ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
24-1-2023

«Αδέσποτα» από την ομάδα ΗΙΡΡΟ

Μια παράσταση για παιδιά με θέμα τα αδέσποτα ζώα

«Αδέσποτα» από την ομάδα ΗΙΡΡΟ
KIDS

H ομάδα Hippo παρουσιάζει τη νέα της διαδραστική παράσταση με τίτλο «Αδέσποτα». Ένα θεατρικό έργο γραμμένο από τους Φώτη Δούσο, Αλέξανδρο Ράπτη και Καλλιόπη Φύκαρη για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με θέμα τα αδέσποτα ζώα και την ευαισθησία απέναντί τους. Μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές, χιούμορ και συγκίνηση.

Η Υπόθεση:

Ο Δήμαρχος θέλει να ετοιμάσει την πόλη του ώστε να δεχτεί το βραβείο της Πιο Καθαρής Πόλης από την ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μαζί με τον γραμματέα του καταστρώνουν το καλύτερο σχέδιο εξυγίανσης και καθαρισμού της πόλης. Το μόνο εμπόδιο στην τελειοποίηση του σχεδίου του είναι τα αδέσποτα της πόλης τα οποία άθελά τους τη βρωμίζουν.

Τι συμβαίνει όταν τα αδέσποτα ζωάκια διεκδικούν τα δικαιώματά τους; Και πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν όταν οι αρχές της πόλης αποφασίζουν να τα ξεφορτωθούν;

Λίγα λόγια για το έργο:
Τα Αδέσποτα είναι ένα ευφάνταστο σύγχρονο παραμύθι για παιδιά που αφηγείται την ιστορία ενός αδέσποτου σκύλου και μιας αδέσποτης γάτας στον αγώνα τους να επιβιώσουν μέσα σε αφιλόξενο και εχθρικό περιβάλλον. Τα θέματα του έργου έχουν πολυπρισματική αντιμετώπιση καθώς βλέπουμε παράλληλα και τις προσπάθειες των αρχών της πόλης να τη διατηρήσουν καθαρή και αψεγάδιαστη. Οι προσπάθειες διατήρησης της καθαριότητας έρχονται σε σύγκρουση με την ύπαρξη των αδέσποτων και τότε όλοι καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται μια υπέρβαση για να δοθεί λύση.

Ανάμεσα στα παραστασιακά κομμάτια του έργου μπαίνουν εμβόλιμα δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικού δράματος, δημιουργώντας έτσι για τους μικρούς θεατές μια πλούσια βιωματική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.

Οι παιδαγωγικοί στόχοι της παράστασης προσβλέπουν στην ανάπτυξη και προώθηση του φιλοζωικού αισθήματος και την ενίσχυση της οικολογικής σκέψης και συμπεριφοράς μέσα από την αγάπη και τον σεβασμό προς όλα τα έμβια όντα.

Η θεατρική ομάδα Hippo Theatre Group συνεχίζοντας το ιδιαίτερο είδος του σωματικού θεάτρου που η ίδια έχει επινοήσει (kinemo), δημιουργεί μια παράσταση με κυρίαρχα στοιχεία την έντονη σωματικότητα, την υψηλή ενέργεια, τη ζωντανή μουσική και την ιδιαίτερη κινησιολογία, προσφέροντας ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέαμα.

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο: Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης, Καλλιόπη Φύκαρη
Ιδέα: Σίσσυ Ιγνατίδου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης - Φώτης Δούσος
Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Μάσκες: Ζενεβιέβ Αθανασοπούλου
Μουσική: Αλέξανδρος Ράπτης
Κίνηση: Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Διάκου
Οργάνωση Παραγωγής - Φωτογραφίες – Trailer: Αλέξανδρος Ράπτης
Αφίσα: Χρυσούλα Κοροβέση
Παραγωγή: Hippo Theatre Group

Παίζουν:
Δάφνη Μουτζίκου, Βιβή Τσόρμπα


Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 από τους Αλέξανδρο Ράπτη και Φώτη Δούσο. Δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου (ενήλικου & παιδικού) καθώς επίσης και του Εκπαιδευτικού Δράματος. Χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις και αριθμεί στο ενεργητικό της πολλές παραστάσεις για παιδιά που ανέβηκαν πρώτη φορά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α.

Οργανώνει παραστάσεις σωματικού θεάτρου, σεμινάρια και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες με εκπαιδευτική μέριμνα, αγάπη και κέφι στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Είναι από τους ελάχιστους θεατρικούς οργανισμούς της χώρας μας που ειδικεύεται στο Εκπαιδευτικό Δράμα. Από το 2021, διοργανώνει το E-school, παρουσιάζοντας διαδικτυακά καλλιτεχνικά σεμινάρια σε παιδιά και ενήλικες.

Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη (Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία), Η.Π.Α., Καναδά και Αυστραλία.

Ανάμεσα στις πιο σημαντικές στιγμές της ομάδας συγκαταλέγονται οι εξής:
παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας (2014)
διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικό στυλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς από την Ινδία και το Νεπάλ στο Thespo19, το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου της Βομβάης στην Ινδία (2017)
κατάκτηση του δεύτερου βραβείου στο STRUS, το 1ο Διεθνές Multi – Genre Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Θεάτρου με την παράσταση Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα που διεξήχθη στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας (2021).


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023
Στις 12.00
Διάρκεια: 55'

Πού?
Μικρή Σκηνή
Επταλόφου 14, Κ. Τούμπα

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 7 ευρώ
Εισιτήρια online: https://www.viva.gr/tickets/theater/adespota/

Επικοινωνία - κρατήσεις
6944 503 542

Μικρή Σκηνή

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge