ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2-9-2015

Εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Παραβρέθηκε η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου

Εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, παραβρέθηκε η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου. Η κα Ξουλίδου στις δηλώσεις της ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης, εθνικής αφύπνισης και ενότητας για όλους τους Έλληνες, καθώς είναι μια από τις πιο τραγικές και μελανές σελίδες της ιστορίας του έθνους μας. Η απόδοση φόρου τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας είναι ιερό καθήκον όλων μας. Οι μαρτυρίες των διασωθέντων του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη συγκλονίζουν για την αγριότητα όσων διαδραματίστηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944. Τραγικός απολογισμός της αγριότητας των ναζιστών είναι η σφαγή με τον πιο βάναυσο τρόπο 149 γυναικόπαιδων και η πλήρης καταστροφή του χωριού. Τιμούμε και δεν ξεχνούμε τα μαρτυρικά θύματα.

Ταυτόχρονα, όμως, χρέος μας είναι και η αναχαίτιση των επικίνδυνων φαινομένων του ναζισμού και του φασισμού αλλά και η προστασία της πατρίδας μας από όσους απεργάζονται ένα ζοφερό μέλλον για τη χώρα, προωθώντας σενάρια αποσταθεροποίησης, εξαθλίωσης και καταστροφής».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge