Ντάρμας (Κρίστοφερ Μπουν), Ορέστης Παλιαδέλης (Εντ Μπουν), Γωγώ Παπαϊωάννου (Σιόμπαν), Θοδωρής Πολυζώνης (Αιδεσιμότατος Πίτερς, Θείος Τέρρυ, Ασφάλεια του σταθμού, Φωνή 4), Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος (Κύριος Ρότζερ Σίαρς, Γείτονας, Αρχιφύλακας, Ταμίας, Μεθυσμένος, Περαστικός, Φωνή 2), Γιάννης Τσάτσαρης (Αστυνομικός, Κύριος Τόμσον, Λονδρέζος αστυνομικός, Άντρας με κάλτσες, Μεθυσμένος, Φωνή 3), Χρύσα Τουμανίδου (Κυρία Αϊλίν Σίαρς, Διευθύντρια σχολείου, Συνεπιβάτης στο τρένο, Ιδιοκτήτης καταστήματος, Φωνή 1)

Διάρκεια: 110’ (διάλειμμα 10’)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη έως Παρασκευή, στις 10.30
Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Σάββατο, στις 17.00



ΜΕΤΑΚΛΗΣΕΙΣ

«Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΡΙΧΑΡΔΟΥ Γ΄» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων
Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Χρήστος Θεοδωρίδης
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, στις 20:30

Τον Αύγουστο του 2012, κάτω από ένα πάρκινγκ στο Λέστερ, μετά από τις επίμονες έρευνες των αρχαιολόγων βρέθηκε, στριμωγμένος σε λίγα εκατοστά, ο σκελετός του πιο παρεξηγημένου βασιλιά της Αγγλίας, του Ριχάρδου του Τρίτου. Ο τελευταίος βασιλιάς που πέθανε σε μάχη μπορούσε επιτέλους να ταφεί με τις πρέπουσες τιμές, 527 χρόνια μετά τον θάνατό του. Ο τρόπος που είχε «ταφεί» ανταποκρίνεται κατά πολύ στην ιδέα που είχε ο κόσμος γι’αυτόν όσο ζούσε. Ανήθικος, άπληστος, ανέντιμος, λάτρης της εξουσίας, ένα μίασμα στον καιρό του. Η εσωτερική του ασχήμια ταίριαζε εξαιρετικά με την όψη του. Παραμορφωμένος, καμπούρης, αποκρουστικός, ασουλούπωτος. Όλα αυτά βασισμένα σε ιστορικά τεκμήρια. Ίσως και όχι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση-Δραματουργία: Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου, Σκηνοθεσία - Δραματουργία: Χρήστος Θεοδωρίδης, Χορογραφία: Ξένια Θεμελή, Σκηνικά - Κοστούμια: Τίνα Τζόκα, Μουσική: Βασίλης Ντοκάκης, Ανάλυση κειμένου - Ιστορική έρευνα: Παύλος Σούλης, Σχεδιασμός φωτισμού: Τάσος Παλαιορούτας, Βοηθοί σκηνοθέτη: Χαρά Τζόκα, Ανδριάννα Χαλκίδη, Βοηθός χορογράφου: Νικολέτα Κουτίτσα, Μακιγιάζ: Τατιάνα Καραμπετιάν, Κομμώσεις: Κωνσταντίνος Κολιούσης, Γραφιστικός σχεδιασμός: Νώντας Παπουτσής, Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη, Οργάνωση - εκτέλεση παραγωγής: Ζωή Κωνσταντάτου, Ντίνος Νικολάου, Άννα Τιαγκουνίδου

ΔΙΑΝΟΜΗ: Γιώργος Χριστοδούλου (Ριχάρδος Δούκας του Γκλόστερ, μετέπειτα Βασιλιάς Ριχάρδος ο Τρίτος), Γιώργος Κισσανδράκης (Ερρίκος Στάτφορντ, Δούκας του Μπάκινχαμ, Παλάτι, Ίππαρχος Μπλαντ), Παναγιώτης Εξαρχέας (Βασιλιάς Εδουάρδος ο Τέταρτος, Σερ Ριχάρδος Ράτκλιφ, Επίσκοπος του Υίλι), Άλκης Μπακογιάννης (Σερ Ροβέρτος Μπράκενμπρι, Αντώνιος Γούντβιλ, Κόμης Ρίβερς, Πρώτος Δολοφόνος, Δήμαρχος του Λονδίνου, Ερρίκος Τυδώρ, Κόμης του Ρίτσμοντ, Βασιλιάς Ερρίκος ο Έβδομος), Βασίλης Σαφός (Γεώργιος, Δούκας του Κλάρενς, Σερ Ουίλλιαμ Κέιτσμπι), Λεωνίδας Αργυρόπουλος (Λόρδος Γουλιέλμος Χέιστινγκς, Δεύτερος Δολοφόνος, Λόρδος Στάνλεϊ, Κόμης του Ντέρμπι), Τατιάνα-Άννα Πίττα (Βασίλισσα Ελισσάβετ Γκρέι-Γούντβιλ), Μαρία Μπαγανά (Σεσίλ Νέβιλ, Δούκισσα του Γιόρκ), Ξένια Θεμελή (Λαίδη Ανν Νέβιλ, Λόρδος Γκρέι), Κατερίνα Πατσιάνη (Μαργαρίτα Ανζού)

Η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων ευχαριστεί θερμά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για την παραχώρηση της ηθοποιού κ. Μαρίας Μπαγανά, που συμμετέχει φιλικά στην παράσταση.


«ΑΠΟ ‘ΚΕΙ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΣΕΣ»
ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και Μικρό Θέατρο Αγρινίου
Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Καραδήμα
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Από Πέμπτη 3 έως Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στις 21:00

Η παράσταση βασίζεται σε προσωπικές μαρτυρίες γυναικών που είναι οι ίδιες μάνες και μιλούν και για τη δική τους μάνα. Αλήθειες πικρές και γλυκές που παντρεύονται με την ποίηση, τη θρησκεία, τον ρεαλισμό, τον σουρεαλισμό, το σήμερα και το χτες και την καταπίεση μιας κοινωνίας που ξέρει να κουρδίζεται καλά σε ήχους σκληρούς. Η ευθύνη του να μεγαλώνεις έναν άνθρωπο φαίνεται να μην είναι και τόσο προσωπικό θέμα για όλους όταν κουβαλάς στην πλάτη σου άλλες γενιές, άλλες εποχές, άλλες μάνες, άλλες κοινωνικές δομές, άλλα πλαίσια, άλλες εμμονές. Η παράσταση αυτή έρχεται να απελευθερώσει από μέσα μας σκέψεις και συναισθήματα που κάναμε και νιώσαμε για τη δική μας μάνα αλλά και αναμνήσεις και μυρωδιές που είχαν μείνει κάπου πίσω σε κάτι καθαροΔευτέρες, σε κάτι γιορτές, σε κάτι καυγάδες, σε κάτι βόλτες με το παλιό αυτοκίνητο, σε κάτι γλέντια, σε κάτι ύπνους κάτω απ’ την ίδια κουβέρτα. Το πρώτο γάλα, οι πρώτες χαρές, οι πρώτες λύπες, οι αγωνίες, ο φόβος μη μοιάσω στη δική μου μάνα, η απουσία της. Πώς μέσα από τόση αγάπη, ξεφυτρώνει η σκληράδα, η καταπίεση, η απόγνωση, η θλίψη… Πώς το άνθος γίνεται αγκάθι και τί μένει στο τέλος.

Κατάλληλη άνω των 13 ετών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Καραδήμα, Σκηνικά Γιώργος Κρέτσης, Κοστούμια: Λίλη Κυριλή, Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης, Βίντεο-Αφίσα-Τρέιλερ: Αντώνης Μίκροβας, Βοηθός σκηνοθέτη: Σπυριδούλα Κουμπούρη, Φωτογραφίες: Σπύρος Γιολδάσης

Παίζουν: Αιμίλιος Αλεξανδρής, Χριστίνα Δαλαμάγκα, Χρήστος Διονυσόπουλος, Ειρήνη Κοψαλή, Βαλεντίνα Φυλακτού

Διάρκεια: 80΄ (Χωρίς διάλειμμα)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από Πέμπτη 3 έως Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στις 21:00



ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

[ apoikίa ]
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 20:00

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την δράση [ apoikίa ], σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσεσμελή, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 20:00.

Μία παράσταση μουσειακού θεάτρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση «Από τον Νότο στον Βορρά: Aποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μέγιστος αριθμός θεατών: 50 άτομα
Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2313 310 201

Έξι ηθοποιοί, έχοντας ως υλικά την αφήγηση, το χορό και το τραγούδι, δημιουργούν και μας προσφέρουν μια διαφορετική ξενάγηση στις αποικίες των αρχαϊκών χρόνων. Ένα "ταξίδι" από το σήμερα στο χθες μέσα από τις ιστορίες που κρύβουν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Ιστορίες που χάνονται στο χώρο και στο χρόνο.

"Κι αν χαθούμε αύριο; Τί θα 'χει ο κόσμος από εμάς για να θυμάται;"

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Τσεσμελής, Εικαστική επιμέλεια: Σοφία Τσιριγώτη, Οργάνωση παραγωγής Δημοσθένης Πάνος

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Γκρέζιος, Νατάσα Δαλιάκα, Παναγιώτα Μπιμπλή, Κατερίνα Πλεξίδα, Δημήτρης Τσεσμελής, Δημήτρης Τσιλινίκος


ΌΠΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

“La Serva Padrona” (Η Υπηρέτρια Κυρία) του Τζοβάνι Μπαττίστα Περγκολέζι 
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, στις 21:00

Στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2019, στο Θέατρο της ΕΜΣ, οι φίλοι του λυρικού θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την όπερα του Τζοβάνι Μπαττίστα Περγκολέζι  “La Serva Padrona” (Η Υπηρέτρια Κυρία) που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο του Αγίου Βαρθολομαίου στη Νάπολη  το  1733. Διασκευάστηκε στα ελληνικά για την συγκεκριμένη φιλόδοξη παραγωγή του Ωδείου Άνω Πόλη σε σκηνοθεσία Κωστή Ραμπαβίλα και μουσική διεύθυνση Παναγιώτη Διαμαντή. Η όπερα ανεβαίνει σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ.

Η υπόθεση της όπερας “La Serva Padrona” (Η Υπηρέτρια Κυρία) εκτυλίσσεται σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας του 1735. Ο Ουμπέρτο, ένας εργένης προχωρημένης ηλικίας, είναι εξοργισμένος με τη νεαρή υπηρέτριά του, τη Σερπίνα, επειδή είναι ατίθαση και δεν του δείχνει τον παραμικρό σεβασμό. Για να την τιμωρήσει, διατάζει τον υπηρέτη του, Βεσπόνε, να του βρει μία σύζυγο, η οποία θα εξοστρακίσει τη Σερπίνα από το σπίτι. Η Σερπίνα παίρνει τον Βεσπόνε με το μέρος της και μαζί σχεδιάζουν να ξεγελάσουν τον κύριό τους ώστε να παντρευτεί την ίδια.

Στους ρόλους της Σερπίνα η Βασιλική Μπαξεβανίδου (σοπράνο), του Ουμπέρτο ο Γιώργος Σοφιαλίδης (βαρύτονος) και του Βεσπόνε ο ηθοποιός Δημήτρης Τσάκας.

Συντελεστές Παράστασης: Μετάφραση: Στέλιος Ράμμος, Σκηνοθεσία: Κωστής Ραμπαβίλας, Μουσική Διεύθυνση: Παναγιώτης Διαμαντής, Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Πασιά, Σκηνικά-Κοστούμια: Σοφία Πασιά, Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Βασιλική Σιώπη, Χορογραφία-Κινησιολογία: Δημήτρης Τσάκας, Φωτισμοί: Μαρία Όσσα, Μακιγιάζ: Τζένη Ευσταθιάδου, Επόπτρια Μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά, Υπέρτιτλοι: Μαγγίρα Μάρθα, Φωτογραφίες Παράστασης: Νίκος Κουκής, Γιάννης Τόμτσης, Επεξεργασία Φωτογραφιών: Χριστίνα Γεωργίου, Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Χρήστος Καραγιαννόπουλος, Παραγωγή: Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης

Την Ορχήστρα Εγχόρδων του Ωδείου Άνω Πόλης διευθύνει ο αρχιμουσικός Παναγιώτης Διαμαντής. Στο πιάνο-τσέμπαλο ο Αθανάσιος Μαργαρίτης.



ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

«Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ» (3ος Χρόνος)
Σε Παιδιατρικές Κλινικές, Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς
Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννη Τσολακίδου
Έναρξη: 28/9/2019

Μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και κοινωνικής του πολιτικής του ΚΘΒΕ, που απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών. Η δράση ξεκίνησε τον χειμώνα του 2018 και παρουσιάστηκε σε παιδιατρικές κλινικές βραχείας και μακράς νοσηλείας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, ενώ την περίοδο 2018-2019 παρουσιάστηκε σε κατασκηνώσεις, ιδρύματα, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Η σύντομη θεατροποιημένη εκδοχή του παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με στοιχεία παντομίμας και κούκλες, έγινε το πιο ευχάριστο διάλειμμα σε παιδικές κατασκηνώσεις και σχολικές δραστηριότητες, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον στόχο του Θεάτρου να εισχωρήσει σε κάθε δυνατή «γωνιά» της πόλης.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννη Τσολακίδου, Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Χρίστος Νταρακτσής, Λευτέρης Αγγελάκης

Πληροφορίες-κρατήσεις
Τηλ. 2315 200 078


«ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ»
Σε Παιδιατρικές Κλινικές και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα
Δραματουργική επεξεργασία-Θεατρική διασκευή-Σκηνοθετική επιμέλεια-Μουσική: Λευτέρης Αγγελάκης
Έναρξη: 8/10/2019

Το «Ασχημόπαπο» του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν είναι ένα κλασσικό παραμύθι με κεντρικό ήρωα, όχι ένα άσχημο παπί, αλλά ένα μικρό κυκνάκι που βρέθηκε τυχαία να μεγαλώνει ανάμεσα σε πάπιες. Η διαφορετικότητα, αν και φυσική, φοβίζει. Έτσι ο ρατσισμός ανθίζει και η βία ξεκινά ήδη από τον τίτλο - υποτιμητικό παρατσούκλι: «το ασχημόπαπο». 

Η δράση-παράσταση, με χιούμορ, χρώμα και ζωντανή μουσική, έχει σκοπό να συνεχίσει και να εξελίξει τη δράση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που ξεκίνησε το 2017, με την «Πεντάμορφη και το Τέρας», δίνοντας χαρά, ελπίδα και κουράγιο σε γονείς και σε παιδιά που βρίσκονται σε νοσοκομεία, ιδρύματα και όχι μόνο... 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Δραματουργική επεξεργασία-Θεατρική διασκευή-Σκηνοθετική επιμέλεια-Μουσική: Λευτέρης Αγγελάκης, Βοηθός Δραματουργικής επεξεργασίας-Θεατρικής διασκευής: Χρίστος Νταρακτσής, Επιμέλεια κίνησης: Ελένη Γιαννούση
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Χρίστος Νταρακτσής, Λευτέρης Αγγελάκης

Πληροφορίες-κρατήσεις
Τηλ. 2315 200 078 
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge