ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
11-12-2019

Χριστούγεννα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων

Χριστούγεννα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν αλλά και να μοιραστούν ιδιαίτερες εορταστικές στιγμές μέσα από τη μαγεία του θεάτρου.

Αγαπημένες παραστάσεις που συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά, ενδιαφέρουσες νέες παραγωγές με κλασικά και σύγχρονα έργα της Ελληνικής και διεθνούς δραματουργίας αλλά και ξεχωριστές παραστάσεις για παιδιά όλων των ηλικιών. Αυτές τις γιορτές σας περιμένουν στο ΚΘΒΕ θεατρικές προτάσεις που θα ψυχαγωγήσουν, θα συγκινήσουν, θα διασκεδάσουν και θα αγγίξουν κάθε θεατή.

«ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ» του Αντόν Τσέχωφ
Μετάφραση: Γιώργος Σεβαστίκογλου
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΜΣ)
Οι τρεις αδελφές και ο αδελφός τους ο Αντρέι, με τον ενθουσιασμό της νιότης, τις αξίες και τα εφόδια της αστικής τους καταγωγής, οραματίζονται μια λαμπερή ζωή, μακριά, στη Μόσχα. Ο καιρός περνάει και αυτοί συνεχίζουν να διαμένουν στη μικρή επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, όπου ένας άλλος τρόπος ζωής, πολύ μακρινός και ξένος −σχεδόν χυδαίος− στοιχειώνει την καθημερινότητά τους και σταδιακά τους αλλοτριώνει. Το μέλλον πλησιάζει και επιφυλάσσει νέες ματαιωμένες προσδοκίες.
Το έργο του Αντόν Τσέχωφ, γραμμένο το 1900, αποτελεί ένα κείμενο-σπουδή στον ψυχισμό του δυτικού ανθρώπου που υπό το βάρος της πολυσύνθετης προσωπικότητάς του, φανερώνεται απροετοίμαστος στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Στις «Τρεις αδελφές» ο χαρακτήρας του ανθρώπου και οι ανθρώπινες σχέσεις αποτυπώνονται σκηνικά μέσα από το πρίσμα της αλλαγής του αιώνα και της μετάβασης σε μια νέα κοινωνία. Οι «Τρεις αδελφές» ανεβαίνουν φέτος 40 χρόνια μετά το πρώτο τους ανέβασμα στο ΚΘΒΕ (Θέατρο ΕΜΣ, Νοέμβριος 1979).
Με αγγλικούς και ρωσικούς υπέρτιτλους κάθε Σάββατο.

Διάρκεια: 180’ (Διάλειμμα 10’)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 
Τετάρτη στις 18:30
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 20:30
Κυριακή στις 19:00


«ΜΟΛΛΥ ΣΟΥΗΝΥ» του Μπράιαν Φρίελ
Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
ΦΟΥΑΓΙΕ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Η Μόλλυ, μια ανεξάρτητη γυναίκα, τυφλή από δέκα μηνών, μοιάζει να ζει ευτυχισμένη μέσα στο σκοτάδι της − με φίλους, δουλειά κι έναν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Ο Φρανκ, ο άντρας της, είναι πεπεισμένος ότι εκείνη θα ολοκληρωθεί μόνον όταν πάψει να είναι τυφλή. Ο κύριος Ράις,  ο χειρουργός,  ελπίζει να ξαναβρεί τη χαμένη ιατρική του φήμη από μια επικείμενη επιτυχημένη  επέμβαση. Μέσα από  τρεις παράλληλους μονολόγους παρακολουθούμε την πορεία της Μόλλυ πριν και μετά την τυφλότητα. Οι ήρωες μιλούν με ειλικρίνεια και ωμότητα  αλλά και με δόσεις χιούμορ, σαν να διαβάζουν σελίδες από τα προσωπικά τους ημερολόγια. Ίσως δεν ήταν τυφλή η Μόλλυ Σουήνυ − τυφλοί  να ήταν οι άλλοι...

Διάρκεια: 120’ (Διάλειμμα 10’)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων (Από 18/12/2019): 
Τετάρτη στις 18:30 
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15
Κυριακή στις 19:00


«Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ» του Νίκου Μπακόλα
Θεατρική Διασκευή: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ)
Ο Άκης Δήμου ανέλαβε μετά από παραγγελία του Θεάτρου, να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή τη «Μεγάλη πλατεία», ένα εμβληματικό κείμενο της μεταπολεμικής ελληνικής πεζογραφίας. Ο Νίκος Μπακόλας δημιουργεί ένα μυθιστόρημα με κέντρο δράσης την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων έρχονται να συναντήσουν την Ιστορία ενώ η ίδια η πόλη προβάλλεται μέσα από τη συλλογική μνήμη αλλά και το βίωμα των χαρακτήρων της. Μία πόλη διαρκών ιστορικών και πολιτικών αναταραχών. Μια πλατεία που καθιστά τις πράξεις των ανθρώπων ορατές.

Η «Μεγάλη πλατεία» τιμήθηκε το 1988 με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος. Η σκηνική μεταφορά του πολυσύνθετου αυτού κειμένου, αποτελεί μια γοητευτική αναμέτρηση για την Ελένη Ευθυμίου, μια εξαιρετικά ταλαντούχα σκηνοθέτη της νέας γενιάς, που σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ
Κατάλληλη άνω των 13 ετών.
Στη διάρκεια των γιορτών θα δοθούν τέσσερις έκτακτες απογευματινές παραστάσεις την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, στις 17:00.
Διάρκεια: 180’ (Διάλειμμα 10’)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 
Τετάρτη στις 18:00
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 20:00 
Κυριακή στις 19:00
Έκτακτες απογευματινές παραστάσεις: Πέμπτη 26/12, Παρασκευή 27/12, Πέμπτη 02/01 & Παρασκευή 03/01, στις 17:00


ΒΡΕΦΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - «ΕΞΩ ΠΑΝΩ ΜΕΣΑ ΚΑΤΩ» (2ος χρόνος )
Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων
Σύλληψη ιδέας – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα 
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς 
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ένα μωρό, αυτή τη φορά αγόρι, ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. Κι αν το έξω φοβίζει; Κι αν το πάνω είναι πολύ πάνω; Ναι, αλλά το έξω και το πάνω έχει περισσότερη πλάκα και μαθαίνεις... Τι μαθαίνεις; Να μη φοβάσαι και να τολμάς να αλλάζεις τα πράγματα μέχρι να φτάσει η ώρα για το μεγάλο έξω.. Όταν το σπίτι γίνεται μικρό και δε σε χωράει πια!
Διάρκεια: 35’

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 
Κάθε Σάββατο, στις 12.00


ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» της Άλκης Ζέη (2ος Χρόνος)
Διασκευή: Σάββας Κυριακίδης, Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ο πόλεμος ξεσπάει και όλα αλλάζουν: οι άνθρωποι, οι σχέσεις, η ίδια η ζωή. Η πείνα και η φτώχεια δεν είναι απλές αφηγήσεις ενός μακρινού παρελθόντος αλλά αποτελούν τη νέα συνθήκη ζωής. Ο μικρός Πέτρος καλείται να πάρει θέση, να αποφασίσει, να αναλάβει ευθύνες, να μεγαλώσει. Ο πόλεμος χάνει την ηρωική του αίγλη. Η ομορφιά των εμβατηρίων και των μεταλλίων γίνεται πόνος και απώλεια· πραγμάτων, ανθρώπων αλλά και της ίδιας της παιδικής ανεμελιάς. Παρόλα αυτά, τα παιδιά με την υπέροχη ικανότητα να βλέπουν τα πράγματα αλλιώς και με όπλο τη φαντασία τους και το παιχνίδι, καταφέρνουν να δώσουν μια άλλη διάσταση στην τραγική πραγματικότητα. Και μέσα από τα παιδικά μάτια καλούμαστε και εμείς να ξαναδούμε τον πόλεμο αλλά και να θυμηθούμε την πρόσφατη ιστορία μας. 

Στη διάρκεια των γιορτών θα δοθούν τρεις βραδινές έκτακτες παραστάσεις την ημέρα των Χριστουγέννων (Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου), την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς (Τετάρτη 1 Ιανουαρίου).
Διάρκεια: 120’ (Διάλειμμα 10’)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 
Κάθε Κυριακή, στις 11:00 
Έκτακτες βραδινές παραστάσεις: 
Χριστούγεννα-Τετάρτη 25/12, Πέμπτη 26/12, Πρωτοχρονιά-Τετάρτη 01/01, στις 20:00


ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ» του Σάιμον Στήβενς (Β’ Εκδοχή - 2ος Χρόνος)
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη
ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ)
Ο Κρίστοφερ είναι ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι, με ειδικές ικανότητες και εξαιρετικό ταλέντο στα μαθηματικά. Η κοινωνική του συμπεριφορά συχνά τον δυσκολεύει στην καθημερινή του ζωή. Δεν ανέχεται να τον αγγίζει κανείς, παθαίνει κρίσεις όταν ταράζεται και δεν διαχειρίζεται τα συναισθήματά του με τον τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν. Κάποια στιγμή αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο της δολοφονίας ενός σκύλου. Η έρευνα όμως αυτή θα τον οδηγήσει στο να ανακαλύψει μια μεγάλη αλήθεια για την προσωπική του ζωή. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μόνος του, μετά από αυτή την αποκάλυψη;

Στη διάρκεια των γιορτών θα δοθούν τέσσερις βραδινές έκτακτες παραστάσεις την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου.
Διάρκεια: 110’ (Διάλειμμα 10’)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 
Κάθε Σάββατο, στις 17:00
Έκτακτες βραδινές παραστάσεις: 
Πέμπτη 26/12, Παρασκευή 27/12, Πέμπτη 02/01 & Παρασκευή 03/01, στις 21:00


ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ – «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΚΘΒΕ» 
Με το Χρήστο Στανίση
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΜΣ)

«Το πνεύμα των Χριστουγέννων» 
Σάββατο 21 & 28 Δεκεμβρίου 2019

Ημέρες Χριστουγέννων, ημέρες γιορτής!
Όλοι είναι χαρούμενοι, κάνουν τα ψώνια τους και τραγουδούν, τραγούδια γιορτινά. Όμως είναι κάποιος που όχι μόνο δεν του αρέσουν αυτές οι μέρες, αλλά τα βάζει και με όποιον χαίρεται και γιορτάζει. Έτσι ο Καραγκιόζης αποφασίζει να του αλλάξει γνώμη.
Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς διασκευάζεται για τον μπερντέ του Καραγκιόζη.

«Η βασίλισσα του χιονιού» 
Σάββατο 4 & 11 Ιανουαρίου 2020

Ο βασιλιάς των καλικαντζάρων σπάει τον μαγικό καθρέφτη που φέρνει δυστυχία και ατυχία σε καλούς κι ευγενικούς ανθρώπους.
Τα κομματάκια του σκόρπισαν σε όλο τον κόσμο. Όταν ένα κομματάκι έμπαινε στο μάτι κάποιου ότι κι αν κοιτούσε μετά έβλεπε την χειρότερη πλευρά του. Ένα τέτοιο κομματάκι μπήκε και στο μάτι του μικρού Κωνσταντή κι έφυγε μακριά από την φίλη του Κατερίνα.
Η Κατερίνα όμως θέλησε να βρει τον φίλο της κι άρχισε να ψάχνει και να ρωτάει για αυτόν. Έτσι συνάντησε και τον Καραγκιόζη που αποφάσισε να την βοηθήσει. Θα καταφέρουν να τον βρουν;

Διάρκεια: 60΄
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο, στις 17:00


ΜΕΤΑΚΛΗΣΗ - «ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ» της Βιβής Κοψιδά-Βρεττού (2ος χρόνος)
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
Από Τετάρτη 18 έως Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019
Ένας ύμνος στη Γυναίκα-Σύμβολο για τη δύναμη του χαρακτήρα της, τον έρωτα για τη ζωή και την παιδική της αθωότητα! Πρότυπο που τόσο ανάγκη έχουμε στην εποχή μας!
Είναι ένα έργο γραμμένο με την αυθεντική φωνή της ηρωίδας, μιλά για την απίστευτη δύναμή της να ενθουσιάζεται και παράλληλα να υποφέρει. Ν ’αγαπά και παράλληλα να απορρίπτει. Να ψηλώνει την αλήθεια της μέχρι ν ’ακουστεί. Και να ταπεινώνει το ψέμα μέχρι να το αφανίσει. Να είναι ώριμη μέσα στη μοναδική παιδικότητά της. Να είναι επαναστατημένη ακόμη και μέσα στην επίθεση της αρρώστιας της. Να υπερβαίνει με τόλμη ό,τι η εποχή της αδυνατούσε να δεχτεί και να κατανοήσει παράλληλα με τον μεγάλο της έρωτα με τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη. Πολυδούρη-Καρυωτάκης οι εραστές που δεν έσμιξαν ποτέ…
Είναι μια παράσταση αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια, την κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο της γενιάς της…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Κείμενο: Βιβή Κοψιδά-Βρεττού, Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιάννης Νικολαΐδης, Σκηνικά-Κοστούμια: Όλγα Σχοινά, Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαΐδης, Φωτογραφίες: Αθηνά Λεκκάκου - Γ.Φαλκώνης

Μαρία Πολυδούρη η Φωτεινή Φιλοσόφου.
Κώστας Καρυωτάκης ο Νίκος Γιάννακας.
Αφηγητής ο Γιάννης Νικολαΐδης.
Διάρκεια: 80΄(χωρίς διάλειμμα)

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 
Τετάρτη στις 19:00 
Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο, στις 21:15
Κυριακή, στις 20:00



Αναλυτικά το πρόγραμμα παραστάσεων του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου:

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Ο Καραγκιόζης στο ΚΘΒΕ» (17:00)
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Τρεις Αδελφές» (20:30)
Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Μόλλυ Σουήνυ» (21:15)
Βασιλικό Θέατρο, Βρεφικό Θέατρο - «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω» (12:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), Νεανική Σκηνή - «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» (17:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), «Η μεγάλη πλατεία» (20:00)
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών «Μαρία Πολυδούρη» (21:15)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Τρεις Αδελφές» (19:00)
Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Μόλλυ Σουήνυ» (19:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), «Η μεγάλη πλατεία» (19:00)
Βασιλικό Θέατρο, Παιδική Σκηνή - «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» (11:00)
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών «Μαρία Πολυδούρη» (20:00)

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου
Δε θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου
Δε θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις.

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Τρεις Αδελφές» (18:30)
Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Μόλλυ Σουήνυ» (18:30)
Βασιλικό Θέατρο, Παιδική Σκηνή - «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» (20:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), «Η μεγάλη πλατεία» (18:00)
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών «Μαρία Πολυδούρη» (19:00)

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Τρεις Αδελφές» (20:30)
Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Μόλλυ Σουήνυ» (21:15)
Βασιλικό Θέατρο, Παιδική Σκηνή - «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» (20:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), «Η μεγάλη πλατεία» (17:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), Νεανική Σκηνή - «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» (21:00)
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών «Μαρία Πολυδούρη» (21:15)

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Τρεις Αδελφές» (20:30)
Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Μόλλυ Σουήνυ» (21:15)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), «Η μεγάλη πλατεία» (17:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), Νεανική Σκηνή - «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» (21:00)
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών «Μαρία Πολυδούρη» (21:15)

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Ο Καραγκιόζης στο ΚΘΒΕ» (17:00)
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Τρεις Αδελφές» (20:30)
Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Μόλλυ Σουήνυ» (21:15)
Βασιλικό Θέατρο, Βρεφικό Θέατρο - «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω» (12:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), Νεανική Σκηνή - «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» (17:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), «Η μεγάλη πλατεία» (20:00)
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών «Μαρία Πολυδούρη» (21:15)

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Τρεις Αδελφές» (19:00)
Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Μόλλυ Σουήνυ» (19:00)
Βασιλικό Θέατρο, Παιδική Σκηνή - «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» (11:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), «Η μεγάλη πλατεία» (19:00)
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών «Μαρία Πολυδούρη» (20:00)

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου
Δε θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου
Δε θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου (ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ)
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Τρεις Αδελφές» (18:30)
Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Μόλλυ Σουήνυ» (18:30)
Βασιλικό Θέατρο, Παιδική Σκηνή - «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» (20:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), «Η μεγάλη πλατεία» (18:00)

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Τρεις Αδελφές» (20:30)
Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Μόλλυ Σουήνυ» (21:15)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), «Η μεγάλη πλατεία» (17:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), Νεανική Σκηνή - «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» (21:00)

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Τρεις Αδελφές» (20:30)
Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Μόλλυ Σουήνυ» (21:15)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), «Η μεγάλη πλατεία» (17:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), Νεανική Σκηνή - «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» (21:00)

Σάββατο 4 Ιανουαρίου
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Ο Καραγκιόζης στο ΚΘΒΕ» (17:00)
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Τρεις Αδελφές» (20:30)
Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Μόλλυ Σουήνυ» (21:15)
Βασιλικό Θέατρο, Βρεφικό Θέατρο - «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω» (12:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), Νεανική Σκηνή - «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» (17:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), «Η μεγάλη πλατεία» (20:00)

Κυριακή 5 Ιανουαρίου
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Τρεις Αδελφές» (19:00)
Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, «Μόλλυ Σουήνυ» (19:00)
Βασιλικό Θέατρο, Παιδική Σκηνή - «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» (11:00)
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), «Η μεγάλη πλατεία» (19:00)

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge