ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-2-2014

Υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Θερμαϊκού ο Τσαμασλής

Προτεραιότητες για να μετατραπεί η περιοχή σε «Θερμαϊκή Ριβιέρα»

Υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Θερμαϊκού ο Τσαμασλής

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Θερμαϊκού ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής στη διάρκεια παρουσίασης του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης Θερμαϊκού, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ξενία» στην Περαία.

Ο κ.Τσαμασλής ανέπτυξε τους κεντρικούς άξονες που αναμένεται να αναβαθμίσουν την εικόνα της περιοχής του Θερμαϊκού και να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου αναδεικνύοντας την σε «Θερμαϊκή Ριβιέρα». Παρόντες ήταν πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι από το Δήμο Θερμαϊκού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα συνεργασία του με τον κ. Τσαμασλή, δίνοντας έμφαση στην αποτελεσματικότητά του σε καίρια ζητήματα του νομού, τόσο από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, όσο και από τη μέχρι τώρα πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων Χάρης Αμμανατίδης.

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους με τίμησαν με την παρουσία τους και όλους όσους με στηρίζουν έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια. Με συγκίνηση, αλλά και με συναίσθηση της ευθύνης προς τα πρόσωπα που απευθύνομαι, γιατί εσείς είστε οι άνθρωποι που με δυναμώσατε, εσείς είστε που προκαλέσατε ουσιαστικά την τύχη μου στο δήμο Θερμαϊκού. Το θέλετε, – το είδα, – το θέλω, το αποδέχομαι και σε λίγο καιρό από τώρα θα μπούμε σε δράση και θα ανακοινώσουμε το όνομα και τα στελέχη του συνδυασμού, που θα φέρει την αλλαγή στην περιοχή του Θερμαϊκού», τόνισε ο κ. Τσαμασλής, εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού στις επικείμενες εκλογές.

Ως στρατηγικό στόχο του, εφόσον εκλεγεί δήμαρχος Θερμαϊκού, ο κ. Τσαμασλής έχει θέσει την αντιμετώπιση της ανεργίας. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μαστίζει τα περισσότερα σπίτια. Το βαρύ πυροβολικό μας αλλά και το όραμα για την αναπτυξιακή ταυτότητα του Δήμου Θερμαϊκού είναι ο τουρισμός. Η στρατηγική μας επιδιώκει να προσελκύσει σημαντικές τουριστικές επενδύσεις, να ενισχύσει το εσωτερικό (από την πόλη της Θεσσαλονίκης) αλλά και τον εξωτερικό (απ’ όλο τον κόσμο) τουρισμό, να δημιουργήσει τουριστικές υποδομές και να αναβαθμίσουν την εικόνα και την ελκυστικότητα της περιοχής. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο τουριστικό brand, τη Θερμαϊκή Ριβιέρα», σημείωσε ο κ.Τσαμασλής.

Οι προτεραιότητες για να μετατραπεί η περιοχή σε «Θερμαϊκή Ριβιέρα», όπως τις προσδιορίζει ο ίδιος, είναι:

1. Η δημιουργία της Alexanderland, του θεματικού πάρκου για τον Μέγα Αλέξανδρο (στα πρότυπα των θεματικών πάρκων του Παρισιού και του Ορλάντο), στην έκταση των κεραιών της Περαίας.
2. Νέα ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Ο κ. Τσαμασλής επισημαίνει ότι πολλές εκτάσεις του Δήμου έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο προτίθεται να ανεγείρει εκεί κατοικίες, τη στιγμή που ήδη υπάρχει απόθεμα δεκάδων χιλιάδων αδιάθετων ακινήτων στην περιοχή, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση, των ήδη μειωμένων εμπορικών αξιών. Επανέλαβε ότι ζητεί την επιστροφή εκτάσεων από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο (όπως τα κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και Επανομής) για να τις αξιοποιήσει για τουριστικές επενδύσεις.
3. Η λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας.
4. Τουριστικές υποδομές: μαρίνα σκαφών αναψυχής μπροστά στο προς αξιοποίηση οικόπεδο της Αγίας Τριάδας, ενυδρείο στη Μηχανιώνα, υφάλου για προώθηση του καταδυτικού τουρισμού σε θαλάσσια περιοχή της Επανομής με εναπόθεση κουφαριών πλοίων και άλλων χρησιμοποιημένων υλικών προς εξερεύνηση, περιβαλλοντικό πάρκο στον υδροβιότοπο της Επανομής με διαδρομές περιπάτου, αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, βοτανικό κήπο και άλλες διαδραστικές περιβαλλοντικές δραστηριότητες.
5. Υπεραξία ακίνητης περιουσίας κατοίκων. Κίνητρα για αγορά κατοικιών από αλλοδαπούς συνταξιούχους.
6. Τουριστικό μάρκετινγκ. Ο κ. Τσαμασλής παρουσίασε και το σχέδιό του για την ανάδειξη των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων ως προϊόντων ονομασίας προέλευσης και η εξαγωγική προώθησή τους (δημιουργία τμήματος προώθησης εξαγωγών στον Οργανισμό Τουρισμού Θερμαϊκού).

Επίσης θέτει δυο όρους στην Πολιτεία και σε όποιον αναλάβει το έργο της εξόρυξης ενεργειακών πόρων στην περιοχή (κοιτάσματα φυσικού αερίου): να διασφαλιστεί με ενεργή εποπτεία του Δήμου η προστασία του περιβάλλοντος και να τροφοδοτηθούν οι κατοικίες και παραγωγικές μονάδες του Θερμαϊκού με άφθονη δωρεάν ενέργεια.

veth.gov.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge