ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/6/2013

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Αμφίβολος ο Καράογλου

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευ.Βενιζέλος «κόβουν και ράβουν» με τους επιτελείς τους το νέο κυβερνητικό σχήμα, με τον πρωθυπουργό να οριστικοποιεί, κατ΄αρχήν, τις «γαλάζιες» εξόδους από το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο.

Οι δύο αρχηγοί βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μέσω συνεργατών τους, ενώ σήμερα αναμένεται να συναντηθούν για να καταλήξουν: πρώτον, στη νέα δομή της κυβέρνησης και, δεύτερον, στα πρόσωπα.

Ειλλημμένη θεωρείται η απόφαση για «σπάσιμο» του υπερυπουργείου Ανάπτυξης σε Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Μεταφορών, καθώς ο κ.Σαμαράς έχει διαπιστώσει εδώ και μήνες ότι η ενοποίησή μετά τις περσινές εκλογές δημιούργησε έναν γιγαντιαίο τομέα που δεν απέδωσε.

Πέραν τούτου, η εξέλιξη που πήρε η αξιοποίηση των «ελληνικών» υδρογονανθράκων αναβαθμίζει το χαρτοφυλάκιο Ενέργειας το οποίο φέρεται να διεκδικούν και ο κ.Σαμαράς (δια του νυν αρμόδιου υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου) και ο κ.Βενιζέλος (δια του πρώην αρμόδιου υπουργού Γιάννη Μανιάτη).

Σε κατάτμηση οδηγείται και το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων-Πολιτισμού-Αθλητισμού, του οποίου η περσινή, επίσης, ενοποίηση, δεν απέδωσε.

Από πλευράς ΝΔ «αμετακίνητοι» θεωρείται σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο και οι σημερινοί υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης (όπως κι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης), Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Επικρατείας (και στενός συνεργάτης του κ.Σαμαρά) Δημήτρης Σταμάτης.

Αμφίβολη θεωρείται η παραμονή των υπουργών Εργασίας Γιάννη Βρούτση (συν τοις άλλοις χρεώνεται και πολύ κακή σχέση με το ΠΑΣΟΚ), Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρου Καράογλου.

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος Ευ.Λιβιεράτος και Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης αποτελούσαν μεν πέρυσι το καλοκαίρι επιλογή του κ.Βενιζέλου, ωστόσο προέρχονται από τον τεχνοκρατικό χώρο, οπότε η παραμονή τους θα εξαρτηθεί από το εάν οι δύο αρχηγοί αποφασίσουν είσοδο πολιτικών στελεχών.

Η προσοχή και των δύο εστιάζεται στο «ορφανό» (μετά την παραίτηση του Αντώνη Μανιτάκη) υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς αυτό θα σηκώσει το βάρος των επόμενων απολύσεων στο Δημόσιο (σ.σ. 2.000 επιπλέον μέχρι τον Δεκέμβριο τη στιγμή που η δυστοκία για την εξεύρεση των πρώτων 2.000 ξεπεράσθηκε με το κλείσιμο της ΕΡΤ) και της περίφημης κινητικότητας.

Από πλευράς Μαξίμου η προτίμηση ακούει στο όνομα του Μάκη Βορίδη, ωστόσο η Ιπποκράτους προτιμά εξωκοινοβουλευτικό «παράγοντα υψηλού κύρους» για να σηκώσει το βάρος.

Για το έτερο «ορφανό» (λόγω παραίτησης του Αντώνη Ρουπακιώτη) υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται έντονα το όνομα του νυν αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και πρώην δικαστικού, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Στη σημερινή συζήτηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου θα αποφασισθεί εάν ο δεύτερος αναλάβει, πέραν της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, και το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε μία τέτοια περίπτωση, θα μετακινηθεί ο σημερινός ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος – μετακίνηση που θα προκαλέσει ουκ ολίγες καραμπόλες.

Πηγή:www.capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge