ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
29-1-2023

Άνοιξε η αυλαία για την «Tριλογία του Παραθερισμού»

Μια αριστοτεχνικά δομημένη κωμωδία που κέρδισε το κοινό

Άνοιξε η αυλαία για την «Tριλογία του Παραθερισμού»

Η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του ΚΘΒΕ «Η Τριλογία του Παραθερισμού» του Κάρλο Γκολντόνι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, μέσα στο κατάμεστο από θεατές Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου.

Μια εξαιρετική κωμωδία χαρακτήρων, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη,και ταυτόχρονα μια κοινωνική κριτική απέναντι στις νοοτροπίες και τα πάθη της ανθρώπινης φύσης, που παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο, «ζωντάνεψε» επί σκηνής αναδεικνύονταςτη διαχρονικότητα της γραφής του μεγάλου Ιταλού δραματουργού.

Είναι γλυκός, είναι πικρός.
Είναι ένα θαύμα αυτός ο Παραθερισμός…


Ο Γκολντόνι σατιρίζει τη μανία των αστών να αντιγράφουν τη μόδα και τους τρόπους των αριστοκρατών, μη διστάζοντας να καταφύγουν σε υπέρογκα δάνεια που τους οδηγούν σε οικονομική καταστροφή.Σε αυτό το παιχνίδι των ψευδαισθήσεων, όλοι περνούν τον χρόνο τους αντιγράφοντας τον γείτονά τους, η δημιουργία εντυπώσεων είναι το μόνο που ενδιαφέρει, το χρήμα κτίζει και γκρεμίζει ερωτικούς δεσμούς και ο έρωτας ποτέ δεν ικανοποιείται.

Η ευρηματική μετάφραση, η σκηνοθετική μαεστρία, η υψηλή αισθητική και η εικαστική ματιά της bijouxdekant, τα εμπνευσμένα σκηνικά και κοστούμια, καθώς και οι δυνατές ερμηνείες των ηθοποιών κέρδισαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών της κλασικής αυτής κωμωδίας, της οποίας οι παραλληλισμοί με το σήμερα αφήνουν, στο φινάλε της παράστασης, μια γλυκόπικρη γεύση.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge