ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-5-2015

Παγκόσμιο συνέδριο Ποντιακής Νεολαίας πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Με τη χορηγία του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ

Παγκόσμιο συνέδριο Ποντιακής Νεολαίας πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Να ενταθεί η προσπάθεια για τη διατήρηση και την ανάπτυξη του ελληνικού πνεύματος σε όλη την υφήλιο, συμφώνησαν σήμερα οι εκπρόσωποι ποντιακών φορέων που έδωσαν το παρών στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ποντιακής Νεολαίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, με τη χορηγία του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ι. Σαββίδης τόνισε ότι αυτήν την εποχή, δεν μπορεί ο ίδιος να μείνει αδιάφορος. Επισημαίνει ακόμη το ρόλο της Πολιτείας στη διατήρηση και ανάπτυξη του ελληνικού πνεύματος παγκοσμίως και υπογραμμίζει τη μέγιστη σημασία που πρέπει να δοθεί στη νεολαία.

«Δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον, αν δεν δώσουμε τη σκυτάλη στους νέους. Εγώ μπορώ μόνο να βοηθήσω, να στηρίξω τις πρωτοβουλίες, εσείς, όμως, να πάτε μπροστά για το καλό του απανταχού Ελληνισμού», είπε ο ισχυρός άνδρας του Δικέφαλου του Βορρά, κατά την έναρξη της Συνδιάσκεψης.

Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν εκπρόσωποι νέων από διάφορες χώρες. Συγκεκριμένα, έδωσαν το παρών οι: Άννα Χιτάροβα (Ένωση Ελληνικών Κοινωνικών Οργανώσεων Αρμενίας), Χαρίσιος Τσαΐρης (Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας), Ευγενία Κοτανίδου (Ένωση Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας), Ισαάκ Αρζουμανίδης (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων), Γιάννης Παπαδόπουλος (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος), Βαγγέλης Κριθαρίδης (Πανελλήνια Ομοσπονδίας Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ).

Ακόμη παραβρέθηκαν οι: Χρήστος Σαββίδης (Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη), Ντίνα Πίερς (Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά), Ιωάννης Καϊσίδης (Ένωση Ελληνικών Κοινοτήτων Καζακστάν), Άλκης Αναστασιάδης (Παγκύπρια Ομοσπονδία Ελληνοποντιακών Συλλόγων), Αικατερίνη Ουζούν (Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας), Βικτωρία Κραβτσένκο (Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ρωσίας), Σοφία Προκοπίδου.

ΟΙ εκπρόσωποι των νέων της Διασποράς αποφάσισαν ότι η δεύτερη Παγκόσμια Συνδιάσκεψη θα γίνει τον Οκτώβριο.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge