ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
23-11-2019

«Ο Ψαροτρομάρας» στο Θέατρο Σοφούλη

Για ηλικίες έως και έκτη δημοτικού

«Ο Ψαροτρομάρας» στο Θέατρο Σοφούλη
KIDS

Μετά τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στον Ψατροτρομάρα, το διεθνούς φήμης Κου-Κλό-Θέατρο Κρήτης επιστρέφει στην πόλη της Θεσσαλονίκης με το έργο «Ο Ψαροτρομάρας»!

Με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου και μεγάλες κατασκευές! Ένα πρωτοποριακό θέατρο Κούκλας όπου για πέμπτη συνεχομένη χρονιά «Ο Ψαροτρομάρας» παρουσιάζεται σε Ελλάδα και εξωτερικό για ηλικίες έως και έκτη δημοτικού!

Λίγα λόγια για το έργο

«Συναγερμός έχει σημάνει στην Ψαροχώρα, γιατί ο Ψαροτρομάρας είναι προ των πυλών και ετοιμάζεται να χτίσει εκεί το καινούργιο του πολυτελές παλάτι, διώχνοντας τα ψαράκια από τον τόπο τους. Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους τη Γοργόνα να σταματήσουν τα επεκτατικά του σχέδια και να τον… ΨΑΡΕΨΟΥΝ;»

Ένα έργο που μιλάει για τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την οικολογία. Ένα παραμύθι της Φρόσως Χατόγλου που έχει σημειώσει επιτυχία όπου κι αν έχει παρουσιαστεί. Η παράσταση περιέχει πολλά ψάρια, τσούχτρες και έναν πολύχρωμο βυθό που θα γεμίσουν την κουκλοθεατρική σκηνή.

Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου, εντυπωσιακά σκηνικά και χρώματα, αυτή η παραγωγή του κρητικού θιάσου είναι βέβαιο πως θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό των παιδιών και θα εξιτάρει την φαντασία τους!

Αν και η τέχνη του Κουκλοθεάτρου παραπέμπει καμιά φορά το νου των περισσοτέρων σε κάτι “απλοϊκό” με εστίαση στις νηπιακές ηλικίες, ο θίασος προσπαθεί να αλλάξει αυτή τη λογική και να προσεγγίσει μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μέχρι και έκτης δημοτικού. Το Κουκλοθέατρο στηρίζεται στις αρχές του μαύρου θεάτρου, του κόμικ και του ταχυδακτυλουργού. Οι κούκλες είναι μεγάλες και η σκηνή έχει διαστάσεις 5 μέτρα μήκος και 2,20 ύψος.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019
Στις 16:00 και στις 18:00 (δύο παραστάσεις)

Πού?
Θέατρο Σοφούλη 
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά

Πρόσβαση ΟΑΣΘ
Λεωφορείο 5 
Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη 
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

Εισιτήρια
Γενική είσοδος από 7 ευρώ

Επικοινωνία
2310 423925
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση

Θέατρο Σοφούλη

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge