ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-12-2013

Η Στοά Μοδιάνο στο σφυρί

Την πρόθεση πώλησης επιβεβαιώνει το ΤΑΙΠΕΔ

Η Στοά Μοδιάνο στο σφυρί

Την πρόθεση πώλησης του ποσοστού του δημοσίου στην ιστορική Αγορά Μοδιάνο επιβεβαιώνει το ΤΑΙΠΕΔ.

Σε έγγραφό του στην Βουλή μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει για την στοά ότι παρουδιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των 150 καταστημάτων της αγοράς παραμένουν κλειστά.
Το αποτέλεσμα είναι τόσο το Δημόσιο, όσο και η τοπική οικονομία να χάνουν σημαντικά έσοδα, επισημαίνεται στο έγγραφο.

Αναλυτικότερα το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει: «Βάσει του τεχνικού ελέγχου, που διενεργήσαμε στο ακίνητο, προκύπτει ότι το εσωτερικό τού κτιρίου βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης, με ιδιαίτερα σημαντικές φθορές στο στατικό σύστημα και τα δίκτυα αυτού. Αυτή η εικόνα εγκατάλειψης, μειώνει σημαντικά την εμπορική και αρχιτεκτονική αξία του ακινήτου, ενώ αποτελεί τον βασικό λόγο που η συντριπτική πλειοψηφία των 150 καταστημάτων της αγοράς παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα τόσο το Δημόσιο, όσο και η τοπική οικονομία να χάνουν σημαντικά έσοδα», επισημαίνεται στο έγγραφο.

Αναφέρεται ακόμη ότι «κατά την αξιολόγηση των προοπτικών αξιοποίησης του ακινήτου, το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου οι τυχόν δυνατότητες ανάπτυξης να έχουν την ευρύτερη δυνατή αποδοχή και να είναι επωφελείς τόσο για την τοπική, όσο και την Εθνική οικονομία. Είναι δε προφανές ότι λόγω του χαρακτηρισμού της χρήσης του ακινήτου ως διατηρητέας, η όποια αξιοποίηση όχι μόνο θα σεβαστεί, αλλά επιπλέον θα αναδείξει την ιστορικότητα και την πολιτιστική αξία της Στοάς Μοδιάνο, προς όφελος των κατοίκων της πόλης».

Η ερώτηση που είχε κατατεθεί από τους βουλευτές Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννη Αμανατίδη, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη και Αναστάσιο Κουράκη, αφορούσε στο ενδεχόμενο να μπει πωλητήριο στο ιστορικό ακίνητο, τη Στοά Μοδιάνο, αλλά και στο ακίνητο στην οδό Θεοφίλου στην ʼνω Πόλη Θεσσαλονίκης το οποίο είχε αγοραστεί από τον «Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης-Θεσσαλονίκη 1997».

Το ΤΑΙΠΕΔ για την ιστορική Στοά Μοδιάνο αναφέρει ότι έχει επιλεχθεί από τους συμβούλους του Ταμείου, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα αξιοποίησης δημόσιων ακινήτων.

ΠΗΓΗ Ράδιο Θεσσαλονίκη
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge