ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
16-3-2023

«Τι είναι Ερωτας: οι ΤΟΠ 20 απαντήσεις»

Στο Θέατρο Άνετον

«Τι είναι Ερωτας: οι ΤΟΠ 20 απαντήσεις»

Η παράσταση «Τι είναι ο Έρωτας? Οι ΤΟΠ 20 Απαντήσεις» κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης 2023 στο Θέατρο Άνετον.

Σημειώνουν οι συντελεστές:
«Η παράσταση ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ: οι ΤΟΠ 20 απαντήσεις είναι μια προσπάθεια να πλησιάσουμε το πιο κλισέ ερώτημα όλων των εποχών. Στην μεταμοντέρνα εποχή οι προσλαμβάνουσες για το θέμα "έρωτας" είναι αμέτρητες και ετερόκλητες (όπως και για κάθε θέμα άλλωστε). Προπονηθήκαμε χρόνια να κολυμπάμε μέσα στο αχανές πλέγμα απόψεων που μας διαμορφώνουν άθελά μας: οι οδηγοί επιβίωσης, το ατελείωτο chatάρισμα, τα πρότυπα των media. Κι ύστερα: η φιλοσοφία, η λογοτεχνία, η ίδια η καθημερινότητα. Στα 25 μας, έχουμε ήδη ακούσει, δει, συζητήσει τα πάντα γύρω από τον έρωτα.

Έχουμε όμως βιώσει; Είμαστε βέβαιοι ότι ξέρουμε τι είναι έρωτας μόνο και μόνο επειδή μάθαμε να είναι παντού τριγύρω μας, με διάφορες μορφές. Αλλά ακόμα κι αν ανήκουμε σε εκείνους που έχουμε ζήσει τον έρωτα, είμαστε βέβαιοι ότι ξέρουμε τι είναι;
«Ερωτεύομαι» θα πει να μπορώ να μεταποιώ αυτήν τη στεγνή κατασκευή που συνήθισα να είμαι. Αυτό όμως το πιστεύουμε εμείς και αυτό που πιστεύει ένας ή κάποιοι μόνο δεν αρκεί για να αποκαλυφθεί η ερωτική πραγματικότητα σήμερα.

Τι είναι έρωτας λοιπόν; Από ποιους παράγοντες εξαρτάται η απάντηση; Πόσο διαθέσιμοι/ες είμαστε γι’ αυτόν και πόσο ελεύθεροι/ες να τον απολαύσουμε; Δύο σώματα που καλούνται να μιλήσουν, να υμνήσουν, να αγγίξουν τον έρωτα. Πάνω σε σκάλες, κάτω στο πάτωμα, πάνω σε κερκίδες, πλάι σε μικρόφωνο.

20 απαντήσεις μέσα σε 20 εικόνες.
Μην τις ψάξεις στο ίντερνετ, αλλού ψάξε!
Μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τη νέα γενιά, για τη νέα γενιά, με θέμα τον Έρωτα σήμερα, σε σκηνοθεσία Ελευθερίας Καμπαγιοβάνη και δραματουργία Δημήτρη Μαχαιρίδη.
Μια προσπάθεια να πλησιάσουμε πιο κοντά στην απάντηση του ερωτήματος "τι είναι ο έρωτας". Στη δική μας απάντηση, στη δική σας απάντηση, στη δική σου απάντηση… Η αντίστροφη μέτρηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει!

Μια ομάδα πέντε νέων δημιουργών μιλούν με απλότητα, χιούμορ και αισθαντικότητα για τον Έρωτα στην σύγχρονη εποχή, μέσα από τις τεχνικές του Devised Theatre (Θέατρο της Επινόησης). Δύο performers (Θανάσης Μάζνας, Κατερίνα Σωτηρίου) και ένας μουσικός επί σκηνής (Κωστής Παλαιογιάννης) μας δίνουν τις δικές τους 20 ΤΟΠ απαντήσεις (όπως προέκυψαν μετά από ζύμωση) για το τι είναι επιτέλους ο Έρωτας».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ελευθερία Καμπαγιοβάνη
Δραματουργία/Βοηθός σκηνοθέτιδας: Δημήτρης Μαχαιρίδης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κωστής Παλαιογιάννης
Διαμόρφωση χώρου: η ομάδα
Γραφιστικος σχεδιασμός: Σοφία Σημάδη
Φωτογραφίες: Γιώργος Χατζησταμάτης Βολονάκης
Επικοινωνία: Μαριάννα Ράντου, LibrArt Performing Arts Ensemble
Εκτέλεση παραγωγής: LibrArt Performing Arts Ensemble

Επί σκηνής: Θανάσης Μάζνας, Κατερίνα Σωτηρίου, Κωστής Παλαιογιάννης

*Η παράσταση δημιουργήθηκε αρχικά στα πλαίσια διπλωματικών εργασιών σκηνοθεσίας και δραματουργίας, στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με επόπτριες καθηγήτριες τη Δανάη Θεοδωρίδου και την Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, αντίστοιχα.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Τρίτη 28 Μαρτίου στις 21.00 (θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση μετά το τέλος της παράστασης με τους συντελεστές)
Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 21.00

Πού?
Θέατρο Άνετον
Παρασκευοπούλου 42

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Μειωμένο (ατέλεια, φοιτητικό, άνεργοι): 8 ευρώ

Επικοινωνία - κρατήσεις θέσεων
697 719 6614, 698 661 4274

Θέατρο Ανετον

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge