ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
9-5-2023

Τελετή Απονομής των 12ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης

Στο θέατρο Αυλαία

Τελετή Απονομής των 12ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης

Ανακοινώνεται η διεξαγωγή της Τελετής Απονομής των 12ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης 2023. Στόχος της διοργάνωσης ήταν πάντα τα «Βραβεία» να κάνουν ένα κύκλο σ’ όλα τα θέατρα της Θεσσαλονίκης και σε καμία περίπτωση να μην ταυτιστούν με χώρους και ιδιοκτησίες. Έτσι, μετά τις διπλές διοργανώσεις σε Αριστοτέλειον, Κολοσσαίον και ΚΘΒΕ και μια σε Αθήναιον, η φετινή Τελετή Απονομής των 12ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό και εμβληματικό θέατρο Αυλαία την Παρασκευή 16 Ιουνίου.

Στη φετινή Τελετή Απονομής, μαζί με την παρουσία υποψήφιων καλλιτεχνών από παραστάσεις, θα τιμηθούν εξέχουσες προσωπικότητες για το σύνολο της καλλιτεχνικής τους προσφοράς, ενώ θα συνδράμουν τη βραδιά μουσικοθεατρικά δρώμενα και αφιερώματα. Τα έπαθλα θα αποδώσουν προβεβλημένα πρόσωπα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ θα παραστούν για το πολιτιστικό γεγονός σημαντικοί για την καλλιτεχνική τους πορεία ηθοποιοί και καλλιτέχνες της πόλης.

Ιδιαίτερη σημασία και προβολή δίδεται σε ειδικές κατηγορίες βραβείων όπως είναι οι τοπικοί θίασοι, πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες, βραβεύοντας νέα υποσχόμενα πρόσωπα καθώς και σε μια ερασιτεχνική ομάδα που θα τιμηθεί η ομαδικότητα και η σταδιοδρομία της μέσω αγνών καλλιτεχνικών κριτηρίων και επιλογών της στην παγκόσμια δραματουργία.

Οι νικητές στις 16 κατηγορίες προκύπτουν κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας μιας πολυπρόσωπης Κριτικής Επιτροπής που αποτελείται από ανθρώπους του ευρύτερου πολιτιστικού χώρου, με ιδιαίτερη ενασχόληση στο θεατρικό πεδίο.

Τα τρία σημαντικά «Βραβεία Κοινού» προκύψουν κατόπιν τριών ψηφοφοριών των θεατών μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Οι ψηφοφορίες Κριτικής Επιτροπής και Κοινού:

Οι ψηφοφορίες της Κριτικής Επιτροπής θα΄ ναι όπως πάντα δυο. Η πρώτη αφορά όλες τις παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το τέλος Μαΐου 2022, έως και τις 14 Μαΐου 2023 και η δεύτερη τους Νικητές σε όλες τις κατηγορίες μετά τη δημοσίευση των Υποψηφιοτήτων, Δευτέρα 22 Μαίου 2023

Ενώ η ψηφοφορία Κοινού, είναι τρεις, και πραγματοποιούνται μέσω ειδικής φόρμας. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, αφορούσε παραστάσεις Μαίου – Δεκεμβρίου 2023. Η επόμενη ψηφοφορία αφορά παραστάσεις μηνών Ιανουαρίου – Μαΐου (έως 14/05) και θα αξιολογηθούν το 3ήμερο Πέμπτη 18 – Σάββατο 20 Μαίου. 

Από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα καταρτιστεί η λίστα με τις 10 επικρατέστερες παραστάσεις. Η 3η και τελευταία ψηφοφορία του κοινού θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 25 – Σάββατο 27 Μαΐου, σε αυτή το θεατρόφιλο κοινό ψηφίζει τους 3 Νικητές των Βραβείων Κοινού 2023.

Θέατρο Αυλαία

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις

«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία
«Στα Άκρα» στο Θέατρο Αμαλία

Για λίγες παραστάσεις

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge