ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
21-1-2020

Συγκίνηση στην πρεμιέρα της παράστασης «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;»

Της Χρύσας Σπηλιώτη

Συγκίνηση στην πρεμιέρα της παράστασης «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;»

Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης δόθηκε η πρεμιέρα του έργου της Χρύσας Σπηλιώτη, «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;», το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στη σκηνή του Μικρού Θεάτρου Μονής Λαζαριστών. Η παράσταση αυτή αποτελεί φόρο τιμής στην πρόωρα αδικοχαμένη ηθοποιό, συγγραφέα και σκηνοθέτη, τη «δική μας» Χρύσα, έναν σπάνια φωτεινό άνθρωπο που υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΘΒΕ (2015 – 2018).

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα νεοελληνικής γραφής. Η Λίζα και η Καίτη, δύο γυναίκες που μεγαλώνουν μαζί, παλεύουν, η μία μέσα από την άλλη, να ανακαλύψουν τη δική τους Αμερική, την εαυτό τους. Οι δύο ηρωίδες του έργου καταφέρνουν με χιούμορ και ελαφρότητα να αποτυπώσουν μια ολόκληρη κοινωνία και μια ολόκληρη γενιά. Οι γρήγοροι διάλογοι παρασύρουν τον θεατή σε ένα ταξίδι που μοιάζει να διαρκεί μια στιγμή. Όπως άλλωστε και η ίδια η ζωή.

Οι θεατές παρακολούθησαν το τρυφερό αυτό ταξίδι ενηλικίωσης μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Σοφίας Πάσχου και καταχειροκρότησαν τους συντελεστές και τις ηθοποιούς της παράστασης.

Δείτε περισσότερα για την παράσταση εδώ.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge