ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
1-12-2019

Masterclass υποκριτικής από τον Δημήτρη Λάλο και τον Κώστα Φιλίππογλου

Στο Θέατρο Αυλαία

Masterclass υποκριτικής από τον Δημήτρη Λάλο και τον Κώστα Φιλίππογλου

Στο Tempus Verum – Εν Αθήναις, έχει στηθεί εδώ και δύο χρόνια –υπό την εποπτεία του Δημήτρη Λάλου- μια "Μικρή Ακαδημία". Ο καθιερωμένος, πλέον, θεσμός έχει ως στόχο να εδραιωθεί ως ένας πυλώνας μεταπτυχιακής θεατρικής και κινηματογραφικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό η Μικρή Ακαδημία θα ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Αυλαία.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ένα masterclass υποκριτικής εκπαίδευσης σε λόγο και σώμα, διάρκειας 20 ωρών, από τον Δημήτρη Λάλο και τον Κώστα Φιλίππογλου.

Στο σεμινάριο αυτό θα αναπροσδιορίσουμε την έννοια της "μεθόδου" και μέσω της αρνητικής εκμάθησης (via negativa), θα ξεκαθαρίσουμε τα κατάλοιπα τον διαφόρων τεχνικών και θα αναδομήσουμε έναν καθαρό δρόμο προσέγγισης μέσα από της δικές μας αναφορές. Ενώ παράλληλα με άξονα το σωματικό - δημιουργικό θέατρο και εστιάζοντας στις τεχνικές του Ζακ Λεκόκ, θα δώσουμε έμφαση σ' ένα συλλογικό τρόπο δουλειάς που στηρίζεται στη διαίσθηση, τον αυθορμητισμό, την αυτενέργεια και αξιοποιεί τις προσωπικές εμπειρίες διερευνώντας και μετασχηματίζοντάς τις, με τον αυτοσχεδιασμό και τον πειραματισμό. Έτσι, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στα άκρα αναζητώντας την βαθύτερη ενέργεια που φέρει ο ηθοποιός πάνω στην σκηνή.

Το masterclass απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους - σπουδαστές δραματικών σχολών, καθώς και σε οποιονδήποτε έχει ουσιαστική τριβή με το αντικείμενο.

Εισηγητές: Δημήτρης Λάλος, Κώστας Φιλίππογλου



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Από την Πέμπτη 12 μέχρι την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
14:00 - 19:00

Πού?
Θέατρο Αυλαία

Εισιτήρια
Κόστος συμμετοχής: 195 ευρώ
Αιτήσεις συμμετοχής: αποστολή βιογραφικού στο email: tempusverum.academy@gmail.com

Επικοινωνία
231 023 0013
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση

Θέατρο Αυλαία

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge