ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
18-11-2019

Ερευνητικό εργαστήρι θεάτρου από τους nomades artcore στο Θέατρο εφ

Δηλώσεις συμμετοχής

Ερευνητικό εργαστήρι θεάτρου από τους nomades artcore στο Θέατρο εφ

"Ένα άτομο, είναι η μοναξιά. Δύο, είναι ένας και το είδωλό του. Τρείς, είναι μια ενότητα. Τέσσερις ένας στατικός όγκος. Πέντε, ένα σύνολο που αρχίζει να κινείται. Έξι, δύο ενότητες. Από εφτά και πάνω σχηματίζεται ένα πλήθος". 
J.Lecoq

Πάντα με αφορμή κοινωνικά γεγονότα και την εσωτερική ανάγκη της ομάδας, ερευνούμε την έννοια του συνόλου και τη θέση που έχουμε μέσα σε αυτό.
Πώς μπορεί να συνυπάρξει ένα πλήθος; Τι είναι αυτό που το κάνει σύνολο; Ποιοι είναι οι ενωτικοί δεσμοί που το συγκροτούν και τι μπορεί να το διασπάσει; H έννοια του συνόλου δεν έχει πρόσημο. Άλλος το αναζητά, άλλος το φοβάται, άλλος το χρειάζεται για να το διαχειριστεί, άλλος για την μοναξιά του. Τα σύνολα είναι παντού: είναι μουσικά, αθλητικά, πολιτικά, έχουν μια μακρά ιστορία στο θέατρο (χωρικά) και δεν σταματάνε να εξελίσσονται.

Πώς όμως εξελίσσεται; Πόσα και ποια στοιχεία το δημιουργούν; Η ενότητα, πώς διατηρείται; Χρειάζεται; Όλα τα άτομα, στοιχεία ενός συνόλου, αποτελούν μια μονάδα; Υπάρχουν εξαιρέσεις;

Κρατώντας γνωστές τεχνικές του θεάτρου (physical, divised, forum, drama) και αναπτύσσοντας τον δικό μας κώδικα, δημιουργούμε μια σειρά από συναντήσεις, εργαστήρια και δοκιμές που πραγματοποιούνται μέσα στο 2019, όπου η έννοια του συνόλου θα μας βάλει να παίξουμε σαν ομάδα, να σκεφτούμε σαν πολίτες και να ακούσουμε την ανάγκη να μην είμαστε μόνοι.
Με όχημα το σώμα μας, αφού είναι η πιο βιωματική έννοια του συνόλου που φέρουμε και τον κώδικα ενός θεάτρου ensemble, συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε και να ερευνούμε την έννοια της ομάδας, τη δυναμική που θέτει σε κάθε τόπο (αστικό περιβάλλον και νησιά, μικρότερες κοινότητες) και τον τρόπο που ο καθένας υπάρχει μέσα ή/και έξω από αυτό.

Μέσα από μεικτές τεχνικές, εξερευνούμε ρυθμικά, λεκτικά, σωματικά σύνολα και ανακαλύπτουμε πώς μπορούμε να συνθέσουμε ως ομάδα μια κοινή ιστορία δομημένη πάνω στις έννοιες του συνόλου, της μοναξιάς, του αποκλεισμού, της απομόνωσης.

Το ερευνητικό εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς, performers και σε άτομα που αναζητούν μια ουσιαστική διαδικασία μέσα από το θέατρο.
nomades artcore

Δημιουργική ομάδα: Κωνσταντίνα Γιασεμίδου, Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης



Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019
11.30 - 17.30
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 6949745793

Θέατρο εφ 
Πτολεμαίων 29Α
Τηλ. 6949745793
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge