ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
25-2-2020

«Η Φωνή της Λουντμίλα» με την Ηρώ Μουκίου στο Θέατρο Αυλαία

Για δύο παραστάσεις

«Η Φωνή της Λουντμίλα» με την Ηρώ Μουκίου στο Θέατρο Αυλαία

«Η Φωνή της Λουντμίλα» με την ερμηνεία της Ηρώ Μουκίου, είναι μια συγκλονιστική παράσταση, που θα μας θυμίσει το τραγικό ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ, στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Μαρτίου 2020.

Ένα χρονικό, της έκρηξης που άλλαξε την ιστορία του πλανήτη, ένα ντοκιμαντέρ με την εκ βαθέων εξομολόγηση της 22χρονης τότε, Λουντμίλα που βίωσε τη φρίκη της έκρηξης ενώ ο άντρας της ήταν ο πρώτος πυροσβέστης που πλήρωσε με τη ζωή του, επιχειρώντας στον πυρηνικό αντιδραστήρα. Ήταν μόλις 25 ετών…

Το ξημέρωμα της 26ης Απριλίου 1986 στο Τσερνόμπιλ, ο πυρηνικός αντιδραστήρας εξερράγη αλλάζοντας την ιστορία του πλανήτη. Οι επιπτώσεις αυτής της έκρηξης κατά πολύ χειρότερες από τη βόμβα στη Χιροσίμα, κάνουν αισθητή την παρουσία τους ακόμα και σήμερα 34 χρόνια μετά και η παράσταση γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ αν αναλογιστούμε το τραγικό συμβάν στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, καθώς και πυρηνικά εργοστάσια που ξεφυτρώνουν ολοένα γύρω μας και ανά τον κόσμο!

Το έργο αφορά την ιστορία της γυναίκας που στα 22 της χρόνια έζησε τη φρίκη της έκρηξης του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσερνόμπιλ. Ο άντρας της ήταν ο πρώτος πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του στα 25 του, επιχειρώντας στον πυρηνικό αντιδραστήρα.

Ο Gunnar Bergdahl εδώ και 30 χρόνια ασχολείται εντατικά με τα θέματα αυτά και ειδικά με το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ, πήρε συνεντεύξεις από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα, -βρέθηκε με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή -στο τόπο της έκρηξης συλλέγοντας στοιχεία και κατάφερε να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Σουηδία είναι μαζί με άλλες όμορες χώρες από τις πρώτες που μετέδωσαν την είδηση και ένοιωσαν άμεσα να απειλούνται από τη ραδιενέργεια.

«Το Τσερνόμπιλ παραμένει ένα μυστήριο που περιμένει από μας τη λύση του. Ίσως ήταν ένα άγημα στον 21ο αιώνα…Μια πρόκληση για τον νέο αιώνα….» γράφει ο Σουηδός δημοσιογράφος στο βιβλίο του.

Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Greenpeace και της WWF το έργο «Η φωνή της Λουντμίλα» με την Ηρώ Μουκίου, από το ομώνυμο βιβλίο του Σουηδού δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Gunnar Bergdahl, παρουσιάστηκε για 2 συνεχείς χρονιές σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας και περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συντελεστές
Μετάφραση: Ηρώ Μουκίου
Σκηνοθεσία: Άρης Μπαφαλούκας
Σκηνικά - κοστούμια: Δημήτρης Κακριδάς
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
Φωτογραφίες: Μέμη Γιολδάση

Τη Λουντμίλα ερμηνεύει η Ηρώ Μουκίου



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Μαρτίου 2020
Στις 21:00

Πού?
Θέατρο Αυλαία
Πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Επικοινωνία
2310 230013

Θέατρο Αυλαία

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge