Top
Τοπικά Νέα
11-9-2018

Έργα Σχολικής Στέγης Δήμου Παύλου Μελά

Προγραμματισμός για ανέγερση νέων μονάδων

Έργα Σχολικής Στέγης Δήμου Παύλου Μελά
fontsize

Το Τμήμα Σχολικής Στέγης του Δήμου Παύλου Μελά ενημερώνει για τις   παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών σχετικά με συντηρήσεις και βελτιώσεις σχολικών κτιρίων  στις περιοχές Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας που εξελίχτηκαν ή ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018, καθώς και προγραμματισμένα Έργα και Μελέτες, που αφορούν νέες σχολικές μονάδες και υποδομές.

Συγκεκριμένα:

Με το έργο Επισκευές - συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά, ολοκληρώθηκαν οικοδομικές και μηχανολογικές εργασίες αναμόρφωσης σχολικών κτιρίων και σχολικών αυλών.

Περατώθηκε μέσα στο 2018 το έργο Διαμορφώσεις αύλειων χώρων σχολείων προϋπολογισμού 170.000,00 ευρώ.

Βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο Διαμόρφωση χώρων διδακτηρίου για τη στέγαση Ειδικού σχολείου προϋπολογισμού 110.000,00 ευρώ. Το έργο αφορά στην αναμόρφωση των χώρων του κτιρίου και του αύλειου χώρου, του 10ου Δημοτικού σχολείου Σταυρούπολης, για την προσωρινή στέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης). Έγιναν όλες οι απαραίτητες και απαιτούμενες εργασίες, σύμφωνα με το Κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του εργαστηρίου κηπουρικής το οποίο θα βρίσκεται μέσα στο θερμοκήπιο 130,00 τ.μ. που θα κατασκευαστεί στο πίσω μέρος της αυλής και κοντά στο λαχανόκηπο 30,00 τ.μ. Το εργαστήριο κηπουρικής, το θερμοκήπιο και ο λαχανόκηπος είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση των παιδιών.

Με την αποπεράτωση εργασιών στο Γυμναστήριο του Γυμνασίου - Λυκείου Ευκαρπίας, προϋπολογισμού 960.000,00 ευρώ, οι μαθητές και το σύνολο της νεολαίας της Ευκαρπίας, αποκτούν Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – Γυμναστήριο, σύγχρονων προδιαγραφών, με ράμπα για ΑΜΕΑ. Στον χώρο μπορούν να αναπτυχθούν 350 περίπου καθίσματα σε περίπτωση μη αθλητικής εκδήλωσης, ενώ αποκαταστάθηκε η υφιστάμενη κερκίδα 90 θέσεων με καρεκλάκια. Επίσης τοποθετείται ειδικός αθλητικός τάπητας και μπασκέτες κρεμαστές από την οροφή με κατάλληλο μεταλλικό σκελετό και ανακλινόμενο στεφάνι όπως και ηλεκτρονικός πίνακας.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η Προμήθεια/εγκατάσταση καυστήρων φυσικού αερίου Δήμου Παύλου Μελά προϋπολογισμού 122.747,602 ευρώ. Πρόκειται για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου σε επτά (7) σχολικές μονάδες που αφορούν το 18ο Νηπιαγωγείο Νικόπολης, το 6ο Γυμνάσιο Νικόπολης, το 18ο Δημοτικό Νικόπολης, το 11ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης, το 4ο Δημοτικό Ευκαρπίας, το 2ο Δημοτικό Μετεώρων και το 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης.Οι εγκαταστάσεις έχουν ολοκληρωθεί πλέον σε όλα τα κτίρια και απομένει η μεταφορά των πετρελαίων σε άλλες σχολικές μονάδες καθώς και η αφαίρεση των δεξαμενών από το χώρο του λεβητοστασίων, ώστε η ΕΔΑΘΕΣΣ να “ανοίξει” τη στρόφιγγα του αερίου. Οι συνδέσεις των σχολικών μονάδων με φυσικό αέριο, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ώστε ο Δήμος Παύλου Μελά να ελαττώνει διαρκώς τα λειτουργικά τους κόστη.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η Προμήθεια φωτιστικών σωμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων προϋπολογισμού 73.958,56 ευρώ. Είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED ενεργειακής κλάσης Α+ και Α++, σε εννέα (9) σχολικά κτίρια, ώστε να επιτευχθεί τουλάχιστον 60% εξοικονόμηση χρημάτων. Τα φωτιστικά σώματα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (φωτοδιόδων - LED) τροφοδοτούμενα από το δίκτυο χαμηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ για τον φωτισμό του εσωτερικού χώρου των σχολείων. Ο Δήμος Παύλου Μελά με την παρέμβαση αυτή στοχεύει, αφενός στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας από φωτισμό και αφετέρου σε πολύ μεγάλα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.Τα κτίρια όπου θα γίνει η τοποθέτηση των παραπάνω σωμάτων θα είναι: το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου Δ.Σ. Ευκαρπίας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, το 4ο Λύκειο Σταυρούπολης, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης και το 1ο Γυμνάσιο Πολίχνης.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή της προμήθειας Προμήθεια υλικών για τη στεγάνωση τμήματος δώματος στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης προϋπολογισμού24.800,00 ευρώ.

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 29849/21.06.2018 Απόφαση ένταξης πράξης, του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΙ «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις» το έργο Συντήρηση σχολικών κτιρίων 2018προϋπολογισμού 1.240.000,00 ευρώ, εκ των οποίων τα 518.200,00 ευρώ θα είναι από το πρόγραμμα του Υπουργείου και τα 721.800,00 ευρώ από πόρους του Δήμου.

Προγραμματισμός για νέες σχολικές μονάδες και υποδομές

Κατατέθηκε στην Πολεοδομία για την έκδοση Άδειας Δόμησης η μελέτη του έργου Προσθήκη ορόφου στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας προϋπολογισμού1.292.898,69 ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019, καθώς έχουν εκπονηθεί και η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε μετά την έκδοση της άδειας, να μπορεί να δημοπρατηθεί.

Σύντομα θα ξεκινήσει το έργο Ανέγερση 7ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας προϋπολογισμού 1.350.000,00 ευρώ. Το έργο θα πραγματοποιηθεί με δωρεά της Αναστασίας Λαδένη προς το Δήμο Παύλου Μελά. Μετά την υπ’ αριθμόν πρωτ. 1599/76026/29.05.2018 Απόφαση δωρεάν παραχώρησης του οικοπέδου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο η έγκριση των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων στην περιοχή όπου βρίσκεται το Ο.Τ.Γ11 όπου θα ανεγερθεί το σχολείο όπως επίσης και η έκδοση της άδειας δόμησης του σχολείου από τον Μηχανικό της Δωρήτριας, σύμφωνα με τη μελέτη του Τμήματος Σχολικής Στέγης του Δήμου.Για το κτιριολογικό η Υπηρεσία στηρίχτηκε στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα «ολοήμερου διθέσιου νηπιαγωγείου». Διαφοροποιούνται λίγο τα εμβαδά για αισθητικούς και πρακτικούς λόγους, χωρίς να μειώνεται η λειτουργικότητα των χώρων. Το κτίσμα θα είναι ενεργειακά αυτόνομο, ισόγειο ως απαιτείται από τις προδιαγραφές, φιλικό, οικείο και καλαίσθητο ώστε να προδιαθέτει θετικά γονείς και παιδιά. Στο ίδιο οικόπεδο θα κατασκευασθεί μελλοντικά τριώροφο κτίσμα, το 5ο Δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας, του οποίου η μελέτη είναι σε τελικό στάδιο.

Υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» με τίτλο: «Προμήθεια - εγκατάσταση συστημάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων Δήμου Παύλου Μελά», στον Άξονα Προτεραιότητας ΑΞ04 «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς», του ΠΕΠ «Κεντρική Μακεδονία». Η πρόταση αποτελείται από δύο υποέργα: το υποέργο (1) με τίτλοΠρομήθεια – εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων, λεβήτων, φωτοβολταϊκών πάνελ και κουφωμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων προϋπολογισμού 639.920,10 ευρώ και το υποέργο (2) με τίτλο Προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης και θερμομόνωσης οροφής στο 1ο Δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης και στο 1ο Γυμνάσιο Πολίχνης προϋπολογισμού 143.259,17 ευρώ. Η πρόταση περιλαμβάνει τα σχολεία: 1ο Δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης, 6ο Δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης, 9ο Δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης, 16ο Δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης, 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης και 1ο Γυμνάσιο Πολίχνης.

Ανέγερση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. 4 σχολικών κτιρίων σε Ευκαρπία και Πολίχνη

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν πρωτ. Δ21/οικ. 1063/Φ.Β01.01/03.08.2018 Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ2395/Β/22.06.2018), συνεχίζεται η συγκέντρωση στοιχείων ωριμότητας, από το Υπουργείο, για την Ανέγερση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. σχολικών κτιρίων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η ανέγερση με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αφορά στα παρακάτω σχολεία :

1. Ενιαίο Λύκειο Ευκαρπίας το οποίο θα κατασκευαστεί στο οικοδομικό τετράγωνο Ο.Τ.Γ165, μεταξύ των οδών Παλαιών Πατρών Γερμανού, Νικ. Πλαστήρα, πάροδος δασκάλας Αθηνάς Τσακίρη και πεζοδρόμου.

2. 4ο Δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας το οποίο θα κατασκευαστεί στο οικοδομικό τετράγωνο Ο.Τ.Γ179, μεταξύ των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ολύμπου και πεζοδρόμων.

3. 3ο Λύκειο Πολίχνης το οποίο θα κατασκευαστεί στο οικοδομικό τετράγωνο Ο.Τ.1562, επί της οδού Αποθήκης

4. 1ο Λύκειο Πολίχνης το οποίο θα κατασκευαστεί στο οικοδομικό τετράγωνο Ο.Τ.1037, μεταξύ των οδών Φλέμιγκ, Αρχιμήδους, Αμοργού και πεζοδρόμου. Το σχολείο αυτό θα συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα του Υπουργείου, μετά την προσκόμιση της υπ’ αριθμόν 28042/22.05.2018 Διαπιστωτικής Απόφασης περί μεταβίβασης κατά κυριότητα στο Δήμο Παύλου Μελά της ακίνητης περιουσίας του 1ου Λυκείου Πολίχνης. Σύμφωνα με το ΦΕΚ107/Α/31.07.2017 (άρθρο 71 και 72) το Ο.Τ.1037 όπου πρόκειται να ανεγερθεί το 1ο Λύκειο, μεταβιβάστηκε δωρεάν στο Δήμο Παύλου Μελά από την Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία).

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθροΟ δήμος Νεάπολης-Συκεών «γέφυρα» για την ΕυρώπηΟ δήμος Νεάπολης-Συκεών «γέφυρα» για την Ευρώπη

Αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και της εφαρμογής του novoville


Εργασίες συντήρησης στην 31η Επαρχιακή Οδό Περιστεράς- ΛιβαδίουΕργασίες συντήρησης στην 31η Επαρχιακή Οδό Περιστεράς- Λιβαδίου

Από τη διασταύρωση με την εθνική οδό Θέρμης – Πολυγύρου


Παρουσίαση του θρησκευτικού πλούτου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη ΜόσχαΠαρουσίαση του θρησκευτικού πλούτου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Μόσχα

Στη φετινή διοργάνωση της “ΜΙΤΤ”


Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ΘεσσαλονίκηςΤράπεζα Μητρικού Γάλακτος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Παρουσία του Περιφερειάρχη τα εγκαίνια


Ανακοίνωση για το επίδομα στέγασηςΑνακοίνωση για το επίδομα στέγασης

Από το Κέντρο Κοινότητας δήμου Θέρμης


Τρία έργα πρασίνου σε Καλαμαριά, Σταυρούπολη και ΣυκιέςΤρία έργα πρασίνου σε Καλαμαριά, Σταυρούπολη και Συκιές

Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  για την αντιμετώπιση σεισμώνΣύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση σεισμών

Πέμπτη 28 Μαρτίου


Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη ΘεσσαλονίκηΠρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Θεσσαλονίκη

Από Πέμπτη 21 Μαρτίου


1.500 βραδυφλεγή φυτά στην περιφερειακή οδό  για την πυροπροστασία του Σέιχ Σου1.500 βραδυφλεγή φυτά στην περιφερειακή οδό για την πυροπροστασία του Σέιχ Σου

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Μεγάλη αύξηση της τουριστικής ροής από τη Γερμανία στην Κεντρική ΜακεδονίαΜεγάλη αύξηση της τουριστικής ροής από τη Γερμανία στην Κεντρική Μακεδονία

Συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο ΒερολίνοgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Επαρχιακή οδό 8Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Επαρχιακή οδό 8
Δωρεάν Μαθήματα Αυτοάμυνας και Πρώτων Βοηθειών στο δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΔωρεάν Μαθήματα Αυτοάμυνας και Πρώτων Βοηθειών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Foodexpo Greece 2019Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Foodexpo Greece 2019
Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούEκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Συμμετοχή της Περιφέρειας  στη Διεθνή Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Freskon 2019Συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Freskon 2019
Μεγάλη αύξηση της τουριστικής ροής από τη Γερμανία στην Κεντρική ΜακεδονίαΜεγάλη αύξηση της τουριστικής ροής από τη Γερμανία στην Κεντρική Μακεδονία
Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τη ΔΕΘΤο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τη ΔΕΘ
Ανακοίνωση για το επίδομα στέγασηςΑνακοίνωση για το επίδομα στέγασης
Νεότερα σχολιασμένα:
Περιφέρεια