ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-9-2018

Πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για ειδικά προγράμματα από το Δήμο Νεάπολης

Θεατρικής και μουσικής παιδείας

Πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για ειδικά προγράμματα από το Δήμο Νεάπολης

Πρόσκληση-προτροπή προς όλους τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αξιοποιήσουν τα ειδικά προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, όπως μεταξύ άλλων είναι η μουσική και η θεατρική παιδεία και αγωγή, απηύθυνε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια πολύωρης και διευρυμένης σύσκεψης ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, κατά την οποία εξετάστηκε το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τις εκπαιδευτικές κοινότητες. Σ’ αυτήν συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Αλεξάνδρα Τερζίδου (Α΄Βάθμια Σ.Ε.) και Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης (Β΄Βάθμια Σ.Ε.) και η πρόεδρος της Δ.Κ. Νεάπολης Χριστίνα Τερζή.

«Είμαστε περήφανοι γιατί καθιερώσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια έναν ακόμη θεσμό υλοποιώντας με επιτυχία, σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Θεατρικής Παιδείας και Θεατρικής Αγωγής», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως τον σημαντικό ρόλο του εκπαιδευτικού ως προς την επιτυχία του Προγράμματος, το οποίο συνεχίζεται για τέταρτο χρόνο. Όπως επισήμανε, «η επιτυχία του Προγράμματος εξαρτάται και από το δικό σας μεράκι», απευθύνοντας παράλληλα προτροπή προς όλους τους εκπαιδευτικούς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να δημιουργούν αντίστοιχα ερεθίσματα στους μαθητές ώστε «να πάμε τα σχολεία στον Πολιτισμό και να έρθει ο Πολιτισμός στα Σχολεία».

Αναφέρθηκε επίσης και στο μέρος του προγράμματος που αφορά σε θεατρικά δρώμενα εντός της σχολικής αίθουσας και επεσήμανε την άμεση βιωματική σχέση που αναπτύσσεται με αυτόν τον τρόπο ανάμεσα σε παιδιά και ηθοποιούς. Τέλος, κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την προσπάθεια της διοίκησης, προετοιμάζοντας κατάλληλα τους μαθητές.

Θεατρική και Μουσική Παιδεία

Τις λεπτομέρειες του προγράμματος και των νέων παραστάσεων που θα παρουσιαστούν φέτος από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στους μαθητές ανέπτυξε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βουλγαρίδης, ενημερώνοντας παράλληλα τους διευθυντές για τις κινήσεις που πραγματοποιεί ο δήμος και αφορούν στη διεύρυνση του προγράμματος με νέες παραστάσεις και από άλλους φορείς με επιλογή παραστάσεων σε συνεργασία μαζί τους.

Αναφερόμενος στη νέα συνεργασία που ξεκίνησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό έρχεται να συμπληρώσει «ένα κενό που υπήρχε σε θέματα μουσικής Παιδείας» στα σχολεία και ότι πλέον «οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου», ζητώντας παράλληλα από τους εκπαιδευτικούς να προετοιμάσουν ανάλογα τους μαθητές, καθώς «για τα περισσότερα παιδιά των σχολείων μας θα είναι η πρώτη επαφή στη ζωή τους με αυτό το είδος της μουσικής».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Μ.Βουλγαρίδης ανέφερε τις λεπτομέρειες του Προγράμματος Μουσικής Παιδείας που ξεκινά με μουσικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου τις οποίες θα έχουν την ευκαιρία φέτος να παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές των σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μ.Βουλγαρίδης πρότεινε και έγινε δεκτό να ξεκινήσει από φέτος Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία του δήμου, από την Δ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα πραγματοποιείται σε ανάλογο χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας στη Δ.Ε. Πεύκων, ζητώντας παράλληλα την καλή συνεργασία των εκπαιδευτικών για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος.

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις

Στη σύσκεψη, ωστόσο, κυριάρχησαν και θέματα που αφορούν σε ζητήματα της σχολικής στέγης, με ειδική αναφορά στις εκτεταμένες εργασίες επισκευών και συντηρήσεων των εγκαταστάσεων.

«Με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού θα έχουν ολοκληρωθεί γενικές ανακατασκευές είτε μικρότερες παρεμβάσεις, σε 24 σχολικά κτίρια στον δήμο Νεάπολης-Συκεών», υπογράμμισε ο Σίμος Δανιηλίδης, τονίζοντας ότι «επιλέχθηκαν αυτά στα οποία δεν είχαν γίνει εργασίες πέρυσι και αυτά είναι περισσότερα από ότι ήταν πέρυσι και πρόπερσι, εκτελώντας τον προγραμματισμό που διαμορφώνεται σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων».

Αναφορικά με τα θέματα προστασίας των σχολικών αυλών και κτιριακών εγκαταστάσεων γενικότερα, ο δήμαρχος επιφυλάχθηκε να οριστεί μία νέα συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων καθώς υπάρχουν θέματα ανοιχτά ως προς τη μέριμνα για τη φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων γενικότερα καθώς, όπως ανέφερε και ο αντιδήμαρχος Μ.Βουλγαρίδης, «δεν υπάρχουν φύλακες, αν ανοίξουμε τις αυλές θα έχουμε ζημιές…».

Τέλος, με αφορμή τη συζήτηση για τα κτιριακά θέματα ο Σίμος Δανιηλίδης προέτρεψε όλους, τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους κατοίκους, να κάνουν χρήση της εφαρμογής Novoville ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση των υπηρεσιών του δήμου και επίλυση σχετικών προβλημάτων.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge