ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-12-2015

Δήμος Ωραιοκάστρου: Παραχωρεί έκταση στο ΤΙΤΑΝ

Για την παραγωγή τσιμέντου

Δήμος Ωραιοκάστρου: Παραχωρεί έκταση στο ΤΙΤΑΝ

Εκταση 85.448 μέτρων θα παραχωρήσει στην ΤΙΤΑΝ Α.Ε η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, προκειμένου η εταιρεία να αντλήσει από το συγκεκριμένο χώρο (Ντεβέ Καράν), όπου βρίσκεται το λατομείο μεγαλύτερες ποσότητες πρώτης ύλης για την παραγωγή τσιμέντου

Η σχετική ανακοίνωση του δήμου Ωραιοκάστρου αναφέρει:

Η κοινωνία του Δρυμού με τη μαζική συμμετοχή της στη διαδικασία της λαϊκής ψηφοφορίας, που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, εξέφρασε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τη βούληση να προχωρήσει η εκμίσθωση των 85.448 μέτρων στην ΤΙΤΑΝ Α.Ε προκειμένου η εταιρεία να αντλήσει από το συγκεκριμένο χώρο (Ντεβέ Καράν), όπου βρίσκεται το λατομείο μεγαλύτερες ποσότητες πρώτης ύλης (αδρανή υλικά) για την παραγωγή τσιμέντου.

Περίπου 600 κάτοικοι του Δρυμού προσήλθαν στις κάλπες και με τη θετική ψήφο του 81.9% εξ αυτών στην ουσία εξουσιοδοτούν την κεντρική διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου να προβεί στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης μίσθωσης.

Γνώμονας για αυτή τη συντριπτική πλειοψηφία στάθηκε όχι μόνο η προοπτική της συνέχισης της απασχόλησης των κατοίκων του Δρυμού στη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά και τα εύλογα ανταποδοτικά οφέλη που αφορούν αποκλειστικά τη δημοτική κοινότητα του Δρυμού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κοινωφελή αυτά έργα θα είναι ένα πολυδύναμο πνευματικό κέντρο και κοιμητήρια. Η υλοποίηση των έργων αυτών θα αρχίσει με τη σύναψη της συμφωνίας και δεν σχετίζονται με τα μισθώματα που θα λαμβάνει κανονικά ο δήμος για όσο χρόνο διαρκέσει η μίσθωση.

Το αποτέλεσμα της χθεσινής διαδικασίας αποτελεί μια ηχηρή απάντηση σε όλες τις κακόβουλες διαδόσεις που διακινήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά επικυρώνουν την βασική τοποθέτηση της διοίκησης πάνω στο θέμα αυτό.

«Σεβόμαστε και ακολουθούμε πιστά τις εντολές της γνήσιας λαϊκής έκφρασης της τοπικής κοινωνίας, αποδεικνύοντας στην πράξη την εκπλήρωση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων ότι σε κάθε περίπτωση θα λειτουργούμε δημοκρατικά και σε όφελος των δημοτών μας. Θα πρέπει μάλιστα να σημειώσω ότι τα οποιαδήποτε ανταποδοτικά οφέλη θα προορίζονται επ' ωφελεία του εκάστοτε δημοτικού διαμερίσματος, το οποίο θα υφίσταται την οποιαδήποτε επιβάρυνση», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.
Αξιολογήστε το άρθρο
Βρέθηκαν σχόλια: 1
ΑΝΩΝΥΜΟ
2015-12-22 23:03:24
Είναι ωραίο που έχει ο δήμος Ωραιοκάστρου καλές σχέσεις με το ΤΙΤΑΝ που παράγει τόνους αρωμάτων καθημερινά. Γι αυτό άλλωστε έχει και την τεράστια καμινάδα, για να αρωματίζεται το Ωραιόκαστρο. (Που φτύνω????)
0
0



ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge