ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-10-2014

Ξουλίδου: ερώτηση για τα λουκέτα στις βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης

Τέσσερα λουκέτα κάθε μέρα..

Ξουλίδου: ερώτηση για τα λουκέτα στις βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, για τα λουκέτα στις βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Προς: τον Υπουργό Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Τέσσερα λουκέτα κάθε μέρα στις βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης στις 1 Οκτωβρίου 2014, στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους 1.091 βιοτεχνικές επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά, εκ των οποίων οι 825 είναι ατομικές επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, έντονη είναι η απροθυμία για έναρξη δραστηριότητας, καθώς στο εννεάμηνο του 2014 έχουν καταγραφεί μόλις 301 νέες επιχειρήσεις, όταν το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013, έκαναν εγγραφή στο μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ ) 498 βιοτεχνίες.

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι το ισοζύγιο μεταξύ εγγραφών - διαγραφών κατά το εξεταζόμενο διάστημα είναι σχεδόν μία προς τρεις, ενώ σε πτώχευση οδηγήθηκαν 21 επιχειρήσεις, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με το εννεάμηνο του 2013, οπότε δεν ξεπερνούσαν τις επτά.

Με δεδομένη την αιμορραγία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από τα αυξανόμενα «λουκέτα» των βιοτεχνιών της Θεσσαλονίκης και την αρνητική κατάσταση που αποτυπώνεται στην αγορά, ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να βελτιωθεί η αρνητική κατάσταση που αποτυπώνεται στην αγορά και να σταματήσουν τα λουκέτα στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης;
2. Με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της έλλειψης ρευστότητας, της αδυναμίας εξεύρεσης τρόπων χρηματοδότησης, του υψηλού κόστους της ενέργειας και του ασταθούς φορολογικού περιβάλλοντος, που εμποδίζουν τον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας;- αναφέρατε συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα που θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα των βιοτεχνιών της Θεσσαλονίκης.
3. Ποιά είναι τα πλέον απαραίτητα μέτρα που μπορεί να λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge