ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/9/2013

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καταδίκασε τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Τραμπουκικές δολοφονικές επιθέσεις κατά μελών του ΚΚΕ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καταδίκασε τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Την στυγερή, εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα «από τον ναζιστή δολοφόνο της Χρυσής Αυγής», καταδίκασε την Πέμπτη με ψήφισμα του το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο καταδίκασε «τις τραμπουκικές δολοφονικές επιθέσεις κατά μελών του ΚΚΕ και άλλων πολιτών και μεταναστών».

Παρατίθεται το ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο:
• Καταδικάζει τη στυγερή, εν ψυχρώ δολοφονία του δημοκράτη και αντιφασίστα πολίτη Παύλου Φύσσα από τον ναζιστή δολοφόνο της Χρυσής Αυγής, καθώς και τις τραμπουκικές δολοφονικές επιθέσεις κατά μελών του ΚΚΕ και άλλων πολιτών και μεταναστών στην ίδια και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας.

• Απαιτεί από την Ελληνική Πολιτεία την ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών και θεσμών που διαθέτει για την αποκάλυψη της φασιστικής βίας και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για την οργάνωση και εκτέλεση των βίαιων επιθέσεων κατά Ελλήνων πολιτών και μεταναστών.

• Καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες, ανεξάρτητα από την κομματική, πολιτική και ιδεολογική τους τοποθέτηση, να απομονώσουν τους εκφραστές της ναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικής και να αποκαλύψουν αυτούς που ενισχύουν με οιονδήποτε τρόπο τους ναζιστές στην πραγματοποίηση των έκνομων δραστηριοτήτων τους.

• Καταδικάζει την άσκηση βίας ως μέσου για την προώθηση ή επιβολή πολιτικών απόψεων και πρακτικών.

• Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε ταύτιση των δημοκρατικών κομμάτων της Βουλής με τις ναζιστικές μεθόδους της Χρυσής Αυγής είναι ανιστόρητη και απαράδεκτη.
• Σημειώνεται ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται εις βάρος του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού τροφοδοτούν την προπαγάνδα και τη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής και πρέπει να τερματιστούν.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τέλος, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, τα Πανεπιστήμια της πόλης μας και τα πολιτικά κόμματα να διοργανώσει αντιναζιστική – αντιφασιστική εκδήλωση, τις επόμενες μέρες μετά από σχετική διαβούλευση με όλους τους ανωτέρω φορείς.

Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή το τραγικό γεγονός της δολοφονίας, εξέδωσε ψήφισμα κατά του νεοναζισμού και του φασισμού.

zougla.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge