ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
24-3-2023

Δωρέαν εισιτήρια από το ΚΘΒΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

140 προσκλήσεις - εισιτήρια για τον μαγικό κόσμο της υποκριτικής τέχνης

Δωρέαν εισιτήρια από το ΚΘΒΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
FREE

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, που είναι η 27η Μαρτίου, μαζί με το κοινό του που έκανε πράξη την προτροπή των ανθρώπων του ΚΘΒΕ «Θέατρο Ξανά».

Την Κυριακή 26 Μαρτίου θα ακούγεται σε όλες τις θεατρικές σκηνές του ΚΘΒΕ το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023 που υπογράφει η σπουδαία Αιγύπτια ηθοποιό, Samiha AYOUB (Σαμίχα Αγιούμπ), η οποία έχει διακριθεί για τις ερμηνείες και το έργο της στο θέατρο, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων στο μήνυμά της αναφέρει:

«Αυτό που κάνουμε στον κόσμο του θεάτρου ως θεατρικοί συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, ποιητές, μουσικοί, χορογράφοι και τεχνικοί, όλοι μας ανεξαιρέτως, είναι μια πράξη δημιουργίας ζωής που δεν υπήρχε πριν ανέβουμε στη σκηνή. Αυτή η ζωή αξίζει ένα στοργικό χέρι να την κρατάει, ένα 3 στοργικό στήθος να την αγκαλιάζει, μια ευγενική καρδιά να τη συμπονάει και ένα νηφάλιο μυαλό να της παρέχει τους λόγους που χρειάζεται για να συνεχίσει και να επιβιώσει».

«Η παγκόσμια ημέρα θεάτρου φέτος, βρίσκει τις σκηνές της χώρας μας και όχι μόνο, ορθάνοιχτες, χωρίς περιορισμούς και το κυριότερο, γεμάτες από το αναπόσπαστο συστατικό της ολοκλήρωσης μιας θεατρικής πράξης, τους θεατές. Καλλιτέχνες και κοινό, επέστρεψαν διψασμένοι, έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια περιορισμών και ανταμώνουν καθημερινά συνδιαλεγόμενοι. Φέτος, ολόκληρη η χρονιά δείχνει να ανήκει στις παραστατικές τέχνες και ειδικότερα στο θέατρο. Το ελληνικό θέατρο συγκεκριμένα, στο σύνολο του διανύει μια από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας του, τόσο σε καλλιτεχνικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό.

Ο κόσμος γύρισε με τρομερή ορμή και μαζικότητα, μέσα στους χώρους που τόσο στερήθηκε το προηγούμενο-μεγάλο- διάστημα. Όλοι εμείς που έχουμε τη χαρά και την τιμή να εργαζόμαστε για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρακολουθούμε το κοινό της πόλης μας, να έχει επιστρέψει στις σκηνές του δικού του θεάτρου και να αγκαλιάζει τις παραστάσεις των εξαιρετικών καλλιτεχνών που φιλοξενούνται σε αυτές. Το σύνθημα εκκίνησης της φετινής χρονιάς ‘’Θέατρο ξανά’’, οικοιοποιήθηκε και επαληθεύτηκε από τους φίλους θεατές, με τον τρόπο που ονειρευτήκαμε. Η παγκόσμια ημέρα θεάτρου φέτος, μοιάζει να εορτάζεται κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους. Άλλωστε το θέατρο είναι γιορτή!», τονίζει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέρης Πελτέκης.

Το ΚΘΒΕ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου προσφέρει στους θεατές 140 προσκλήσεις- εισιτήρια για το μαγικό κόσμο της υποκριτικής τέχνης, την Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ, www.ntng.gr και να δηλώσουν συμμετοχή για:

50 διπλέςπροσκλήσεις για την παράσταση «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών

50 διπλέςπροσκλήσεις για την παράσταση «Εχθροί», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθηνού στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

25 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Αλγο- ρυθμος» σε σύλληψη- σκηνοθεσία Αλεξάνδρας Καζάζου και Ελεάνας Γεωργούλη στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

15 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Σ' εσάς που με ακούτε» σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

*Εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης στην παράσταση «Ο Κατά φαντασίαν ασθενής» ενδέχεται κάποιες από τις θέσεις που θα κληρωθούν να βρίσκονται στο εξώστη.


Για να δηλώσετε συμμετοχή:
1. Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα για να παρακολουθήσετε  παράσταση   ή πρόβα 
2. Κάντε mention τον φίλο ή φίλη που θέλετε να παρακολουθήσετε την παράσταση ή πρόβα μαζί του!
Οι τυχεροί θα ενημερωθούν με email.

Πληροφορίες: Τ. 2315 200 200
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge