ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-1-2016

Κίνδυνος από το παράκτιο ανάχωμα στις εκβολές των ποταμών Αξιού και Γαλλικού

Απαιτείται άμεση συντήρηση

Κίνδυνος από το παράκτιο ανάχωμα στις εκβολές των ποταμών Αξιού και Γαλλικού

Το παράκτιο ανάχωμα στις εκβολές των ποταμών Αξιού και Γαλλικού μήκους 11 χλμ., στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, έχει διαβρωθεί επικίνδυνα και μετά βίας συγκρατεί τα νερά της θάλασσας, όπως αναφέρουν σε σχετική ερώτηση προς τη βουλή οι Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, βουλευτές του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τις τεχνικές εκθέσεις και τις αυτοψίες των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας χρήζει άμεσης επισκευής και συντήρησης, καθώς είναι πολύ πιθανό να σπάσει σε μια ενδεχόμενη καταιγίδα μέσα στο χειμώνα και εκτός από τις καλλιέργειες θα απειληθούν οι γύρω οικισμοί ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Να σημειωθεί πως το έργο, που κατασκευάστηκε το 1962, έχει να συντηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα τοποθετούνται βράχια και πέτρες, προκειμένου να συγκρατηθούν τα νερά της θάλασσας κάτω από τη στάθμη της οποίας βρίσκονται οι χιλιάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις ρυζιού και δεκάδες κτηνοτροφικές μονάδες.

Ωστόσο, η αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας Θράκης (πρώην ΚΕΔ), δεν έδωσε ποτέ την έγκριση για να αρχίσουν οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του αναχώματος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί κυβέρνηση, για να δοθεί επειγόντως η σχετική αδειοδότηση και να προχωρήσει άμεσα η συντήρηση του αναχώματος, που έχει διαβρωθεί επικίνδυνα και μετά βίας συγκρατεί τα νερά της θάλασσας.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής Γιάννης Δελής
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge