ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2-7-2016

Nanotexnology 2016 στη Θεσσαλονίκη

Από 2 έως 9 Ιουλίου στο Porto Palace

Nanotexnology 2016 στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινάει σήμερα Σάββατο το θερινό σχολείο νανοτεχνολογίας, τοποθετώντας τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των επιστημονικών εξελίξεων γύρω από μια αγορά που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει σε μέγεθος τα 5 τρισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως έως το 2020.

H Nanotexnology θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουλίου και αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση του κλάδου στην Ευρώπη και περιλαμβάνει: το 13ο διεθνές συνέδριο για τις νανοεπιστήμες και νανοτεχνολογίες-NN16 (5-8 Ιουλίου), το 9ο διεθνές συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά- ISFOE16 (4-7 Ιουλίου), το 10ο διεθνές θερινό σχολείο ISSON16 (2-9 Ιουλίου) και την 6η έκθεση NANOTEXNOLOGY EXPO16 (4-8 Ιουλίου).

Παρουσίαση 40 ερευνητικών προγραμμάτων και 150 επιχειρηματικές συναντήσεις

Στη ΝANOTEXNOLOGY θα παρουσιαστούν 40 ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περίπου 150 διεπιχειρησιακές (Business to Business) συναντήσεις, μεταξύ επιχειρηματιών που φέρνουν σε άμεση επαφή με την αγορά την έρευνα και την αριστεία που παράγονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη διάρκεια των κλειστών συναντήσεων του NANOTEXNOLOGY2016 θα υπογραφούν επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών (HOPE-A) και αντίστοιχων εταιρειών του εξωτερικού.

Επίσης, στη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY2016 θα λάβουν χώρα θεματικές εκθέσεις και events, συνεδρίες για τα φωτοβολταϊκά, τα βιοηλεκτρονικά, το γραφένιο, τις τεχνολογίες LASER, τη νανοϊατρική, τις νανοδομές, την εμπορικότητα και την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας και τις διεθνείς τάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Πάνω από 100.000 εταιρείες νανοτεχνολογίας δημιουργούνται κάθε χρόνο!

Η Νανοτεχνολογία πέρα από τις επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις και λύσεις που δίνει στα προβλήματα της κοινωνίας, δημιουργεί με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μια αγορά μεγαλύτερη των 2,5 τρισ. ευρώ για το 2015, σε τομείς όπως: ενέργεια, φωτισμός, ηλεκτρονικά, πληροφορική και επικοινωνίες, ιατρική και υγεία, τρόφιμα και γεωργία, υλικά- κατασκευές και κτίρια, τουρισμός-πολιτισμός, μεταφορές, περιβάλλον, εθνική άμυνα και ασφάλεια. Μάλιστα, ο κλάδος ήδη δημιούργησε περισσότερες από 400.000 νέες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε όλη την υδρόγειο (με ρυθμό 100.000 εταιρείες τον χρόνο) και πολλές δεκάδες εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ, που διοργανώνει το Nanotexnology από το 2004, είναι ένα διεθνές κέντρο αριστείας. Οι διοργανώσεις του "τρέχουν" με την υποστήριξη του Δικτύου Έρευνας & Καινοτομίας ΝΑΝΟΝΕΤ με 450 μέλη-οργανισμούς από όλη την υδρόγειο, του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών HOPE-A, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) και αλλων διεθνών τεχνολογικών φορέων και πανεπιστημίων.

Κέντρο Οργανικών Ηλεκτρονικών ΑΠΘ

Εξάλλου, στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Αεροδρομίου Μακεδονία λειτουργούν ήδη από τους πρώτους μήνες του 2015 τρεις πιλοτικές μονάδες παραγωγής οργανικών ηλεκτρονικών (ΟΗ) στο Κέντρο Οργανικών Ηλεκτρονικών. Τα ΟΗ αποτελούν ένα επαναστατικό τεχνολογικό πεδίο με απεριόριστες εφαρμογές στην ενέργεια, τον φωτισμό, την ηλεκτρονική και την υγεία με ένα τεράστιο μέγεθος εφαρμογών και αγορών, που υπολογίστηκε σε περισσότερα από 22 δισ. ευρώ το 2015 και υπολογίζεται να φτάσει τα 80 δισ. έως το 2023 μόνο σε βασικές εφαρμογές.

Υπογραφή μνημονίου με τον ιαπωνικό σύνδεσμο νανοτεχνολογίας

Την Τρίτη 5 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Nanotexnology, θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του HOPE-A (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών) και του αντίστοιχου ιαπωνικού φορέα JAPEC (Japan Advanced Printed Electronics). Η συμφωνία με τον σύνδεσμο JAPEC, στον οποίο συμμετέχουν μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες όχι μόνο στην Ιαπωνία αλλά και σε όλον τον κόσμο (Sony, Toshiba, Samsung), δημιουργεί νέες δυνατότητες για την προώθηση της καινοτομίας που παράγεται στο Κέντρο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη. Η συμφωνία θα υπογραφεί στη μία μετά το μεσημέρι παρουσίασ της υφυπουργού Βιομηχανίας, Θεοδώρας Τζάκρη.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, μετά τη μία, θα πραγματοποιηθεί ειδικό εργαστήριο για τις εφαρμογές των οργανωμένων και εκτυπωμένων ηλεκτρονικών στον αγροδιατροφικό τομέα (πχ, σε έξυπνες συσκευασίες προϊόντων, ιχνηλασιμότητα, θερμοκήπια κτλ), παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκου Μπόλαρη. Στόχος του Workshop είναι να αναδειχθούν τα οφέλη αλλά και οι δυνατότητες χρήσης της νανοτεχνολογίας στον αγροδιατροφικό τομέα αλλά και ευρύτερα στην αγροτική οικονομία.

Όλες οι εκδηλώσεις του NANOTEXNOLOGY 2016 πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Porto Palace.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge