ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
17-10-2019

By Heart του Tiago Rodrigues στο Θέατρο Αυλαία

Από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Πορτογαλίας

By Heart του Tiago Rodrigues στο Θέατρο Αυλαία

O πορτογάλος περφόρμερ και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της χώρας του Tiago Rodrigues παρουσιάζει τη μεγάλη του επιτυχια BY HEART.
"Τι σημαίνει μαθαίνω απ' έξω; Ποιες είναι οι πολιτικές διαστάσεις αυτής της διαδικασίας".

Μια περφόρμανς απόλυτα "Μεταδραματική". Μια περφόρμανς συμμετοχική που μας αφορά, γιατί ακόμη συνεχίζουμε να "μαθαίνουμε απ΄έξω", κοινώς να παπαγαλίζουμε.

Στο «By Heart», ο δραματουργός και ερμηνευτής Tiago Rodrigues διδάσκει ένα ποίημα σε δέκα ανθρώπους. Οι συγκεκριμένοι δέκα δεν έχουν δει ποτέ την performance και αγνοούν ποιο ποίημα πρόκειται να αποστηθίσουν ενώπιον του κοινού. Καθώς τους διδάσκει, ο πρωταγωνιστής ξεδιπλώνει ένα μείγμα ιστοριών το οποίο περιλαμβάνει αφηγήσεις της γιαγιάς του, διανθισμένες από παραθέματα του Σαίξπηρ, του Ρέι Μπράντμπερι, του Τζορτζ Στάινερ, του Γιόζεφ Μπρόντσκι, ενώ παράλληλα προκύπτουν ιστορίες γύρω από Πορτογάλους σεφ, τηλεοπτικά σόου της Ολλανδίας και τη μορφή του νομπελίστα Μπορίς Πάστερνακ. Οι αινιγματικές διασυνδέσεις θα αποκαλυφθούν ενόσω το ποίημα ολοκληρώνεται.

Το «By Heart» είναι ένα έργο για τη μετάδοση και τη μεταβίβαση, για τη σημασία των λέξεων και των ιδεών που μόνο η μνήμη μπορεί να διαφυλάξει. O βραβευμένος, πολυταξιδεμένος και πολυπράγμων, ο γνωστότερος σκηνοθέτης της Πορτογαλίας Tiago Rodrigues έχει καθιερωθεί ως γεφυροποιός πόλεων και χωρών, ταυτόχρονα οικοδεσπότης και πρεσβευτής του ζωντανού θεάτρου.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019
Στις 21:00

Πού?
Θέατρο Αυλαία

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ

Επικοινωνία
2310 230013
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge