ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-9-2018

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Συνδιοργανωτές εκδήλωσης η ΝΔ και η Περιφέρεια Κ.Μ.

Τι απαντάει η Περιφέρεια Κ.Μ.

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Συνδιοργανωτές εκδήλωσης η ΝΔ και η Περιφέρεια Κ.Μ.

Την έκπληξή του εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση «Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο» που συνδιοργανώνεται - όπως αναφέρει -  από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Με έκπληξη πληροφορούμαστε πως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το πρόγραμμα «Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο», που απευθύνεται σε γονείς και μαθητές. Και η έκπληξή μας δεν έχει να κάνει με αυτό καθαυτό το πρόγραμμα όσο με το γεγονός πως συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας! Μάλιστα την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου!

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, προς τον περιφερειάρχη: είναι συμβατή με το ρόλο της περιφέρειας, η συνδιοργάνωση μια τέτοιας εκδήλωσης η οποία έχει καθαρά κομματικό χαρακτήρα; Κι ακόμη, είναι ή δεν είναι η Περιφέρεια ένας θεσμός ανεξάρτητος από κόμματα; Και τέλος, ποιος χρηματοδοτεί αυτήν την κομματική εκδήλωση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επισημαίνει την ασυμβατότητα μιας τέτοιας συνδιοργάνωσης και πως παραβιάζει την αρχή της ανεξαρτησίας των αυτοδιοικητικών θεσμών από τα πολιτικά κόμματα.


Τι απαντάει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι συνδιοργανωτής στην εκδήλωση «Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο» του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, όπως εσφαλμένα και εκ παραδρομής αποτυπώθηκε, παρά μόνο υποστηρίζει μία ακόμα κοινωνική δράση, απαντάει η Περιφέρεια.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα τελευταία χρόνια, έχει δεχθεί εκατοντάδες προτάσεις και αιτήματα, από φορείς, συλλόγους, ενώσεις και πολιτικά κόμματα για μια σειρά από εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν, είτε στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», είτε σε άλλες αίθουσες και σημεία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο στόχος μας ήταν και είναι πάντα να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο τρόπο στα διάφορα αιτήματα χωρίς αποκλεισμούς, μεροληψία και περιχαρακώσεις.

Όπως για παράδειγμα, στις 31 Μαρτίου 2017, υποστηρίξαμε την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στις 19:30’ με κεντρικό ομιλητή τον κ. Βούτση, διαθέτοντας δωρεάν το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», ενώ αντίστοιχα τα τελευταία χρόνια ανταποκριθήκαμε σε αιτήματα και των άλλων κομμάτων.

Ακριβώς αυτό κάνουμε και σήμερα. Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι συνδιοργανωτής στην εκδήλωση «Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο» του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, όπως εσφαλμένα και εκ παραδρομής αποτυπώθηκε, παρά μόνο υποστηρίζει μία ακόμα κοινωνική δράση ουσίας, όπως έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν, με άλλους φορείς, συλλόγους και πολιτικά κόμματα. Το ξεκαθαρίζουμε ρητά για να μη δημιουργούνται απορίες και εντυπώσεις.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge