ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
22-11-2019

Devised Theater - Θέατρο της Επινόησης

Σεμινάριο στο Action Theater Drama Studio

Devised Theater - Θέατρο της Επινόησης

Στον εργαστηριακό αυτό κύκλο καλούνται οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις βασικές αρχές και στρατηγικές του Devised theatre (όρος που καθιερώθηκε σε Μεγάλη Βρεττανία και Αυστραλία) ή collaborative creation (όπως ονομάζεται στην Αμερική).

Πρόκειται για τη διαδικασία παραγωγής παράστασης από μία ομάδα ανθρώπων, ξεκινώντας από το τίποτα, χωρίς προϋπάρχον θεατρικό κείμενο.

Αρχικά τα άτομα που θα συμμετέχουν θα πειραματιστούν πάνω σε ιδέες, εικόνες, θέματα από την καθημερινή ζωή, ή άλλα ερεθίσματα από τον ευρύτερο χώρο της τέχνης με παράλληλη διερεύνυση των προσωπικών τους επιθυμιών και ενδιαφερόντων.
Στη συνέχεια αφού επιλέξουν το θέμα συλλογικά θα αρχίσουν να δημιουργούν τη μορφή και το περιεχόμενο του τελικού παραστασιακού γεγονότος.

Η δυναμική της ομάδας και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μελών της θα αποτελούν σε κάθε στάδιο του εργαστηρίου τον μοχλό ενεργοποίησης της δημιουργικότητας και της τελικής καλλιτεχνικής παραγωγής.

Απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες και γενικότερα σε όσους θέλουν να διευρύνουν και να δοκιμάσουν την τέχνη τους πέρα από τα όρια ενός συγκεκριμένου θεατρικού έργου, ή να καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία και αντίληψη σε ένα ομαδικό δημιουργικό ταξίδι, και σε εμψυχωτές ομάδων που χρησιμοποιούν το θέατρο ως μέσο προσωπικής και κοινωνικής αλλαγής, σε δασκάλους, καθηγητές, ηθοποιούς, επαγγελματίες ανθρωπιστικών σπουδών (κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, θεατροπαιδαγωγούς κ.α.), σπουδαστές και φοιτητές τμημάτων που στοχεύουν στο να ασχοληθούν με την εκπαίδευση αλλά και σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται ως παιδαγωγικό, διδακτικό και ερευνητικό εργαλείο το θέατρο στην εργασία τους.

Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με μια perfomance.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων παρέχεται αναλυτική βεβαίωση συμμετοχής.


Ντιάνα Ζαχαροπούλου
Θεατρολόγος

Απόφοιτος του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών (2017) και της Φαρμακευτικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1998). Διδάχτηκε υποκριτική στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης( 1996-1998). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας "ΑΡΚΤΟΣ" στην οποία εργάστηκε ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης (2004-2009). Ως ηθοποιός επίσης συνεργάσθηκε με την ομάδα Τέχνης OBERON, στις παραστάσεις "Σε τέσσερις τοίχους" 2013), "Δούλες", (2017). Έχει σκηνοθετήσει δύο δικές της παραγωγές "Οι εικόνες του πατέρα μου να κλαίει…" (Κόδρα, 2013) και "ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ Ι" ( Κ.Θ.Ε.Θ, 2018).

Η διπλωματική της στο τμήμα Θεάτρου αφορούσε στις συγγένειες που συναντάμε στο devised theatre (Επινοημένο Θέατρο) και την Εμψύχωση των Ομάδων. Έκτοτε έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στις τεχνικές του devised theatre (Εκπαιδευτές Peter Hussey, Άννα Τσίχλη κ.α.). Εδώ και τρία χρόνια είναι μέλος του Πανελληνίου δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Σχεδιάζει θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και projects για διάφορες κοινωνικές ομάδες με άξονα τις αρχές και τις τεχνικές του devised theatre.


Το σεμινάριο ξεκινάει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο Action Theater Drama Studio και θα διαρκέσει 3 μήνες.
Θα πραγματοποιηθούν 12 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις,
κάθε Δευτέρα 20:15μ.μ. - 23:15μ.μ.

Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις ενδιαφέροντος, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2314037891, 6994748927.


Action Theater Drama Studio 
Ολυμπιάδος 133

Action Theater Drama Studio

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge