ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
19-1-2020

Τελευταίες παραστάσεις για τρεις αγαπημένες παραγωγές του ΚΘΒΕ

Ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων τον Ιανουάριο

Τελευταίες παραστάσεις για τρεις αγαπημένες παραγωγές του ΚΘΒΕ

Τρεις αγαπημένες παραγωγές του ΚΘΒΕ ολοκληρώνουν τον κύκλο παραστάσεών τους τον Ιανουάριο:

«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά έως την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στο Βασιλικό Θέατρο.

«Ο Καραγκιόζης στο ΚΘΒΕ», με τον Χρήστο Στανίση έως το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

«Τρεις αδελφές» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, έως την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.


ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ)
«Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» της Άλκης Ζέη (2ος Χρόνος)
Διασκευή: Σάββας Κυριακίδης, Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Λήξη παραστάσεων: Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020
Μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, ολοκληρώνει και τον δεύτερο χρόνο παρουσιάσεων της. Το αριστούργημα της Άλκης Ζέη, «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» που κέρδισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων θα πραγματοποιήσει μια τελευταία παράσταση, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στις 11:00, στο Βασιλικό Θέατρο.

Ένα μαγικό ταξίδι συναισθημάτων, μια παράσταση για όλη την οικογένεια, η παράσταση βασισμένη στο κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, σε διασκευή των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά και σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, μας μεταφέρει στην Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου, σε ένα μεγάλο περίπατο μέσα από μια σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης, με μόνα εφόδια την παιδική αθωότητα και τα ιδανικά για έναν καλύτερο κόσμο.


Παράλληλα, η Παιδική Σκηνή υποδέχεται από την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, τη νέα της παραγωγή «Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί» του Φόλκερ Λούντβιχ, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι. Μια ανατρεπτική κωμωδία για τις προκαταλήψεις και την πολιτισμική συμφιλίωση, που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών.

Διάρκεια: 120’ (Διάλειμμα 10’)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή, στις 11:00



ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ (ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΕΜΣ)
«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΚΘΒΕ»
Με το Χρήστο Στανίση
Λήξη παραστάσεων: Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020
 
Οι ξεκαρδιστικές περιπέτειες του Καραγκιόζη ζωντανεύουν στη σκηνή του Θεάτρου της ΕΜΣ, για δύο ακόμη παραστάσεις! Πίσω από έναν μεγάλο μπερντέ, ειδικά κατασκευασμένες φιγούρες ύψους περίπου ενός μέτρου, ο Χρήστος Στανίσης, μαθητής του σπουδαίου Ευγένιου Σπαθάρη, παρουσιάζει ένα απολαυστικό παιχνίδι φωτός και σκιάς. Μαζί επί σκηνής, τρεις εξαιρετικοί μουσικοί: Μιχάλης Αναστασίου (τραγούδι, λαούτο, ούτι), Μελίνα Μπιτζίδου (σαντούρι, τραγούδι), Χρήστος Δανάς (βιολί, τραγούδι). Οι παραστάσεις εντάσσονται στις εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια του ΚΘΒΕ, που θα κορυφωθούν το 2021.
 
«Η χρυσομαλλούσα κόρη» [Σάββατο 18 & 25 Ιανουαρίου 2020]
Ο Κωνσταντής αγάπησε την όμορφη χρυσομαλλούσα βλέποντάς την σε μια ζωγραφιά. Αποφασίζει να πάει να την βρει για να την παντρευτεί. Μαζί του παίρνει και τον Καραγκιόζη που το κεφάλι του κατεβάζει σκαρώματα. Ψάχνουν παντού αλλά δεν την βρίσκουν πουθενά, γιατί η χρυσομαλλούσα κόρη έχει ένα μυστικό. Αλλάζει μορφές και κατοικεί σε τέσσερις πύργους.
Θα καταφέρουν να την βρουν και να την παντρευτεί ο Κωσταντής;
 
Διάρκεια: 60΄ (χωρίς διάλειμμα)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο, στις 17:00
 


ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΜΣ)
«ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ» του Αντόν Τσέχωφ
Μετάφραση: Γιώργος Σεβαστίκογλου
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Λήξη παραστάσεων: Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
 
Τελευταίες εβδομάδες παραστάσεων για τις «Τρεις Αδελφές», το εμβληματικό έργο του Αντόν Τσέχωφ, σε αριστουργηματική μετάφραση του Γιώργου Σεβαστίκογλου και η σκηνοθετική μαεστρία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, που κέρδισε φέτος το θεατρικό κοινό της Θεσσαλονίκης.
  
Οι τρεις αδελφές και ο αδελφός τους ο Αντρέι, με τον ενθουσιασμό της νιότης, τις αξίες και τα εφόδια της αστικής τους καταγωγής, οραματίζονται μια λαμπερή ζωή, μακριά, στη Μόσχα. Ο καιρός περνάει και αυτοί συνεχίζουν να διαμένουν στη μικρή επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, όπου ένας άλλος τρόπος ζωής, πολύ μακρινός και ξένος −σχεδόν χυδαίος− στοιχειώνει την καθημερινότητά τους και σταδιακά τους αλλοτριώνει. Το μέλλον πλησιάζει και επιφυλάσσει νέες ματαιωμένες προσδοκίες.
 
Ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας, ένα έργο στο οποίο ο Τσέχωφ αναμετριέται με θέματα υπαρξιακά, ακόμη και μεταφυσικά. Ένα έργο σπουδή στον ψυχισμό του δυτικού ανθρώπου, μια ιστορία για τα όνειρα και τον συμβιβασμό, τις προσδοκίες και την πραγματικότητα.
 
Διάρκεια: 180’ (Διάλειμμα 10’)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, στις 18:30 | Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο, στις 20:30 |Κυριακή, στις 19:00
Με αγγλικούς και ρωσικούς υπέρτιτλους κάθε Σάββατο.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge