ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
21-3-2023

«Στο πέμπτο σκαλοπάτι» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν

Στο Θέατρο Φαργκάνη

«Στο πέμπτο σκαλοπάτι» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη παρουσιάζουν το διάσημο αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ «Στο πέμπτο σκαλοπάτι» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο Θέατρο Φαργκάνη Art στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τόνυ και η Μάργκοτ ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Όταν στη ζωή της Μάργκοτ εμφανίστηκε ο Μαξ, σύννεφα σκέπασαν το γάμο τους και το ενδεχόμενο μιας δολοφονίας έγινε πλέον ορατό.

Ο Τόνυ σχεδιάζει το τέλειο έγκλημα. Παντρεύτηκε τη Μάργκοτ για τα χρήματά της και –τώρα που εκείνη τον απατά με τον Μαξ– σκοπεύει να τη δολοφονήσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για τη δολοφονία προσλαμβάνει έναν παλιό γνωστό του, άνθρωπο του υποκόσμου. Όσα θ’ ακολουθήσουν θα συμπαρασύρουν όλους τους ήρωες σ’ ένα σκοτεινό μυστήριο, όπου τα φαινόμενα απατούν. Την υπόθεση θ’ αναλάβουν να εξιχνιάσουν ένας αστυνομικός επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ και ο εραστής της Μάργκοτ.

«Στο πέμπτο σκαλοπάτι» το κοινό καλείται να γίνει μάρτυρας της εκτέλεση μιας εν ψυχρώ δολοφονίας, και πάνω απ’ όλα να παρακολουθήσει ένα κλασικό αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα. Η αριστοτεχνική κατασκευή του πλέκει έναν ισχυρό ιστό γεμάτο εκβιασμούς, ανατροπές, αποκαλύψεις, παράνομες σχέσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή ως το τέλος.

Το έργο δεν άργησε ν’ ανακαλύψει ο μαιτρ του είδους, Άλφρεντ Χίτσκοκ, που δημιούργησε τη σαρωτικά επιτυχημένη κινηματογραφική του μεταφορά.

Κριτικές
Ατμοσφαιρική και αριστοτεχνική σκηνοθεσία που μαγνητίζει και καθηλώνει μέχρι το τελευταίο λεπτό σε μια εξαιρετική εμπειρία. Ένα αστυνομικό θρίλερ όπως θα έπρεπε να είναι και μια σπουδαία παράσταση. Κλασικό χιτσκοκικό σασπένς εξαιρετικά εκτελεσμένο, με υπέροχη σκηνοθεσία και δουλεμένες, εξαιρετικές ερμηνείες. Μια παράσταση που κάθε φορά που τη βλέπεις την απολαμβάνεις όλο και περισσότερο. Μην τη χάσετε!
Βίβιαν Μητσάκου, 7.2.2023

Μια παράσταση απολαυστική και χειμαρρώδης σαν φιλμ νουάρ που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή ως το τέλος. Η κινηματογραφική σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν οδηγεί σε μια παράσταση που κυλά σαν νερό από την αρχή μέχρι το τέλος, με καλό ρυθμό και στιγμές που κόβουν την ανάσα. Ερμηνείες καλοδουλεμένες από τους λαμπερούς πρωταγωνιστές βασισμένες στα βλέμματα και τη σωματικότητα. Ηθοποιοί εξαιρετικοί, πανάξιοι απέναντι στο απαιτητικό κοινό τους. Μια παράσταση με ατμόσφαιρα μυσταγωγίας μαυλιστικής σχεδόν σε στιγμές. Τη συστήνω την παράσταση.
Γεωργία Δρακάκη, 08.02.2023

Ο ενορχηστρωτής Αλέξανδρος Κοέν σκηνοθετεί ένα κινηματογραφικής αίσθησης αστυνομικό θρίλερ, τύπου film noir, όπου το κλασικό χιτσκοκικό σασπένς συναντά το δρόμο της κάθαρσης. Μια καλή παράσταση για το ανέφικτο του τέλειου εγκλήματος.
Ντίνα Καρρά, 15.2.2023

Συντελεστές
Μετάφραση - σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Μουσική - ηχητικό περιβάλλον: Ecati
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστιάννα Μαριόλη
Επικοινωνία-προβολή: Αγλαΐα Παγώνα
Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη
Παραγωγή: Θοδωρής Μαροσούλης

Πρωταγωνιστούν:
Αλέκος Συσσοβίτης, Φαίη Ξυλά, Αποστόλης Τότσικας, Χρήστος Σπανός και ο Γιάννης Στεφόπουλος


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 στις 18:15 και στις 21:15
Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στις 18:15 και στις 21:15
Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 18:15 και στις 21:15
Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στις 18:15 και στις 21:15

Πού?
Θέατρο Φαργκάνη Art
Αγίου Παντελεήμονος 10

Εισιτήρια

Γενική είσοδος από 15 ευρώ

Επικοινωνία
2310 208007

Φαργκάνη Art

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge