ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-8-2018

Ξεκίνησε εκστρατεία καθαρισμού του Σέιχ Σου

Από τον Δήμο σε συνεργασία με το Δασαρχείο

Ξεκίνησε εκστρατεία καθαρισμού του Σέιχ Σου

Εκστρατεία καθαρισμού τμήματος του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου ξεκίνησαν σήμερα εργαζόμενοι των Διευθύνσεων Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και Πρασίνου, καθώς και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το δασαρχείο.

Το σημείο στο οποίο γίνεται η παρέμβαση, είναι ο περιβάλλων χώρος του Θεάτρου Δάσους και του Ζωολογικού Κήπου, καθώς και η περιοχή άνωθεν της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο ίδιο ύψος με τις προαναφερόμενες τοποθεσίες. Η δράση αναμένεται, άλλωστε, να συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιο για την Καθαριότητα, Λάζαρο Ζαχαριάδη, οι σχετικοί καθαρισμοί γίνονται κάθε χρόνο αλλά και σε επαναλαμβανόμενα χρονικά διαστήματα προκειμένου να απομακρυνθούν και τα χόρτα που ειδικά, φέτος, λόγω των καιρικών συνθηκών, ήταν πολλά αλλά και τα απορρίμματα. «Δυστυχώς έχουμε και πολλά απορρίμματα. Αυτό μας δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα και δεν μας τιμά ιδιαίτερα και ως πολίτες. Παρόλα αυτά η δουλειά μας αυτή είναι και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στην κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί», σχολίασε.

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στην πυρκαγιά της Αττικής επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει όλοι να λάβουμε τα μέτρα μας, ούτως ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά πουθενά στην Ελλάδα».

Για τη συνεργασία με το δασαρχείο, τη χαρακτήρισε άριστη και σχολίασε ότι ο δήμος προσπαθεί να βοηθήσει στους καθαρισμούς καθώς υπάρχει αντικειμενική ανάγκη και το δασαρχείο, από την πλευρά του, έχει έλλειψη προσωπικού.

Σχετικά με την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς στο περιαστικό δάσος, ο διευθυντής καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Σφέτκος, δήλωσε ότι οι καθαρισμοί γίνονται γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, τα οποία θα συνεχιστούν. «Όπου έχει σκουπίδια και πρέπει να επέμβουμε, επεμβαίνουμε. Μετά έχουμε την επόμενη δράση κάτω από τη γέφυρα στο ΚΤΕΛ. Οπουδήποτε χρειάζεται, είτε σε συνεργασία με τους κ.κ. Εισαγγελείς, είτε σε ανθυγιεινές εστίες, προχωρούμε σε καθαρισμούς, όπως κάναμε και στον χώρο στην Πέτρου Συνδίκα απέναντι από την εκκλησία της Ανάληψης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge