ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
15-11-2019

«Το μεγάλο μας Τσίρκο» - Μία θεατρική παράσταση με κοινωνικό σκοπό

Από την θεατρική ομάδα ReAct του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας & Περιχώρων

«Το μεγάλο μας Τσίρκο» - Μία θεατρική παράσταση με κοινωνικό σκοπό

Η θεατρική ομάδα ReAct του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας & Περιχώρων θα παρουσιάσει την παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο», την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στο Βασιλικό θέατρο.

Όλα τα έσοδα από τις παραστάσεις θα διατεθούν για την δημιουργία χώρου φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη για τους καρκινοπαθείς και τους συνοδούς τους από την Έδεσσα και τις υπόλοιπες περιοχές της Πέλλας.

«Το μεγάλο μας Τσίρκο»

Στο Θέατρο υπάρχει μια αρχή.

Το Θέατρο αν και Τέχνη εφήμερη, είναι και Τέχνη επίκαιρη.

Είναι μια συνομιλία. Είναι μια συνδιάλεξη των καλλιτεχνών με τους θεατές. Όταν υπάρχουν δύσκολες εποχές, το θέατρο αφήνει τα κλασικά έργα του και καλείται να αντιμετωπίσει το παρόν. Αυτός είναι και ένα λόγος που είναι η πιο ζωντανή τέχνη. Απαντάει στην ανάγκη του κοινού εκείνη την ώρα, τη δεδομένη χρονική συγκυρία.
Το Θέατρο όπως και κάθε μορφής τέχνης ευαισθητοποιεί και βοηθάει στην συνειδητοποίηση της πραγματικότητας. Και κάθε εποχή γεννά τα θεατρικά έργα που έχει ανάγκη.

Έτσι και το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη , το «Μεγάλο μας Τσίρκο», έγραψε ιστορία όταν ανέβηκε από τον θίασο Καρέζη – Καζάκου. Το έργο διατρέχει με σατιρικό, αλλά και δραματικό τρόπο την ιστορία της Ελλάδας, εστιάζοντας στην νεότερη από την Τουρκοκρατία και τα χρόνια του Όθωνα, έως τη Μικρασιατική καταστροφή και τη γερμανική κατοχή. Η ιστορία μας μελοποιημένη από τον Σταύρο Ξαρχάκο και τραγουδισμένη από τον Νίκο Ξυλούρη.
Η τέχνη από την άλλη μεριά καθρέφτης της κοινωνίας που την παράγει είναι. Εκπορεύεται από τις ανάγκες της και καλείται να τις υπηρετήσει. Στέκεται κριτικά απέναντί τους, τις ανασυνθέτει και τις αναπλάθει. Τις εντοπίζει, τις αναγνωρίζει, τις αφουγκράζεται και ενίοτε τις καλύπτει.

Έτσι και η θεατρική ομάδα re-act του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων παλλόμενη σε αυτό το δίπολο, για την νέα θεατρική περίοδο ετοίμασε το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε συνεργασία με το Νέο Ωδείο Έδεσσας με μια σαφή στόχευση.
Όλα τα έσοδα της παράστασης θα παραχωρηθούν στον Ξενώνα φιλοξενίας Καρκινοπαθών που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο Βασιλικό θέατρο Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στις 19 .00 μ.μ. γιατί,
"τέλος ένιωσα
κι ας πα' να μ έλεγαν τρελό
πως από 'να τίποτα γίνεται ο Παράδεισος"

σας καλούμε να φτιάξουμε μαζί Παράδεισο από ένα τίποτα...

Βασιλικό θέατρο
Δευτέρα 18 και  Τρίτη 19 Νοεμβρίου
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge